vest

Acte falsificate și o armă pneumatică, ridicate la trecerea frontierei prin PTF Leușeni

12 Februarie 2024

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST desfășoară investigații cu privire la doi conaționali și un cetățean al Ucrainei pe faptul deținerii actelor falsificate și a unei arme pneumatice. Ilegalitățile au fost consemnate la sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni.

Prima persoană documentată este un șofer de camion, moldovean în vârstă de 29 de ani, care intenționa pe jos să părăsească punctul de trecere, deși s-a prezentat la linia de control. Acesta avea un comportament suspect și nervos, mai mult că polițiștii de frontieră au observat un obiect sub haină, pe care conaționalul l-a aruncat. La scurt timp, polițiștii de frontieră au depistat în apropierea cabinei de control o armă pneumatică încărcată. Conform procedurilor legale, persoana este cercetată pentru încălcarea regimului în punctului de trecere, dar și pe linie de transport ilegal de bunuri de către Serviciul Vamal.   

Într-un alt incident, polițiștii de frontieră au identificat în flux un cetățean al Ucrainei în vârstă de 36 de ani. Acesta s-a prezentat în calitate de șofer la automobilul personal și a prezentat printre documente și permisul de conducere ucrainean. Din primele cercetări s-a stabilit că actul conține semne rezonabile de falsificare. La audieri, persoana a declarat că procurase permisul în Spania, contra sumei de 300 EUR.

Încheie șirul ilegalităților un conațional de 29 de ani, care a fost depistat în cadrul controlului de nivelul II cu permisul de ședere polonez falsificat. În discuții, cetățeanul a recunoscut că obținuse documentul în Polonia, prin intermediul unei persoane identificate pe rețele de socializare. Ar fi costat actul 100 EUR.

Arma pneumatică și documentele falsificate au fost ridicate. Investigațiile pe incidente continuă.