igpf

Schimb de informații și bune practici în două aeroporturi din România

11 Iunie 2024

În cursul săptămânii trecute, angajații Poliției de Frontieră, împreună cu reprezentanții Î.S. Aeroportul Internațional Chișinău și Serviciului Vamal, au efectuat o vizită de familiarizare la Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni și Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca, România.

Participanții au avut ocazia să își îmbunătățească expertiza și abilitățile în domeniul securității aeroportuare, explorând bunele practici, strategiile, instrumentele și procedurile de securitate aplicate în cele două aeroporturi românești.

De asemenea, au analizat standardele de securitate ale aviației din România, procedurile de gestionare a crizelor în aeroporturi, precum și organizarea fluxurilor de securitate. S-a subliniat importanța comunicării interinstituționale și a cooperării dintre autoritățile de frontieră române și cele de aplicare a legii pentru menținerea unor standarde înalte de securitate.

Vizita a inclus prezentări în terminalele de sosire și plecare, punctele de control al pasagerilor și terminalelor de marfă. Participanții au evaluat fluxurile de securitate și aplicarea măsurilor și protocoalelor discutate în timpul sesiunilor.

Această vizită de studiu a fost organizată cu sprijinul Guvernului Statelor Unite ale Americii și Poloniei, în cadrul proiectului OSCE „Sprijin pentru agențiile de aplicare a legii din Moldova în răspunsul la provocările de securitate din regiune”, finanțat de Franța, Germania, Polonia, Regatul Unit și Statele Unite.