Elena - Luni, 26 Iunie 2017 13:32 - Germania / Dresden

Bună ziua. Locuiesc în cu copilul meu minor în Germania  care a ramas cu mine după divorț, iar o data pe an vin acasa în vacanță; spuneti-mi va rog, ca sa trec hotarele Republicii Moldova am nevoie de fiecare dată de o procură din partea tatălui?..., (am avut o procură care a expirat deja, fiind valabilă doar un an; iar tatăl nu are nimic împotrivă ca eu să circul cu copilul dintr-o țară în alta) aş putea să folosesc ca dovadă hotărîrea judecății prin care se vede că copilul are domiciliul cu mama...?! Care este procedura? 

Bogdan - Luni, 26 Iunie 2017 11:47 - Bucuresti

Buna ziua,

 

Urmeaza o vizita la Chisinau (vacanta) si voiam sa stiu in ce cantitati exacte pot lua vin, cogniac, bere dulciuri si alte suveniruri pt prietenii de acasa?

 

Multumesc anticipat.

Croitoru Gheorghe - Luni, 26 Iunie 2017 11:33 - Chisinau

Buna ziua,

Cetatenii romani intra in Rep. Moldova pe baza buletinelor. Ce acte trebuie sa prezinte ei pentru copilul lor de 6 luni, la intrarea in Moldova?

Va multumesc anticipat.

Alexandra - Luni, 26 Iunie 2017 09:05 - Germanya

Buna am o intrebare , noi traim in germanya si dorim acum sa plekam la moldova in vacanta cam pe 2 saptaminii cu auto ,da la noi auto din anul 1997 ce probleme putem sa avem la vama sau in md

Ion - Luni, 26 Iunie 2017 08:04 - Rostov-pe-Don

Buna ziua. Am spalat pasaportul international biometric in masina de spalat. Vreau sa ma intorc acasa in Moldova din Russia. Fotografia si semnatura din pasaport sunt neclare, dar ne sau spalat complet. Carei procedura inracest caz, o sa pot eu trece frontiera ruso-ucraineana si moldo-ucrainean cu acext pasaport?

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 14:51

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile art.15 al Legii nr.215 din 01.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, temei pentru autorizarea trecerii frontierei de stat servesc actele de călătorie valabile prevăzute de legislaţia în vigoare. În acest context, conform prevederilor art.5 al Legii nr.273 privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, se consideră nevalabile actele de identitate: „a) cu ajutorul cărora nu poate fi identificat titularul; b) modificate nelegitim sau cele ce urmează a fi modificate; c) în care lipsesc unele date reglementate legal sau care nu corespund adevărului; d) al căror termen de valabilitate a expirat; e) ce nu corespund statutului juridic al titularului”. In acest sens, vă comunicăm că, Cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în străinătate care nu deţin paşapoarte valabile din diferite motive, pot beneficia prin intermediul Consulatelor sau Ambasadelor Republicii Moldova în străinătate de asistenţa necesară pentru restabilirea documentului de identitate (pierdute, furate, expirate, deteriorate sau nevalabile din diferite motive) sau obţine documentul de identitate temporar „Titlul de călătorie” pentru a se reîntoarce în Republica Moldova. 

Alina - Luni, 26 Iunie 2017 00:46 - Italia

Buna,am si eu o intrebare, daca copilul meu are pasaport biometric si tatal roman vor putea pleca in Italia la odihna sau e problema ca au cetatanii diferite? Va Multumesc anticipat!

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 14:52

În conformitate cu prevederile art. 1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente,  iar minorii – numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal a cărui semnătură se legalizează notarial. Prin urmare, actele enumerate de dvs. sunt suficiente pentru a traversa frontiera de stat a Republicii Moldova, cu condiţia prezentării oganelor de control la frontieră a unui act, ce probează calitatea de părinte.   

Carolina - Duminică, 25 Iunie 2017 23:08 - Moldova

Buna ziua, eu sunt minora de 17 ani , iar pe un baiat a fost facuta procura in baza buletinului moldovenesc insa el atentioneaza sa elibereze tara cu buletin  romanesc.E posibil?

