sud

Pentru a munci legal într-un stat european, un conațional și-a cumpărat identitate românească falsificată

12 Februarie 2024

Un tânăr moldovean a plătit 200 EUR pentru a obține o carte de identitate românească falsificată, argumentând că aceasta îi va facilita găsirea unui loc de muncă mai bine plătit peste hotare.

Ieri, 11 februarie 2024, în punctul de trecere a frontierei Cahul, pe sensul de ieșire din Moldova a fost identificat conaționalul de 27 de ani printre pasagerii de la ruta regulată "Chișinău-Brașov". 

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au inițiat verificări suplimentare asupra pasagerului. Ca urmare, în lucrurile personale a fost depistată o carte de identitate. Actul era eliberat din numele autorităților române, cu datele de identitate ale posesorului. La cercetarea amănunțită, cu tehnica specială, s-a constatat prezența indicilor de falsificare.

În declarații, bărbatul a recunoscut că și-ar fi cumpărat identitatea românească apelând la serviciile unui intermediar, contra sumei de 200 de euro.

Conform procedurilor legale, pe numele persoanei a fost întocmit act de constatare a ilegalității, dcumentul fiind ridicat și transmis spre expertiză.