Oportunități pentru consolidarea relațiilor dintre generații

sdf

Echipa managerială a Poliției de Frontieră și un grup reprezentativ al Asociației pensionarilor și veteranilor ai Poliției de Frontieră au convenit asupra unificării eforturile pentru dinamizarea conlucrării existente și susținerea reciprocă.
 
În discuțiile inițiate, șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi și-a exprimat toată deschiderea către cooperare și oferirea suportului necesar generației de ieri, care rămâne a fi un exemplu demn pentru generația de astăzi. În acest sens a fost expusă dorința ca orice aspect al cooperării între IGPF și Asociație să se bazeze pe acțiuni concrete și priorități bine punctate.
 
„La nivelul Poliției de Frontieră deja s-a abordat posibilitatea lansării unor proiecte de asistență umanitară, prin intermediul cărora să putem ajuta colegii nostri, fie pensionari sau agajați activi. Întotdeauna, noi, polițiștii de frontieră am fost receptivi și săritori la nevoi, necazuri,  însă într-un final, orice caz de binefacere trebuie să fie realizat pe căi legale. Voi susține orice inițiativă venită din partea dvs. în ceea ce privește dezvoltarea acestui aspect al conlucrării noastre ” a menționat domnul Vasiloi.
 
În aceeași ordine de idei, reprezentanții Asociației au informat că sunt la faza finală cu referință la ajustarea cadrului juridic al fucționării acestora și înregistrarea contului financiar. Acest fapt va permite ca la anul viitor cele 2% din impozitul pe venit să fie transferate organizației.
 
Totodată, a fost expusă propunerea către veteranii și pensionarii Frontierei privind oferirea consultațiilor medicale gratuite, care vor fi asigurate de lucrătorii medicali ai IGPF. Mai mult că suntem în perioada de pandemie și în toată țara derulează o amplă campanie de vaccinare împotriva Covid-19.  Astfel,  că fiecare pensionar se poate apropia la sediile subdiviziunile de frontieră în zilele când sunt echipele mobile de vaccinare, pentru a-și administra unul din serurile dispuse imunizării.
 
Un alt subiect din agendă l-a constituit oportunitatea organizării unor ședințe comune cu tinerii angajați în Poliția de Frontieră. Va prezenta o importanță majoră în educarea și formarea tinerei generații, având ca exemple experiențele  profesionale ale veteranilor, dar și istorii interesante din anii de activitate la frontiera de stat.