Dezvoltarea parteneriatului moldo-polon pe dimensiunea formării profesionale    

igpf

În cea de-a treia zi a vizitei în Polonia, delegația Poliției de Frontieră s-a aflat la Centrul de Instruire a grănicerilor din orașul Ketrzyn.

Ocazie pentru familiarizarea cu structura organizatorică și procesul de formare profesională a grănicerilor poloni.  De punctat că oferta de studii a instituției este cu accent sporit pe aspectele de pregătire și perfecționare a angajaților de la frontieră. 

A fost prezentată baza tehnico-materială a Centrului de instruire, cu o gamă largă de săli de instruire prin simulare, printre care:  eGate, trageri din armă și utilizarea sistemelor de supraveghere cu termoviziune. 

La final, conducerea Centrului și-a exprimat deschiderea spre fortificarea cooperării în cadrul Programului PolishAid și transmiterea experienței polone prin  cursurile specializate pentru polițiștii de frontieră din Moldova. Totodată, a fost evocată disponibilitatea creării unor parteneriate în cadrul proiectelor de asistență externă.

De menționat că vizita de studiu în Polonia este  organizată ca parte a proiectului „Consolidarea capacității de instruire a Poliției de Frontieră în Republica Moldova”, implementat de către Misiunea OIM Moldova.