Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

sud

În perioada 26 septembrie - 02 octombrie 2022, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 131 de evenimente cu documentarea a 142 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- 46 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
- 35 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- 44 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
- 13 cazuri de trafic ilicit de bunuri;

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 32 de procese verbale și 72 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 457 800 lei și încasarea amenzilor de 113 775 lei.

În decursul săptămânii precedente 332 de cetăţeni străini, dar și 79 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Au fost declanșate 240 de consemne, dintre care 26 de consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 214 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 393 155 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 94 099 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România - 48% din totalul de traversări, iar 32% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 20% din treceri ale frontierei aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci, PTF Palanca și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat 1 465 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Informați-Vă doar din surse oficiale!
#CălătorițiÎnSiguranță