Ambasadorul Georgiei în vizită de prezentare la Poliția de Frontieră

igpf

Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi l-a primit astăzi, 16 noiembrie 2022, în vizită de prezentare pe noul Ambasador al Georgiei în Republica Moldova Levan Diasamidze.

Întâlnirea a prilejuit o trecere în revistă a dimensiunilor parteneriatului existent, cu accent pe fortificarea cooperării bilaterale și aspectele ce vizează misiunea Poliției de Frontieră pe linia de securitate în regiune.

În context, Rosian Vasiloi a reiterat interesul instituțional față de impulsionarea dialogului bilateral, în special, odată cu lansarea cursei aeriene „Chișinău – Tbilisi”, este importantă menținerea unor contacte directe între polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău cu omologii lor din Aeroportul Internațional Tbilisi. 

Totodată, șeful Poliției de Frontieră a informat oficialul georgian despre oportunitatea desfășurării unui schimb de informații și bune practici între specialiști, grație detașării de către Agenția FRONTEX a unei polițiste de frontieră din Republica Moldova în misiune în Georgia. 

Ambasadorul Diasamidze a arătat că o prioritate a mandatului său o constituie dezvoltarea relațiilor de cooperare cu diferite instituții și pe diverse domenii de interes. 

În încheiere, a mai avut loc un schimb de vederi privind situația în regiune și necesitatea susținerii reciproce, prin asigurarea informării corecte a cetățenilor georgieni despre regulile de trecere a frontierei de stat, la intrarea în Moldova.