Alte trei subdiviziuni de frontieră, verificate inopinat de către conducerea Poliției de Frontieră

toceni

„Echiparea corespunzător și menținerea în ordine a mijloacelor speciale de lucru” au fost principalele cerințe către personalul Sectoarelor Poliției de Frontieră Leușeni, Leova și Toceni. Astfel, șeful interimar al Poliției de Frontieră, Petru Corduneanu împreună cu șeful Direcției management logistic și achiziții publice, Alexei Braducean, au inspectat cele trei Sectoare din perspectiva identificării neajunsurilor logistice și în comun de stabilit soluții pentru excluderea acestora în cel mai apropiat timp.

În subdiviziunile de frontieră, efectivul a prezentat tehnica din dotare și cum este păstrată, inclusiv mijloacele de transport, în acest sens fiind întrebați despre situațiile când necesită o cantitate mai mare de carburanți. La fel, a fost verificată starea birourilor de serviciu, încăperilor de întreținere a echipamentului și altor bunuri de pe teritoriile acestora.

La Sectorul Polției de Frontieră Toceni, care din anul precedent se află în șantier, s-au constatat unele nepotriviri în lucrările de reconstrucție, fapt ce s-a decis cu agentul economic de a revedea unele puncte din colaborare pentru ca ultimii să reușească în termenul stabilit în contract darea în exploatare a construcției. De menționat că aceste lucrări de reconstrucție sunt parte a unui program de finanțare oferit de către Uniunea Europeană printr-un proiect de Cooperare regională pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere România - Republica Moldova, finanțat de către Comisia Europeană și co-finanțat de Republica Moldova în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

La finalul vizitelor, conducerea Poliției de Frontieră a reiterat necesitatea înregistrării de rezultate concrete în activitate și asigurarea unui climat de disciplină în rândul efectivului.