Echipa managerială a Poliției de Frontieră în inspecție la DR Sud

az11

Conducerea de vârf a Poliției de Frontieră s-a aflat ieri, 31 martie a.c., într-o vizită de lucru în subdiviziunea de sud a intituției. Verificările au vizat activitatea de serviciu pe segmentul portuar, auto și feroviar – subiecte de interes strategic atât pentru instituția de frontieră cât și pentru Republica Moldova. 

Prima locație inspectată a fost punctul de trecere auto internațional Giurgiulești-Galați. Șeful Poliției de Frontieră, generalul maior Petru Corduneanu s-a arătat interesat în deosebi de implicarea angajaților la identificarea ilegalităților transfrontaliere și rezolvarea acestora prin colaborarea reprezentanților altor organe de resort. De asemenea au fost discutate problematicile nerezolvate, ce acțiuni s-au întreprins pentru înlăturarea lor cât și prevenirea unor impedimente în atribuțiile de bază.

Ulterior, echipa de examininare a mers la sediul SPF Giurgiulești-1, de unde se monitorizează și gestionează toată activitatea Sectorului. Întrebările de interes au vizat capacitatea de reacție la intervenirea unor situații neprevăzute, modul de organizare a patrulelor, prevenirea și combaterea criminalităților transfrontaliere pe sectorul de responsabilitate. Șeful Poliției de Frontieră a fost informat și despre asigurarea regimului pe perimetrul portului Giurgiulești și pe sectorul feroviar din regiune.

Șeful Direcției regionale Sud, Focșa Ion a prezentat echipei manageriale harta sectoarelor din subordine, activitataea operațională, condițiile de muncă și echipamentul din dotare. La finalul vizitei, Petru Corduneanu a solicitat șefului Direcției regionale Sud să mențină activitatea Direcției la cel mai înalt nivel, mizând pe toată susținerea conducerii cât și promovarea angajaților care asigură tot spectru necesar în misiunile zilnice, care dau dovadă de implicare maximă, organizare și responsabilitate față de securitatea hotarului Republicii Moldova.

Mai multe fotografii pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/466053186823554/posts/3784913048270868/