Angajații IGPF și SPPS, mai abili în conducerea auto în situații extreme

 MG 9329Echipele mobile din cadrul Poliției de Frontieră, sediul central, împreună cu ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat au desfășurat exerciții practice pe linia îmbunătățirii capacităților în conducerea auto în situații extreme.

Activitatea dată a avut loc în perioada 21 – 24 decembrie 2020, pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău.

Conform agendei de lucru, reprezentanții instituțiilor de forță au pus în aplicare diverse tehnici speciale de conducere a automobilelor în situații extreme, și anume: evitarea obstacolelor, frânare de urgență, trecerea curbelor etc. La finalul cursului, echipele au desfășurat o competiție unde au fost testate capacitățile acumulate pe parcursul cursului.

În cadrul ceremoniei de închidere, directorul SPPS Iaroslav Martin a menționat că „atât pe noi cât şi pe Dumneavoastră ne uneşte aceeaşi misiune comună – asigurarea securității statului. Doar prin eforturi comune şi schimb de experienţă vom reuşi să devenim şi mai buni în meseria pe care o avem, fiecare pe segmentul său de activitate”. La fel, directorul SPPS a felicitat toți formatorii și le-a înmânat certificate de participare.

Menționăm că Exercițiul dat a fost organizat în baza Acordului de colaborare între SPPS și IGPF semnat la 08 noiembrie 2019, care are drept scop aprofundarea capacităților instituționale pe segmentul protecției demnitarilor.

Sursa info: www.spps.md

 MG 9019 MG 9219 MG 9319