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 14:52

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile al.(1), art. 1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova - cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente.  De asemenea, conform al.(2) art.1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 „Cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova”, minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial.  La fel,  în cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate, este necesar consimțământul, exprimat prin declaraţie, al ambilor părinţi ale căror semnături se legalizează notarial, iar în cazul altor reprezentanţi legali - consimțământul acestora, exprimat prin decizia autorităţii tutelare. 

Natalia - Duminică, 25 Iunie 2017 19:34 - Germania

Bună seara. Părinții mei dețin pașapoarte biometrice și vor sa meargă în Italia la fratele meu, ce documente mai trebuie sa aibă la ei, este obligatorie asigurarea medicală, trebuie sa aibă la ei sau in cont 500 euro de persoană,e nevoie numaidecât de bilet tur-retur? Va mulțumesc anticipat.

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 14:53

Vă recomandăm să faceţi cunoştinţă cu condiţiile de intrare în spaţiul UE/Schengen, care pot fi vizualizate pe pagina oficială a Poliţiei de Frontieră, sursa http://border.gov.md/index.php/ro/novisa sau http://border.gov.md/index.php/ro/visaeu/.

Sorin - Duminică, 25 Iunie 2017 17:47 - Padova

Buna ziua vreau sa stiu daca e posibil sa merg in Republica Moldova doar cu buletinul romanesc? Multumim 

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 14:53

Vă informăm, că în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.395 cu privire la completarea şi modificarea Hotărârii Guvernului nr.765 din 18.09.2014 cu privire la aprobarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova, cetăţenii UE au obţinut dreptul de a traversa frontiera de stat a Republicii Moldova şi în baza cărţilor de identitate de formatul ID1, ID2 (TD-1, TD-2, conform standardelor ICAO), inclusiv biometrice. 

Vitalie - Duminică, 25 Iunie 2017 15:40 - Singera

Buna ziua,as dori sa importez un miniexcavator, la ce pret este dezvamarea si de la ce an? si ar trebui sa am un contract de cumparare?. Multumim o zi buna.

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 14:54

Întrebarea Dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră. Vă sugerăm să contactaţi Serviciul Vamal al Republicii Moldova, la linia de informare call center, tel. +373 (022) 574 111 sau puteți contacta linia de informare prin SKYPE: serviciul.vamal, cât și să vă adresați prin e-mail: callcenter@customs.gov.md.

petru - Duminică, 25 Iunie 2017 15:17 - moldova

asa o intrebare:posibil un cetatean refujiat din emiratele arabe care detine pasaportul republiciii moldova.poate trece in rominia cu el sau trebuie invitatie?

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 14:54

Avînd în vedere că modul de intrare şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresaţi întrebarea autorităţii de frontieră ale statului unde intenționați să plecaţi.

ionut - Duminică, 25 Iunie 2017 14:40 - Bals

Buna ziua,

Locuiesc in Belgia (rezident) impreuna cu sotia si fetita de 1 an si 8 luni si vrem sa venim in concediu in Romania cu masina dar pasaportul fetitei este expirat. Intrebarea este: am nevoie de un nou pasaport sau foaie de drum pentru a calatori si intra in Romania ?

Pe durata calatoriei sunt prezenti ambii parinti si copilul.

Multumesc!

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 14:55

Întrebarea Dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a R. Moldova, deoarece modul de intrare/şedere/ieşire în/din alt state este reglementat de legislaţia acestora. Prin urmare, Vă sugerăm să vă adresaţi organelor de poliţie de frontieră ale statelor respective sau să accesaţi pagina WEB a Poliţiei de Frontieră Română, sursa - http://www.politiadefrontiera.ro/. 

Cristina - Duminică, 25 Iunie 2017 11:15 - Italia

Buna ziua,

intentionez sa efectuiez o calatorie de scurta sedere in RM impreuna cu copilul meu minor in baza pasapoartelor biometrice moldovenesti. Mentionez, ca:

1. copilul detine numele de familie al sotului (care este cetatean al Italiei), diferit de al meu;

2. Copilul este titular de pasaport biomentric moldovenesc unde nu se specifica numele parintilor, precum si in pasaportul mamei nu este specificat numele copilului. Unicul document ( in afara cerificatului de nastere MD) unde expres sunt mentionata ca fiind mama copilului este cartea de identitate italiana a copilului.

