Schimb de bune practici pe dimensiunea integrității profesionale

igpf

Nouă angajați ai Poliției de Frontieră au participat la un curs de instruire cu genericul: „Combaterea corupției și metode moderne pentru construirea integrității profesionale”. Cursul a fost desfășurat pe parcursul săptămânii curente, la sediul central al Poliției de Frontieră. Specialiști din cadrul Poliției Federale Germane au prezentat din experiența proprie și au pus la dispoziție un set de instrumente de lucru, care sunt aplicate de către autoritățile de forță germane în prevenirea corupției. 

Astfel, participanții s-au familiarizat cu activitatea structurilor specializate în combaterea acestui flagel infracțional, metodologia de lucru, dar și măsurile întreprinse de colegii din Germania în cazurile de corupție. De asemenea, a fost discutată practica moldovenească  în domeniul de referință, rolul integrității în sectorul de securitate,  dar și rezultatul campaniilor de prevenire a corupției. 

În contextul desfășurării cursului, șeful adjunct al IGPF Valentin Fiodorov a  exprimat recunoștință experților germani pentru cooperarea activă dintre instituții și interesul comun pe domeniul integrității profesionale. Totodată, a menționat că Poliția de Frontieră se implică plenar în combaterea acestui fenomen, fiind în acest sens depuse eforturi mari.

A fost organizată și o vizită de lucru la Sectorul Poliției de Frontieră Tudora-2, unde reprezentanților germani le-au fost prezentate în linii generale structura organizatorică și activitatea de bază, care include atât controlul trecerii frontierei de stat, dar și securitatea  graniței moldo-ucrainene pe segmentul „verde”.

Cursul a fost organizat pentru nouă polițiști de frontieră, angajați ai Direcției Inspecție Efectiv și Direcției Investigații Speciale din cadrul IGPF, toți la final de curs au primit certificate de participare.