Sinteza evenimentelor la frontieră

12 Iulie 2013

20130712120008Procuri false, mijloace de transport reutilate ilegal, persoane aflate ilegal în zona de frontieră și țigări de contrabandă, reținute în ultimele 48 ore de polițiștii de frontieră

 

La frontiera cu România:

Peste 1500 pachete de țigări depistate în punctul de trecere Sculeni
Polițiștii de frontieră au contracarat două cazuri de scoatere ilegală din țară a produselor de tutungerie. Tigările erau ascunse în autoturisme de model Volkswagen Passat, ambii șoferi folosind același tertip de transportare a acestora peste frontiera de stat, și anume, ascunse în rezervoarele de combustibil ale mijloacelor de transport.
1520 pachete de țigări au fost ridicate, investigațiile asupra cazurilor continuă în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

12 persoane reținute pentru aflare ilegală în zona de frontieră și pescuit cu încălcarea prevederilor legale
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD, în cadrul acțiunii pe linia combaterii ilegalităților la frontieră, în special reținerea persoanelor care neglijează regulile de aflare în zona de competență, au descoperit 12 moldoveni domiciliați pe raza localităților frontaliere, care pescuiau fără permisiune, folosind unelte de pescuit interzise prin lege.
Pentru încălcarea regimului de frontieră, inspectorii de frontieră le-au aplicat bărbaților amenzi în mărime de 10 unități convenționale.

La frontiera cu Ucraina:

Două Mercedes-uri reutilate ilegal, reținute la Basarabeasca
Ieri, la o diferență de câteva ore, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Basarabeasca au reținut doi tineri moldoveni, care intenționau să treacă frontiera de stat, conducând autovehicule reutilate ilegal, prin suplimentarea locurilor pentru pasageri. Modificările date au fost efectuate fără autorizația organelor abilitate.
În baza celor depistate, poliţiştii de frontieră au dispus un material contravenţional şi ulterior au remis conform competenţelor Inspectoratului de Poliţie Basarabeasca, pentru continuarea cercetărilor şi aplicarea măsurilor legale ce se impun.

Alte patru procuri falsificate, prezentate pentru autoturisme
Mercedes, Ford Galaxi, Volkswagen și Fiat Scudo - patru mijloace de transport, șoferii cărora au prezentat la controlul de rigoare împuterniciri notariale false. Reținerile au avut loc în punctele de trecere Basarabeasca, Ceadâr-Lunga, Tudora și Criva.
Unităţile de transport au fost indisponibilizate pe teritoriile punctelor de trecere, iar documentele contrafăcute au fost preluate în vederea cercetării mai amănunțite, ca într-un final să fie aplicate măsurile cerute de lege.

201307121200081201307121200082201307121200083201307121200084