IGPF

Droguri în valoare de circa 4.500.000 lei ridicate și un tânăr reținut în flagrant

24 April 2024

Un bărbat a fost reținut în timp ce palasa droguri în Chișinău, aduse prin contrabandă din Ucraina. Reținerea a avut loc ca urmare a unor acțiuni desfășurate de către ofițerii Direcției investigare criminalitate transfrontalieră a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră de comun cu Direcția Urmărire Penală a IGPF sub conducerea procurorilor PCCOCS.

Au urmat percheziții în mai multe locații, de unde au fost ridicate droguri de tip MDMA, mefedronă, ecstasy, hașiș și marijuana. Pe piața neagră, drogurile indisponibilizate cu rol de probă în dosarul penal ar fi estimate la circa 4.500.000 lei.

Reținerea în flagrant a urmat monitorizării bărbatului cu vârsta de 28 de ani de către oamenii legii, timp de câteva luni. După reținere, au avut loc percheziții la un apartament din același sector al  capitalei, care era folosit pe post de depozit al drogurilor, precum și la domiciliul bănuitului, pe o stradă apropiată, dar și în automobilul acestuia. Potrivit legii, după pronunțarea sentinței judecătorești, acestea sunt supuse nimicirii, prin ardere.

Urmează ca Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) să solicite Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana aplicarea arestului preventiv, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Între timp, pe rolul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani este un alt dosar al bărbatului, trimis de către procurorii PCCOCS. Acesta din urmă ține de contrabandă cu marijuana și drog de tip PVP („sare”) din Ucraina, de peste 5.500.000 lei, în februarie 2022. Atunci, acesta fusese plasat în arest, iar dosarul – trimis în judecată, moment din care legea nu permite intervenția procurorilor pentru solicitarea aplicării arestului.

Cazul din 2022: https://border.gov.md/schema-criminala-de-comercializare-drogurilor-destructurata-trei-retinuti-si-peste-10-kg-de-droguri?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1foTjTJ3h8cttnulKbScuD6u-5W6PnKB76UTUSAqx-yCysly92Sgbaorg_aem_AfOj7wW1id7KfIy4932Nxo5KwqQq-skApEdBhORaCdgD68OQC4TvwtLx-1Snepoa---BGS3GoaDp2_D2Nx4rForM