est

Doi străini descoperiți cu acte falsificate

17 Martie 2023

La trecerea frontierei moldo-ucrainene, polițiștii de frontieră au identificat în fluxul de călători doi cetățeni străini care dețineau acte falsificate. Ambii străini au fost depistați pe parcursul zilei de ieri, 16 martie 2023.

În punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat un mijloc de transport, cu numere de înmatriculare ucrainene.  La volanul automobilului a fost legitimat un cetățean al Ucrainei, care a prezentat la controlul de frontieră toate documentele necesare. A atras atenția polițistului de frontieră permisul de conducere ucrainean, care nu corespundea după formă și fond unui act autentic. Cercetările amănunțite au stabilit prezența indicilor de falsificare. La cele depistate, străinul a evitat să facă declarații.

În punctul de trecere a frontierei Tudora, la intrarea în Republica Moldova pe direcția pietonală s-a prezentat un cetățean al Georgiei. Conform profilului de risc, străinul a fost supus unui control suplimentar, în rezultat polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere ucrainean cu indici de falsificare. Cetățeanul georgianul nu a putut explica cele constatate, susținând că a obținut legal documentul. 

Pe numele persoanelor au fost întocmite acte de constatare a faptelor ilegale, documentele fiind ridicate și transmise spre expertiză. Cercetările pe incidente continuă.