Mai multe mașini de serviciu din sediul IGPF vor ajunge în subdiviziunile teritoriale

igpf

Mai multe mijloace de transport, aflate la evidența sediului central al Poliției de Frontieră, vor ajunge în subdiviziunile teritoriale. O decizie în acest sens a fost luată de către conducerea instituției, după o evaluare primară a stării tehnice a mașinilor de la frontieră. 

La Sectorul Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi au fost trimise două automobile de model Dacia Duster și Nissan, în schimb au fost aduse două Nive a căror stare de exploatare se prezintă ca una deplorabilă. „Dacă specialiștii vor putea readuce la o stare normală aceste mașini atunci în continuare vor fi folosite, dacă nu, să fie casate. Cer structurilor de competență să revizuiască procedurile privind folosirea autovehiculelor de serviciu la nivel central și oportunitatea transmiterii tehnicii în dotarea sectoarelor Poliției de Frontieră. De asemenea, lansarea unor discuții cu partenerii de dezvoltare în vederea identificării unor proiecte de asistență pe linia îmbunătățirii logistice a subdiviziunilor de frontieră.” a punctat șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi.

Totodată, unul din mijloacele de transport care erau folosite de către conducerea Poliției de Frontieră a fost transmis către Direcția regională SUD. Automobilul va fi dat în exploatare structurilor de investigații speciale și de intervenție din cadrul Direcției.
 
A fost solicitat tuturor angajaților Poliției de Frontieră, cu drept de a conduce mașinile de serviciu, să prezinte responsabilitate față de bunul statului, să fie prudenți în orice misiune și să respecte Regulamentul circulației rutieră.