Îmbunătățirea măsurilor de control la frontieră în contextul pandemiei

igpf

În perioada 26-28 aprilie 2021, prin intermediul Instrumentului Comisiei Europene de asistență tehnică și schimb de informații (TAIEX) este organizat un atelier de lucru cu genericul: „Îmbunătățirea măsurilor de control la frontieră în contextul actualei pandemii”. Instruirile sunt destinate angajaților care activează în prima linie de control la punctele de trecere a frontierei de stat și tot ei sunt cei care intră în contact direct cu persoanele potențial infectate de COVID-19. 

Evenimentul se desfășoară în format online cu participarea a trei experți din România și Slovenia. Astfel are loc schimbul de bune practici cu statele membre UE în detectarea și combaterea pericolelor pentru sănătatea publică, abordarea, gestionarea și controlul eficient împotriva răspândirii COVID-19, în special la punctele de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară pentru prevenirea transmiterii și importării noului coronavirus. 

În cadrul atelierului de lucru sunt instruiți peste 100 de angajați din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Poliției, precum și reprezentanți ai Serviciului Vamal al Republicii Moldova, ofițeri de aplicare a legii care operează zilnic într-un mediu COVID-19. 

#MAI_pregătiți #Uniți_împotriva_Covid19