Schimb de bune practici cu reprezentanții Jandarmeriei Franceze

igpf

Mai mulți angajați ai structurilor specializate din cadrul Poliției de Frontieră au participat la o ședință de prezentare a activității forțelor de securitate internă din Franța, unde a fost posibilă și realizarea  unui schimb de experiențe pe domeniul de referință.

Ședința a fost prezidată de către doi experți francezi: Colonel Patrick CHABROL, atașat de securitate internă în cadrul Ambasadei Franței la București și  Maréchal des Logis-Chef  Sergiu HARMANEAN, ofițer de legătură pentru Republica Moldova și România.

Prezentarea a inițiat cu informații generale despre structura organizatorică a diferitor autorități de ocrotire a normelor de drept din Franța. La fel, experții au vorbit despre misiuni, competențe și aribuții ai angajaților din sistemul polițienesc francez.

În context, polițiștii de frontieră s-au arătat interesați de unele proceduri de lucru care vizează nemijlocit securitatea frontierei, cât și alte aspecte pe linia ordinii publice.

Dezvoltarea capacităților profesionale, prin preluarea celor mai bune practici europene, rămâne a fi una din prioritățile Poliției de Frontieră.