Cooperarea bilaterală dintre Poliția de Frontieră și Societatea Vânătorilor și Pescarilor în perioada desfășurării sezonului de vânătoare 2022-2023

sfyvgf

Aprofundarea cooperării bilaterale dintre Poliția de Frontieră și Societatea Vânătorilor și Pescarilor, precum și aspectele pe linia prevenirii și combaterii braconajului în zona de frontieră, subiecte punctate astăzi 22 septembrie a.c., în cadrul unei întrevederi.

În ședință s-au întrunit, șeful-adjunct interimar al Poliției de Frontieră Diana Salcuțan, reprezentanți ai Direcției regim și ordine publică a IGPF și reprezentanți ai Societății Vânătorilor și Pescarilor din Republica Moldova.

Agenda întrunirii a fost una solicitată, ținând cont de aspectele și atribuțiile părților. Astfel, măsurile comune întru contracararea acțiunilor de braconaj în zona de competență a Poliției de Frontieră este o responsabilitate a angajaților instituției cât și o sarcină comună a reprezentanților Societății Vânătorilor și Pescarilor. De asemenea părțile au discutat perspectivele digitalizării procedurilor de eliberare a actelor permisive și au exprimat deschiderea la interacțiunea sistemelor informaționale.

În context, interlocutorii au reiterat importanța schimbului de informații pe subiectele de interes și sprijinul comun pentru asigurarea unui climat de siguranță și de protecție a faunei în perioada desfășurării sezonului de vânătoare 2022-2023.

La final, reprezentanții fiecărei părți și-au punctat acțiunile ce urmează a fi întreprinse și au dat asigurări de conlucrare promptă pe domeniul de competență.