Acte falsificate, ridicate la trecerea frontierei de stat

est

Pe numele a două persoane, polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pentru deținerea și folosirea actelor falsificate. Sunt vizați în documentări un conațional și un cetățean al Azerbaidjanului.

În punctul de trecere a frontierei Tudora s-a prezentat cetățeanul moldovean de 44 de ani, la volanul unui autoturism de model Toyota Corolla. Printre documentele prezentate la controlul trecerii frontierei de stat a fost și permisul de conducere moldovenesc, care din primele verificări s-a stabilit că este falsificat. La audieri, posesorul a declarat că l-ar fi obținut pe căi legale, încă din anul 1996. În continuare, persoanei i-a fost permisă trecerea frontierei doar că în calitate de pasager.

În punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, în fluxul călătorilor sosiți în Moldova cu ruta „Istanbul-Chișinău” a fost legitimat cetățeanul Azerbaidjanului de 27 de ani. În cadrul controlului de frontieră, persoana a comunicat că intenționează să plece în Ucraina, în acest sens, suplimentar a prezentat un pașaport tehnic, care ar fi eliberat de către autoritățile ucrainene. În rezultatul verificării amănunțite al documentelor s-a constatat că este falsificat. În fapt, străinului i-a fost refuzată intrarea în Moldova. Cercetările pe caz continuă.