Dulce copilărie, multe zâmbete și bucurii! (FOTO/VIDEO)

igpf

Astăzi, de Ziua Internațională a Copilului la Poliția de Frontieră au fost organizate multe activități interesante pentru cele mai minunate ființe – COPII. 1 iunie este ziua când copilăria intră în drepturi depline, iar atenția noastră rămâne prinsă în perioada viselor, inocenței și bucuriei de tot ce ne înconjoară.

Încă de la primele ore ale dimineții, pe platoul sediului central al IGPF au fost invitați la distracție toți copii angajaților Poliției de Frontieră. Voie bună, multă zâmbete și surprize deosebite pregătite pentru cei mai mici și dulci odorașe. La deschiderea evenimentului, cu un cuvânt de felicitare a venit ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu : „Copiii reprezintă imaginea de mâine a unei națiuni, iar obligația noastră supremă este de a contribui la făurirea unui viitor prosper pentru ei. Doar prin exemple proprii demne de urmat, se vor ,,naște” eroii care peste ani vor trece în prima linie a păstrării securității și ordinii publice, chiar și a salvării vieților omenești, astfel vom putea continua tradițiile generațiilor de angajați MAI, de care vom fi mândri. La mulți ani, copii frumoși!”. Daruri pentru copii omagiați, dar și pentru cei mai îndrezneți, au fost oferite de către ministrul Pavel Voicu și generalul-maior Petru Corduneanu.

A continuat distracția cu un recital de poezie și cântece, însoțite de dansuri, multe concursuri, premii și dulciuri.

Patrupezii Poliției de Frontieră Lachi și Emi au reușit să capteze toată atenția celor mici, care nu au ezitat să se fotografieze și  să participe alături de câinii de serviciu în diferite demonstrații.  Totodată, au fost explorate cu minuțiozitate echipamentul din dotare și autospecialele: de la binocluri, cătușe, arme, cuter și ATV-uri. 

Polițiștii de frontieră, deținători ai Beretelor de Onoare, au ieșit în fața celor curioși cu o prezentare de forță și elemente de autoapărare. După această activitate, mulți din copilași și-au dorit ca pe viitor să devină polițist de frontieră. 

De menționat că astăzi în toate subdiviziunile de frontieră se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului, fiind planificate un șir de acțiuni interactive pentru copii.

La mulți ani, copil frumos și drag!