13 absolvenți ai Academiei „Ștefan cel Mare”, pregătiți pentru desfășurarea activităților frontaliere

igpf

Timp de două săptămâni, 13 absolvenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” au fost instruiți în cadrul unor cursuri de inițiere în activitatea Poliției de Frontieră. Astăzi, tinerii au fost invitați la sediul IGPF pentru a primi ultimele încurajări și îndrumări înainte de a se prezenta la locul de muncă.

În cadrul unei întâlniri cu șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi, fiecare a fost încredințat de susținere și ajutor în orice întrebare referitoare la activitatea de  control și supraveghere a frontierei de stat.

„Acum 27 de ani, tânăr locotenent, eram trimis în prima mea misiune la frontieră și anume la Sectorul Poliției de Frontieră Toceni. Au fost și emoții, și griji, și multe situații, dar având la timpul meu un mentor bun mi-a reușit să trec cu fruntea sus prin toate. Orice început este greu, însă păstrând verticalitate în acțiuni, în decizii, cu siguranță veți avea oportunitatea să vă construiți o carieră de succes la frontieră. Indiferent în ce sector o să vă regăsiți, vă îndemn la onestitate și integritate profesională. Nu vă implicați în scheme criminale și nu intrați în cârdășie cu oamenii care sunt parte a acestor ilegalități. Vă asigur că această categorie de personal nu va activa pentru mult  timp, deja a fost pornită pe interior curățarea sistemului. Presiunea va fi mare, în special pentru cei care vor merge în subdiviziunile de nord ale frontierei. Să aveți îndrăzneală și să cereți ajutor când apar situații precare. Doar împreună vom putea crește gradul de încredere al cetățenilor în noi, în serviciile pe care le prestăm, în statul Republica Moldova. Succese vouă și colectivelor în care veți activa!” a menționat comisar-șef Vasiloi.

Totodată, în contextul situației pandemice, șeful Poliției de Frontieră a reamintit despre importanța vaccinării împotriva Covid-19 și respectarea regulilor sanitare.  „Aveți grijă de sănătatea  voastră și a colegilor!”