Reprezentanți din diverse instituții în vizită la sediul IGPF

a1

Astăzi, la sediul IGPF a fost organizată o vizită de studiu a participanților la Cursul postuniversitar aflat în desfășurare în domeniul securității și apărării. Din grupul de cursanți fac parte angajați din subdiviziunile MAI, SIS, MSMAN, SPPS, SIS, SV, CID NATO, Mitropolia Moldovei. 

Ședința a debutat în prezența conducerii IGPF, general maior Petru Corduneanu și comisar șef Valentin Fiodorov, care a salutat prezența și interesul participanților de a afla detalii din activitatea de frontieră. Asigurând totodată ca cei prezenți să beneficieze de toată asistența necesară pentru ca studiu și experiența să fie de cea mai înaltă calitate. 

Prezentările au relevat esența activității Poliției de Frontieră de la prima zi de la înființare până în prezent. Modul cum au evoluat acțiunile referitor la procedura de control, supravegherea frontierei, activitatea canină – atribuții de bază în securitatea țarii . De asemenea au fost prezentate tehnici de identificare a documentelor falsificate însoțite de exemple practice concrete. 
 
Ulterior, participanții au avut posibilitatea de a-și testa capacitățile la tragerea din tirul electronic, unde au primit referințe ce ține de punctajul obținut și la ce este bine de atras atenția. La finalul vizitei a fost organizată o expoziție de echipamente și mijloace de transport utilizate la controlul și supravegherea frontierei de stat. 

azs