aic

Cetățeni străini, identificați cu acte falsificate

13 Iunie 2022

Doi șoferi din Ucraina și un pasager din Ecuador sunt documentați pentru prezentarea la controlul trecerii frontierei de stat documente falsificate. Bărbații au fost depistați în punctele de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, Tudora-Starokazacie și Giurgiulești – Reni. Toate incidentele au fost consemnate pe sensul de intrare în Republica Moldova.

În PTF Aeroportul Internațional Chișinău, la ruta Istanbul – Chișinău a fost identificat un cetățean al Ecuadorului cu permisul de conducere falsificat. În cadrul verificărilor suplimentare a fost depistat documentul cu pricina. Permisul ar fi eliberat de autoritățile din Ecuador pe numele posesorului. Pe fapt, permisul pasagerului - ridicat, iar străinului - refuzată intrarea în Republica Moldova.

În PTF Tudora, șoferul de 57 de ani s-a prezentat la volanul unui Volkswagen, înmatriculat în Ucraina. Au fost date la control toate actele necesare pentru autorizarea intrării în Republica Moldova cu mijlocul de transport. În timpul examinării certificatului de înmatriculare a mașinii, polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea acestuia. Astfel că, s-a decis extinderea verificărilor, care a rezultat cu confirmarea indicilor de falsificare. La audieri, cetățeanul a declarat că obținuse acest document pe teritoriul Ucrainei prin intermediul serviciilor de curierat „Nova Posta”, contra sumei de 1000 grivne. 

În PTF Giurgiulești-Reni, polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pe numele altui cetățean ucrainean, care a prezentat pentru verificări un permis de conducere, care nu corespundea unui document autentic. În declarații, bărbatul a susținut că nu cunoaște despre cele depistate, mai mult că ar fi obținut legal permisul de la autoritatea competentă din Ucraina.

Angajații Poliției de Frontieră continu[ cercetările, în vederea elucidării circumstanțelor și luării m[surilor legale ce se impun.