Planuri de călătorie dejucate de polițiștii de frontieră din DR Sud

uyg

Un conațional este documentat pentru deținerea permisului de conducere cu semne de falsificare, iar un cetățean al Ucrainei pentru certificatul de înmatriculare neautentic. Și o moldoveancă a rămas fără testul negativ la Covid-19 după ce s-a identificat neveridicitatea acestuia. Incidentele au fost consemnate la hotarul moldo-român.

În punctul de trecere Cahul s-a apropiat un Mercedes Sprinter ce efectua curse de pasageri. Unul din conducătorii auto a prezentat permisul de conducere românesc. La prima examinare, polițistul de frontieră a identificat lipsa elementelor de protecție asupra permisului. Audiat, bărbatul de 35 de ani a declarat că persoana care l-a ajutat cu obținerea cetățeniei i-a propus și perfectarea permisului de conducere înscriindu-l la școala auto. Întrucât a parcurs toate etapele pentru obținerea acestuia, moldoveanul s-a arătat uimit de cele depistate.

Și un certificat de înmatriculare, care ar fi emis de autoritățile ucrainene a fost ridicat după ce șoferul, și el ucrainean de origine, a prezentat actul pentru autorizarea intrării în Republica Moldova. Bărbatul cunoștea despre neveridicitatea actului pentru că a apelat la ajutorul unei persoane terțe în vederea perfectării acestuia. Cel original a fost ridicat de către organele de drept din Bulgaria după ce a încălcat regulile de circulație.
Ca urmare, mijlocul de transport a fost indisponibilizat în parcarea sediului SPF Giurgiulești.

Tot în punctul de trecere Giurgiulești – Galați, în urma controlului suplimentar a fost depistat printre lucrurile personale ale unei pasagere raportul testului medical negativ la Covid 19. Întrebată, locuitoarea raionului Ceadîr-Lunga nu a recunoscut că l-ar fi obținut ilegal. Însă, rezultatele verificărilor au demonstrat contrariu.

Cazurile au fost înregistrate, iar documentele ridicate au fost transmise către realizarea expertizei tehnico-juridice. Persoanele documentate riscă sancțiune penală conform art. 361 al Codului Penal.