La Poliția de Frontieră s-a aflat în vizită de lucru Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova

igpf

Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a avut astăzi, 13 iulie 2022, o ședință de lucru cu Marko Șevcenko, Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova. 

Cei doi oficiali au abordat o serie de teme importante aflate pe agenda de cooperare bilaterală, în special aspecte legate de condițiile de trecere a frontierei de stat de către cetățenii ucraineni, care fug de urgia războiului.

A fost discutată cu prioritate cooperarea existentă și identificarea unor directive clare de dezvoltare a acesteia multidimensional. În acest sens, părțile au agreat ideea de a stabili contate directe între polițiștii de frontieră și reprezentanții Ambasadei sau Consulatului Ucrainei în Moldova, pentru a interveni operativ în unele situații problematice.

În cadrul convorbirilor, Rosian Vasiloi a subliniat că Poliția de Frontieră menține o colaborare bună cu omologii din Ucraina, cu referințe la diversele activități desfășurate în comun atât pe linia de control al trecerii frontierei de stat, dar și supraveghere a hotarului moldo-ucrainean.

La rândul său, ambasadorul ucrainean a mulţumit pentru discuțiile susținute, apreciind deschiderea permanentă către dialog a reprezentanților Poliției de Frontieră.