Consolidarea capacităților de cooperare cu România

Ambasada RO

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a primit în vizită de lucru pe reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova, Mausela Pițigoi consul general, coordonator al Secției Consulare și pe consul, secretar I Radu Becherescu. 

În debutul întâlnirii, domnul Vasiloi a dat aprecieri pentru implicarea dinamică în dezvoltarea și aprofundarea parteneriatului strategic bilateral. Cu această ocazie, consulii români au trecut în revistă realizările înregistrate pe parcursul anului 2021 în cooperarea dintre Republica Moldova și România, pornind de la dialogul  substanțial  a situației epidimiologice,  incluzând progrese concrete în acest domeniu de interes comun. 
De asemenea, au fost prezentate date statistice cu privire la fluxul migrațional la traversarea frontierei moldo-române, dar și alte subiecte de interes pe agenda bilaterală, specifice domeniului de competență al Inspectoratului. 

La rândul său, Radu Becherescu a subliniat necesitatea ca dialogul bilateral să continue în același ritm susținut pentru fructificarea oportunităților existente. La fel, a evidențiat că România, rămâne ferm angajată în avansarea obiectivului consolidării parteneriatului strategic cu Republica Moldova, evocând totodată cooperarea reciprocă în legătură cu regulile de trecere a frontierei în perioada pandemică pentru obținerea de progrese concrete, centrate pe diminuarea  acestui fenomen.