Intrebare: Dat fiind faptul ca calatoria (aeroport) va fi efectuata doar de mama neinsotita de sot, iar numele de familie al copilului este diferit de al mamei - ce documente ar fi suficiente pentru a intra/iesi din RM?

merci anticipat

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 14:56

În conformitate cu prevederile art. 1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova - cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente. Minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial, iar în cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate, este necesar consimţământul, exprimat prin declaraţie, al ambilor părinţi ale căror semnături se legalizează notarial. Conform legislaţiei R.Moldova, în cazul Dvs. nu este necesară declaraţia de la al doilea părinte, cu condiţia prezentării oganelor de control la frontieră a unui act, ce probează calitatea de părinte.    

Irina - Sâmbătă, 24 Iunie 2017 16:50 - Balti

Buna ziua! Am asa o situatie: ma casatoresc pe data de 10 septembrie si respectiv imi schimb numele dupa cel al sotului si am planificat o calatorie peste doua zile, pasaportul meu va fi valabil pentru a trece frontiera sau trebuie sa fie schimbat dupa numele de familie al sotului? multumesc

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 14:57

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile art.15 al Legii nr.215 din 01.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, temei pentru autorizarea trecerii frontierei de stat servesc actele de călătorie valabile prevăzute de legislaţia în vigoare. În acest context, conform prevederilor art.5 al Legii nr.273 privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, se consideră nevalabile actele de identitate: „a) cu ajutorul cărora nu poate fi identificat titularul; b) modificate nelegitim sau cele ce urmează a fi modificate; c) în care lipsesc unele date reglementate legal sau care nu corespund adevărului; d) al căror termen de valabilitate a expirat; e) ce nu corespund statutului juridic al titularului”. Astfel, Vă sugerăm să aduceţi actele Dumneavoastră de călătorie în regulă, după schimbarea datelor personale. La traversarea frontierei cu paşaportul pe numele vechi în bazele de date ale Poliţiei de Frontieră posibil va aparea statutul nevalabil al documentulului, care se va ridica şi persoana va fi returnată. Valabilitatea paşaportului poate fi verificată de orice persoană, accesând http://www.registru.md/, portalul serviciilor electronice, la compartimentul Ghidul serviciilor prestate on-line.

Grigoras fiorentina ioana - Sâmbătă, 24 Iunie 2017 12:38 - Bacau

Buna zioa noi avem o problema neau ramas trei pasapoarte an punctul de frontiera Nou din Nadlac ân  data de 17 iunie ora 11,30 pasapoatele la copii Grigoras Denis Nicolas, Grigoras Jesica Patrizia ,si Grigoras Sofia Alexandra,,,si tot am sunat la niste  numere  de telefon  dar nu Mea raspuns nimeni,,,Se pot trimite  Acasa la domiciliul nostri ,,,DAT Sârbi Comuna Podu Turcului Bacau,,,,sau ce trebuie sa facem ,,,,??????va multumim

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 14:57

Întrebarea Dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova. Vă recomandăm să adresaţi întrebarea autorităţilor statului respectiv sau să vizualizaţi pagina oficială a Poliţiei de Frontieră Române, sursa http://www.politiadefrontiera.ro/.

Arcadie - Sâmbătă, 24 Iunie 2017 12:29 - Chisinau

Buna, spuneti-mi va rog o persoana avind cetatenie dubla a R.M. si a Federatiei Ruse va avea careva impedimente la iesirea si intrarea din in R.M. in baza actelor ruse ca cet. al Fed. Ruse, circulind cu copilul minor in Ucraina, ultimul la fel avind dubla cetatenie ?. Multumesc.

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 14:58

Avînd în vedere că modul de intrare şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresaţi întrebarea autorităţii de frontieră ale statului unde intenționați să plecaţi.

