LA MULȚI ANI POLIȚIA DE FRONTIERĂ!!!

PF

Astăzi, 10 iunie 2021, instituția de frontieră împlinește 29 de ani de la înființare. Startul ceremoniei dedicate sărbătorii profesionale a fost dat la sediul central al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. La eveniment a fost prezentă conducerea de vârf a instituției de frontieră cât și a Ministerului Afacerilor Interne, oaspeți de seamă și invitați speciali.
 
Debutul evenimentului a fost marcat de tradiționalul marș al Drapelului și intonarea imnului Republicii Moldova. După care șeful interimar al Poliției de Frontieră, generalul maior Petru Corduneanu a salutat pe cei prezenți, a apreciat și a mulțumit pentru timpul acordat de a fi alături de întreaga echipă a Poliției de Frontieră în această zi deosebită.

”Am onoarea şi deosebita plăcere să Vă felicit cu cea de-a 29 aniversare a Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova. Îmi exprim recunoştinţa profundă pentru activitatea profesională pe care o desfăşuraţi 24 din 24, întru prosperarea țării noastre, Republica Moldova.
Astăzi, 10 iunie,  este o zi deosebită pentru noi, polițiștii de frontieră, când putem spune cu certitudine, că ne onorăm misiunea cu demnitate, curaj și devotament, asigurând ordinea și liniștea la hotarele țării. Transmit toată aprecierea celor care au stat la temelia formării acestei instituții și desigur celor care astăzi continuă eforturile și sacrificiul lor în asigurarea securității. Vă doresc multă sănătate, prosperitate și înțelepciune. La mulți ani!”, a menționat în alocuțiunea sa, Petru Corduneanu.                                                                                                                     

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu a transmis cele mai sincere felicitări tuturor polițiștilor de frontieră dorindu-le perseverență, încredere și putere. ”Sunteți pilonii de siguranță a hotarelor, indiferent de vreme, de provocări, de zi sau noapte.  Afirm cu fermitate că profesionalismul vostru este cartea de vizită în prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere. 
Gânduri bune și multă sănătate celor care și-au dedicat întreaga viață pentru independența, suveranitatea și integritatea instituției. Sunteți un exemplu pentru tânăra generație, care la rândul lor vor transmite ambiția, sacrificiu și dedicația, pentru această misiune nobilă, generațiilor următoare. Datorită vouă, noi cetățenii suntem în siguranță. Din numele Ministerului Afacerilor Interne și al meu personal Vă doresc un sincer La Mulți Ani!”, a conchis ministrul Pavel Voicu.

În cadrul ceremoniei au fost menționați polițiștii de frontieră care au avut rezultate frumoase în activitate, au fost transmise recunoștințe veteranilor de frontieră și mulțumiri tuturor partenerilor de cooperare, care în continuare susțin Poliția de Frontieră în misiunea de securitate a frontierei Republicii Moldova.

Evenimentul a fost marcat în cele patru Direcții regionale SUD, NORD, VEST, EST, precum și la sediul Aeroportului Internațional Chișinău.
La mulți ani, Poliția de Frontieră!