Noi obiective de conlucrare dintre Poliția de Frontieră și Sindicate 

sindicat

Condițiile și stabilitatea în muncă, inclusiv respectarea timpului de odihnă, precum și alte subiecte de interes au fost discutate ieri, 12 februarie a.c. în cadrul Plenarei Consiliului Asociației Sindicale “Frontiera”, prezidată de către Federația Sindicală din Moldova „Sindlex”.

Ședința a debutat cu menționarea și abordarea obiectivelor stipulate în noul Contract colectiv de muncă pentru anii 2021-2026, semnat recent dintre Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Sindicatul “Frontiera”. 

Prezent la întrunire, șeful interimar al Poliției de Frontieră, Petru Corduneanu a adus mulțumiri membrilor sindicali pentru implicare și rezultate productive. „Am puțin timp de când sunt membru al familiei Poliției de Frontieră, dar am reușit să studiez evoluția colaborării cu Federația Sindicală. Dintre toate structurile de forță, pot spune cu certitudine că sunteți cei mai disciplinați la capitolul profesionalism și cooperare, apreciez mult acest lucru. Sunt ferm convins că și în viitor ne vom unifica eforturile spre realizarea obiectivelor propuse. Aveți toată susținerea din partea mea și sunt deschis la dialog cu fiecare în parte” a conchis generalul-maior Corduneanu.

Președintele Federației Sindicale din Moldova ”SINDLEX”, Mihail Lașcu a exprimat recunoștință întregului efectiv al IGPF pentru munca prodigioasă și implicare activă în perioada pandemică, dar și pentru receptivitate din partea conducerii Poliției de Frontieră și nemijlocit președintelui AS ”Frontiera”, Vasile Bânzaru. Totodată, a evocat parteneriatul de succes, existent cu Ministerul Afacerilor Interne, prin susținerea continuă din partea ministrului de Interne Pavel Voicu.

În cadrul ședinței plenare, președinții sindicali ai subdiviziunilor de frontieră au fost menționați cu diplome și premii bănești, astfel fiindu-le apreciate activitatea sindicalistă pe parcursul anului precedent.