IGPF

O cantitate de 200 litri de motorină, care ar fi sustrasă de la tiruri, depistată în zona de frontieră

16 Martie 2023

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au acționat pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților la frontieră, iar ca rezultat au depistat în zona de competență a SPF Leușeni un autoturism, în portbagajul căruia se aflau 200 litri de motorină. 

Astăzi, 16 martie 2023, în apropierea satului Leușeni, patrula Poliției de Frontieră a observat persoane care încărcau într-un automobil niște canistre. Operativ, la fața locului s-a intervenit, fiind indentificați patru cetățeni moldoveni. Ca urmare a verificării fizice a mijlocului de transport au fost depistate în portbagaj - 14 canistre cu motorină, în volum aproximativ de 200 litri. Pentru întreaga cantitate de motorină, persoanele nu au putut prezenta documentele necesare, declarând că au procurat-o de la persoane necunoscute. 

Însă, la extinderea verificărilor în regiune, polițiștii de frontieră au depistat mai multe canistre goale și un furtun cu ajutorul căruia, există bănuială rezonabilă că, persoanele furau motorină de la tirurile care staționau în apropiere. 

Mijlocul de transport și recipientele cu motorină au fost sigilate, bunuri care se vor afla pe teritoriul SPF Leușeni până la elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor ce se impun.