Șase polițiști de frontieră au susținut examenul pentru certificarea competențelor de mentor

PF 1Pe parcursul a două luni de zile, șase angajați ai Poliției de Frontieră au participat în cadrul Programului de formare continuă a maiștrilor-instructori în producție, organizat de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Iar în zilele de ieri și astăzi, polițiștii de frontieră au fost testați la sediul IGPF, în baza unui examen pentru certificarea competențelor de mentor.

Acest program a avut ca scop formarea capacităţii profesionale de exerciţiu a reprezentanților instituțiilor de stat și private, inclusiv a cadrelor didactice în corespundere cu necesitățile actuale pentru implementarea învățământului dual și identificarea exemplelor de bune practici pentru ambele părți. Formatorii cursului au fost experți practicieni, cu experiență vădită în domeniul de competență și aplicarea metodelor moderne de instruire. În rezultat, participanții au demonstrat măiestria de aplicare a metodelor de instruire și transfer de experiență pentru diferite procese de instruire.

Comisia de examinare a fost formată din profesori universitari, angajați ai Ministerului Educației, culturii și Sportului, Camerei de Comerț și Industrie, iar angajații Poliției de Frontieră vor fi primii în sistemul de aplicare a legii din Republica Moldova cu licențe naționale de formatori.

De menționat că activitatea s-a desfășurat cu suportul Agenției de Investiții din Moldova și a proiectului ”Reforma Structurală în Învățământul Profesional Tehnic (ÎPT) în Republica Moldova, implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în cadrul cooperării germane.