Nicolae - Sâmbătă, 24 Iunie 2017 00:52 - Lisabona

Bunã seara,eu şî familia mea vrem sà venim în concediu la Moldova, avem cetãțenie portuguezã,putem doar cu buletinul de identidate portuguez întra/sta ieşî din Moldova? Mulțumesc. 

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 14:58

Vă informăm, că în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.395 cu privire la completarea şi modificarea Hotărârii Guvernului nr.765 din 18.09.2014 cu privire la aprobarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova, cetăţenii UE au obţinut dreptul de a traversa frontiera de stat a Republicii Moldova şi în baza cărţilor de identitate de formatul ID1, ID2 (TD-1, TD-2, conform standardelor ICAO), inclusiv biometrice. 

Inga - Vineri, 23 Iunie 2017 23:33 - Butuceni, Orhei

Buna seara ,,,sunt divortata si am in gria mea doi copii minori, intentionez sa plec in Federatia Rusa impreuna cu ei.... Acum va rog sa imi raspundeti....de ce acte am nevoie pentru a traversa hotarele? mentionez ca per avion.... am inteles din unele informatii ca acum nu mai e nevoie de declaratia/invoirea tatalui lor.... dreptul de a le face actele il am , si domiciliul copiilor e apreciat cu mine...

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 14:59

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile al.(1), art. 1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova - cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente.  De asemenea, conform al.(2) art.1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 „Cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova”, minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial.  La fel,  în cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate, este necesar consimțământul, exprimat prin declaraţie, al ambilor părinţi ale căror semnături se legalizează notarial, iar în cazul altor reprezentanţi legali - consimțământul acestora, exprimat prin decizia autorităţii tutelare. Conform legislaţiei R.Moldova, în cazul Dvs. nu este necesară declaraţia de la al doilea părinte.

Doina - Vineri, 23 Iunie 2017 22:29 - Badicul Moldovenesc

Buna seara!Vreau sa intreb:Pot intra dupa clasa 9 la colegiul de frontiera?

DPF - Sâmbătă, 24 Iunie 2017 10:53

Pentru studii la Colegiul Naţional al Poliției de frontieră se admit doar elevii care au absolvit liceul, care au dat BAC-ul si chiar şi cei care nu au susținut un examen la vre-o probă de la BAC. Cu 9 clase nu e posibil.

Adrian - Vineri, 23 Iunie 2017 22:03 - GAVA BARCELONA SPANIA

SALUT   AM   33 DE ANI MA NUMESC ADRIAN  CETACEAN  ROMAN  LOCUIESC IN BARCELONA SPANIA  .POT  INTRA  IN  REPUBLICA MOLDOVA DOAR CU BULETINUL ROMANESC SAU IMI TREBUIE PASAPORT OBLIGATORIU.

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 15:00

Vă informăm, că în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.395 cu privire la completarea şi modificarea Hotărârii Guvernului nr.765 din 18.09.2014 cu privire la aprobarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova, cetăţenii UE au obţinut dreptul de a traversa frontiera de stat a Republicii Moldova şi în baza cărţilor de identitate de formatul ID1, ID2 (TD-1, TD-2, conform standardelor ICAO), inclusiv biometrice. 

Ecaterina - Vineri, 23 Iunie 2017 21:43 - Chișinău

Buna seara.Am si eu o intrebare:vreau sa calatoresc in Italia,am rezervat bilet doar intro directie(doar dus),inapoi vreau sa vin cu autocarul.Ar putea sa apara probleme la traversarea frontierei?

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 15:00

Avînd în vedere că modul de intrare şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresaţi întrebarea autorităţii de frontieră ale statului unde intenționați să plecaţi.

Totodată, Vă recomandăm să faceţi cunoştinţă cu condiţiile de intrare în spaţiul UE/Schengen, care pot fi vizualizate pe pagina oficială a Poliţiei de Frontieră, sursa http://border.gov.md/index.php/ro/novisa sau http://border.gov.md/index.php/ro/visaeu/.

 

vitalie - Vineri, 23 Iunie 2017 19:34 - padova

Bună ziua.Am o intrebare referitor la asigurarea automobilului la punctul de trecere a frontierei cu republica Moldova.

