Stop Covid-19

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (30 - 31 decembrie 2021)

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit  30 671 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 18 212 traversări persoane. Totodată, din numărul total s-au înregistrat 13 356 treceri la frontiera moldo-română, 9 109 treceri la frontiera cu Ucraina și 8 211 treceri aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 8 211 traversări persoane;
PTF Leușeni – 5 975 traversări persoane;
PTF Sculeni – 3  146 traversări persoane;
PTF Otaci - 2 247 traversări persoane;
PTF comun Criva – 2 211 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 1 806 traversări persoane;

La trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Republica Moldova, au fost completate 974 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 7 908 treceri, dintre care 4 937 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 971 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- cinci încălcări privnd regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
- un certificat de vaccinare antiCovid falsificat;
- un caz de trafic ilegal de bunuri;
- doi cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- trei persoane și un mijloc de transport, identificate cu consemn național;
- 28 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 311 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și să respecte măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.
Informații utile: https://border.gov.md/index.php/traversarea-frontierei-perioada-pandemiă.