Un alt membru al unui grup criminal, specializat în transportarea ilegală a cetățenilor din Ucraina în Moldova – reținut 

igpf

Ofițerii Poliției de Frontieră și Inspectoratului Național de Investigații, de comun cu procurorii PCCOCS, au reținut cel de-al optulea membru al grupului infracțional, care transporta ilegal cetățeni ucraineni care tranzitau Moldova, cu taxe care începeau de la 7500 dolari per persoană.

Bărbatul reținut acum are vârsta de 40 de ani și are dublă cetățenie – a Moldovei și a Ucrainei. Acesta locuia în Moldova și avea rol de organizator al grupului informațional, cu activitate începând din februarie 2022. Bănuitul era responsabil de identificarea bărbaților ucraineni care intenționau să părăsească Ucraina, ulterior organiza transportarea migranților cu barca peste râul Nistru spre Moldova.

După audierea acestuia, procurorii PCCOCS urmează să-i formuleze și prezinte învinuirea, precum și vor determina necesitatea aplicării arestului preventiv în privința acestuia, pentru continuarea obiectivă a investigațiilor. În ceea ce privește celelalte șapte persoane vizate de dosar și reținute anterior, acestea sunt cercetate în continuare, în stare de arest la domiciliu, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.