Și-au perfectat actele ilegal pentru a munci ”legal” în străinătate

9+8

Planurile a doi moldoveni de a se legitima în calitate de cetățeni ai României au fost dejucate de către polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Leușeni. Asupra lor au fost depistate acte cu semne rezonabile de falsificare. Incidentele s-au înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute pe sensul de ieșire din Republica Moldova .

În primul caz este cercetat un tânăr de 21 de ani, originar din raionul Telenești. Acesta se deplasa ca pasager al cursei Moldova – Franța ce tranzita prin PTF Sculeni. La controlul de frontieră, conaționalul s-a legitimat în baza pașaportului. Iar la solicitarea polițistului de frontieră de a prezenta toate actele pe care le deține, tânărul a scos o carte de identitate cu însemnele autorității competente din România. În timpul verificărilor cu tehnica din dotare s-a observat că lipsesc anumite elemente de protecție.

O altă carte de identitate românească cu semne vizibile de falsificare a fost depistată printre obiectele personale ale unui bărbat de 34 de ani. În timpul discuțiilor, polițiștii de frontieră au avut unele suspiciuni asupra declarațiilor privind scopul călătoriei și s-a dispus efectuarea unui control suplimentar. Originar din raionul Strășeni, moldoveanul își dorea să ajungă pe teritorul Uniunii Europene, unde deținerea unui astfel de document i-ar fi permis să se afle o perioadă mai îndelungată..

Audiați, bărbații au declarat că și-au perfectat actele pentru a se putea angaja la muncă în străinătate. Ambele acte au fost perfecate cu ajutorul unor intermediari contra sumelor de 150 euro, în primul caz, și în cel de-al doilea caz - 100 de euro. 

Pe numele celor doi conaționali s-au întocmit procese verbale, iar actele au fost transmise către expertiză.