nord

Autoturism radiat și cu documente falsificate, depistat la PTF Otaci

11 Iunie 2024

Poliţiştii de frontieră au depistat un autoturism înmatriculat în Lituania, fără acte permisive de conducere în regulă. Mai mult, s-a constatat că automobilul este radiat din circulaţie de către autorităţile lituaniene. Cazul a fost consemnat în dimineața zilei de astăzi, 11 iunie 2024.

În punctul de trecere a frontierei Otaci s-a apropiat pentru formalitățile de control, la ieșire din țară, un BMW 530 cu numerele lituaniene.

În timpul verificării actelor pentru mijlocul de transport, au apărut suspiciuni referitoare la autenticitatea Cărții Verzi. După ce s-au identificat semne vizibile de falsificare asupra asigurării auto, care ar fi emisă de o companie din Lituania, s-a recurs la verificări suplimentare în bazele de date internaţionale. 

Conform informațiilor obținute, autoturismul avea revizia tehnică expirată și figura ca radiat de la evidență din Lituania, iar termenul de admitere temporară pe teritoriu vamal al Republicii Moldova era depășit de un an de zile. Șoferul de 52 de ani, un locuitor al raionului Sângerei, nu a putut oferi detalii. Se cunoaștea că mijlocul de transport a fost introdus în Moldova în anul 2023.

În fapt, asigurarea auto a fost ridicată și transmisă spre expertiză, iar autoturismul plasat pe teritoriul SPF Otaci până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere corespunzătoare.