sud

Un permis de conducere falsificat ar fi cumpărat cu 500 de euro  

1 Mai 2024

Un șofer de camion și-a întrerupt călătoria după ce la trecerea frontierei i-a fost ridicat permisul de conducere, care era falsificat. Din spusele acestuia ar fi cumpărat permisul cu 500 de euro. 

Cazul a fost înregistrat ieri, 30 aprilie 2024, în punctul de trecere a frontierei Cahul, pe sensul de ieșire din R. Moldova. 

Pentru formalitățile de control s-a apropiat un autocamion de model DAF, la volanul căruia a fost identificat cetățeanul Ucrainei de 40 de ani. La verificarea actelor de călătorie și cele pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere eliberat de autoritățile din Ucraina nu este unul autentic, conținând mai mulți indici de falsificare.  

Audiat, străinul a mărturisit că deținea permis de conducere categoria „B”, însă pentru a putea activa în calitate de șofer de camion și-ar fi cumpărat alt permis în care să fie mai multe categorii de conducere. Ar fi achitat 500 de euro pentru perfectarea actului cu pricina. 

În aceste circumstanțe, persoana a fost îndepărtată de la volan, primind refuz de a continua călătoria în calitate de șofer.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Cercetările continuă pe caz.