1

Transportare ilegală de articole vestimentare de marcă la Lipcani

13 Februarie 2024

Un microbuz încărcat cu articole vestimentare, bunuri pentru care nu s-a putut prezenta acte de însoțire și proveniență, a fost depistat la Lipcani. Marfa valorificată la circa 100 mii lei ar fi fost transportată fraudulos din Ucraina în Republica Moldova. 

Acum o zi, în baza informației operative, ofițerii de investigații din cadrul IGPF de comun cu polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au intervenit în orașul Lipcani. Un microbuz de model Mercedes 412 D a fost supus verificărilor. Ca urmare, polițiștii de frontieră au depistat mai multe genți care conțineau diverse articole vestimentare, haine pentru bărbați și femei de diferite branduri. Pentru aceste articole, șoferul - un conațional de 51 de ani, nu a putut prezenta niciun document legal de proveniență. 

Valoarea preventivă a mărfurilor depistate a fost estimată la aproximativ 100,000 lei. Se cunoaște că mărfurile au fost aduse de la Cernăuți și urmau să fie comercializate pe piața neagră din Moldova.

Cazul este în prezent sub investigație pentru a stabili circumstanțele incidentului și pentru a identifica toate persoanele implicate.