Un cetățean pakistanez, identificat cu document falsificat

aic

Pe Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au identificat un cetățean al Pakistanului care deținea două permise de ședere ucrainene, dintre care unul cu semne de falsificare.

Astăzi, 21 septembrie 2022, la ora 11:00 a fost consemnat cazul, în timpul controlului de frontieră asupra pasagerilor sosiți în Moldova cu ruta Istanbul-Chișinău.

La cabina de control s-a apropiat străinul de 25 de ani și în timpul discuțiilor, angajatul Poliției de Frontieră a decis asupra efectuării controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări adiționale. În rezultat a fost depistat primul permis de ședere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene. Din primele examinări, documentul prezenta indici rezonabili de falsificare. Ulterior a fost depistat și cel de-al doilea permis, de asemenea ucrainean însă unul veridic.

Permisul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei judiciare. Cetățeanului pakistanez i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, dar nu a fost scutit de cercetări pe numele său pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false.
Documentarea pe caz continuă.