igpf

Păstrăm tradiția: de Ziua Polițistului de Frontieră European, în misiune caritabilă

25 Mai 2023

De nouă ani, angajații Poliției de Frontieră sărbătoresc Ziua Polițistului de Frontieră European printr-o acțiune inedită - DONEAZĂ VOLUNTAR SÂNGE. Mobilizarea polițiștilor de frontieră în această misiune nobilă este la maximum, fiind conștienți că fiecare picătură donată de sânge este de neprețuit. 

Astăzi, într-un număr mare s-au prezentat polițiștii de frontieră la cele opt puncte de colectare a sângelui, deschise pe întreg teritoriul Republicii Moldova. S-au alăturat măsurii date ofițerii Agenției Europene FRONTEX, dar și colegii din cadrul armelor Ministerului Afacerilor Interne (IGC, IGSU, IGP).

„Împreună vom reuși, împreună suntem puternici, împreună salvăm vieți omenești, sunt convingerile noastre atunci când am acceptat să continuăm această frumoasă tradiție, deja pentru al 9-lea an. Este știut că Poliția de Frontieră este parte a marii familii de polițiști de frontieră și grăniceri europeni și prin acest eveniment noi ne aliniem de fapt nu doar din punct de vedere profesional, dar și al solidarității. Stimați colegi, vă mulțumesc pentru acest gest nobil - donarea voluntară de sânge, și faptul că de fiecare dată pe lângă misiunea grea ce vă revine la frontieră, voi sunteți aproape de oameni.” a menționat șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi în alocuțiunea sa.

La fel, Rosian Vasiloi și-a exprimat recunoștința ofițerilor FRONTEX, dar și colegilor din armele MAI care s-au alăturat campaniei. Mulțumiri pentru susținerea inițiativei Poliției de Frontieră au fost adresate Ministerului Sănătății și Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui.

În contextul Zilei Polițistului de Frontieră European, cu mesaje de felicitare au venit și angajații Poliției de Frontieră detașați în misiuni internaționale, desfășurate sub egida FRONTEX.