Permis de conducere moldovenesc neveridic, perfectat în Olanda

doc flas

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au dejucat planurile unui conațional care de doi ani folosea permisul de conducere moldovenesc, cu indici de falsificare, pe teritoriul Uniunii Europene. Incidentul a fost înregistrat în seara zilei de ieri, 12 ianuarie curent, iar cercetările vor continua până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Pe sensul de ieșire s-a apropiat un mijloc de transport de model Volkswagen Crafter, care efectua ruta Republica Moldova- Germania. Printre pasageri se afla un locuitor al raionului Soroca, în vârstă de 32 de ani. Pentru autorizarea ieșirii din țară, acesta a prezentat cartea de identitate românească veridică. 

Conform analizei de risc, angajatul Poliției de Frontieră a întreprins măsuri de prevenire a infracțiunii transfrontaliere. Astfel, pasagerul a fost supus controlului suplimentar, în urma căruia s-a depistat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile naționale, fără elementele de protecție.

Audiat, bărbatul a recunoscut că acum doi ani, aflându-se în Olanda s-a întâlnit cu un străin care i-a propus perfectarea unui permis de conducere pentru primele trei categorii, fără a menționa cât anume a scos din buzunar pentru actul falsificat.
În repercursiune, documentul a fost trimis în adresa laboratorului tehnico-juridic. Dacă se va găsi vinovați, moldoveanul riscă o pedeapsă conform art. 361 al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.