Direcţia expertiza documentelor a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră

Conform Hotărîrii de Guvern Nr. 896 din 27.10.2014 în premieră Direcția Expertiză a Documentelor este în drept să presteze servicii contra plată în efectuarea expertizelor judiciare a documentelor de călătorie.

Pe parcursul anilor Direcția a acumulat cea mai mare colecție a documentelor de călătorie autentice(toate tipurile de pașapoarte, vize, permise de ședere, cărți de identitate, titluri de călătorie, permise de conducere, certificate de înmatriculare, carte verde, etc.) care dă posibilitatea de o examinare certă a tuturor tipurilor de documente. Totodată Direcția reprezintă Punctul Naţional de Contact pentru schimbul de informaţii în domeniul depistării documentelor de călătorie false, furate, străine, precum şi a celor autentice în Registru public on-line al documentelor de identitate și călătorie a Uniunii Europene (PRADO) ce permite accesarea la diferite baze de date privind documentele autentice a UE.

Vă garantăm:

  • Confidențialitate
  • Imparțialitate
  • Legalitate
  • Transparenţa

Examinările în domeniul expertizei tehnice a documentelor stabilesc dacă documentul este autentic, contrafăcut, falsificat, pseudodocument, blancheta furată, document camuflat, etc.

Datele de contact:
Adresa: Republica Moldova MD-2012 mun. Chişinău str. Petricani 19
Tel. +373 22 259-634, +373 22 264-503, +373 22 259-612
e-mail: docsec@border.gov.md

CERERE examinare prealabila

1 2 3 
4 5 6