Fortificarea relațiilor de cooperare cu reprezentanțele Țărilor de Jos, Belgiei și Austriei

sedinta

Șeful interimar al Poliției de Frontieră, Petru Corduneanu s-a întâlnit într-o ședință amicală cu ofițerii de legătură ai Ambasadelor Regatului Țărilor de Jos, Belgiei și Austriei pentru Republica Moldova. Vizita a avut ca scop consolidarea relațiilor prin schimbul de bune practici pe domeniile de interes comun care rămân a fi reciproc prioritare și în condițiile pandemice actuale.

În debutul vizitei, părțile au salutat sprijinul instituțional și suportul acordat până în prezent pentru realizarea obiectivelor, bifând perspectivele unei cooperări de durată. Ținând cont că ilegalitățile transfrontaliere întotdeauna au cunoscut și au înregistrat noi forme de prezență la hotarul țării, în acest sens au fost impuse alte metode de cercetare ale acestora. Iar schimbul de experiență cu alte autorități specializate europene a avut o importanță aparte, prin organizarea training-urilor privind asigurarea securității aeroportuare, profilarea persoanelor în traficul de pasageri, managementul crizelor, activități de formare în domeniul securității documentelor, etc.

Generalul-maior Petru Corduneanu s-a arătat interesat de cooperarea dintre Poliția de Frontieră și autoritățile polițienești din țările Uniunii Europene. Aceasta se realizează prin intermediul punctelor naționale de contact stabilite care oferă posibilitatea schimbul de informații în domeniul analizei criminale ce ține de investigații, analizei riscurilor, organizarea vizitelor de studiu și alte subiecte de interes.
 

Participanții la ședință au apreciat efortul comun în contracararea ilegalităților transfrontaliere bazat pe profesionalism, încredere și implicare. Au transmis reciproc succese în activitățile de bază și atingerea performațelor la cel mai înalt nivel.