Activitatea SPF Leușeni și PTF Leușeni, sub lupa conducerii Poliției de Frontieră

leuseni

În după amiaza zilei de ieri, 12 februarie, în Sectorul Poliției de Frontieră Leușeni și în punctul de trecere a frontierei Leușeni s-au aflat în vizite inopinate șeful interimar al IGPF, Petru Corduneanu și șeful adjunct al IGPF, Valentin Fiodorov. Întâlnirea cu efectivul celor două subdiviziuni a fost una importantă, fiind discutată activitatea de control și supraveghere a frontierei de stat prin prisma necesităților și problemelor întâmpinate.

La sediul SPF Leușeni a fost acordată o atenție deosebită condițiilor de muncă și a corectitudinii îndeplinirii actelor normative interne. În acest sens, conducerea Poliției de Frontieră a verificat starea echipamentelor speciale de lucru, inclusiv a mijloacelor de transport, a venit cu propuneri de eficientizare a planificării patrulelor pe sectorul de competență și a reamintit despre necesitatea respectării măsurilor sanitare pe perioada de pandemie. 

Punctul de trecere a frontierei Leușeni rămâne a fi cel mai solicitat și tranzitat de către călători și astfel, una dintre cerințele expuse la vizita în PTF a fost ca angajații din prima linie de control să-și onoreze misiunea cu destoinicie. „Solicitați ajutor când apar situații precare la trecerea frontierei de stat. Vom lua la control orice incident și operativ vom veni cu soluții. Așa se lucrează când se dorește rezultate bune și o echipă puternică” – îndemnul generalului-maior Corduneanu. Repetat s-a cerut, pe lângă atribuțiile de serviciu ce revin prin lege, tot efectivul să fie atent și să prezinte prudență în raport cu infecția de tip Covid-19, în special să efectueze obligatoriu termometria călătorilor și să se asigure că aceștia poartă mască.
 
Totodată, șeful PTF Leușeni a informat despre lucrările de reconstrucție, care derulează în prezent pe direcția intrare în R. Moldova și deciziile luate de comun cu lucrătorii vamali privind dirijarea circulației rutiere pe teritoriul punctului de trecere a frontierei.