Eu doresc să vin in vacanță cu familia la Moldova in luna august.Mașina mea este înregistrată in Italia.Compania de asigurări din Italia nu are acoperire in republica Moldova,deci cartea verde nu are inclusa asigurarea pe teritoriul Republicii Moldova.
Întrebarea mea este: Pot eu sa fac o asigurare pe scurt timp la trecerea de frontieră in Republica Moldova?Voi fi eu sancționat la vamă pe motiv că cartea verde sau asigurarea italiană nu are acoperire in Republica Moldova?
Vă rog să-mi dați informația respectivă,sau sursa oficială,deoarece este o întrebare destul de actuală intre colegii și prietenii mei.
Vă mulțumesc anticipat și vă doresc o Zi Bună.
DPF - Luni, 26 Iunie 2017 15:01

Vă informăm că,  conform legislaţiei Republicii Moldova - la traversarea frontierei de stat cu mijlocul de transport, conducătorul necesită să deţină asupra sa certificatul de înmatriculare (înregistrare) a vehiculului, eliberat pe numele acestuia în modul stabilit ori certificatul de înmatriculare (înregistrare) a vehiculului însoţit de un alt document (procură, mandat, comodat, foaia de parcurs ş.a.) ce atestă dreptul la utilizarea lui, precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto eliberate de asigurătorii din Republica Moldova, care sînt confirmate prin datele din Sistemul informațional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, sau la prezentarea certificatului de asigurare de frontieră valabil pentru țara de destinație, emis sub garanția unui birou din străinătate, sau la prezentarea altor documente de asigurare auto valabile pentru țara de destinație.

Gajiu Dorina - Vineri, 23 Iunie 2017 16:51 - Germania

Buna ziua. Eu pe data de 11 iulie

voi avea 4 luni de cind sunt in Germania..pe data de 5-6 iulie vreau sa plec acasa la Moldova. As vrea sa stiu daca o sa am probleme la vama?

DPF - Luni, 26 Iunie 2017 15:02

Vă informăm că în cazul care cetăţenii Republicii Moldova vor încălca regulile de şedere pe teritoriul statelor membre ale UE, aceştia vor fi puşi în situaţia de a părăsi sau de a fi deportaţi forţat din ţara respectivă (acţiune care întotdeauna este asociată cu interdicţia de intrare de la 1 la 5 ani). Alternativ statele membre ale UE pot aplica ca măsura administrativă - amenzi, care pot ajunge pîna la 3000 de euro. În cazul în care amenzile nu sunt plătite, ulterior persoanei nu i se va permite intrarea în ţara respectivă.

Doina - Vineri, 23 Iunie 2017 13:14 - Portugalia

Buna ziua noi ne aflam in portugalia avem un baietel de 7 luni vrem sa venim in Moldova cu masina personala intrebare este daca putem trece la vama cu pasaport alb al copilului????

DPF - Vineri, 23 Iunie 2017 14:55

În conformitate cu prevederile art.11 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova, indiferent de domiciliul sau reşedinţa acestora, apatrizii şi cetăţenii străini cu drept de şedere permanentă sau provizorie în Republica Moldova care se află în străinătate şi nu sînt în posesia unui document de călătorie valabil pentru revenirea în Republica Moldova au dreptul de a intra în Republica Moldova în baza titlului de călătorie eliberat de misiunile diplomatice sau de oficiile consulare ale Republicii Moldova. Modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia.

Iacob Cristina - Vineri, 23 Iunie 2017 11:43 - Neuendorf Germania

Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de calatoria fetitei mele de 12 ani in vacanta de vara cu bunicii ei in Romania. Au bunicii nevoie de imputernicire la frontiera pentru a intra in tara. Mentionez ca fetita detine pasaport romanesc valabil.

 

Multumesc.

DPF - Vineri, 23 Iunie 2017 14:56

În conformitate cu prevederile art. 1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial, iar în cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate, este necesar consimţământul, exprimat prin declaraţie, al ambilor părinţi ale căror semnături se legalizează notarial. Reamintim că, în cazul traversării frontierei prin România, în baza documentelor româneşti sau va fi dovedită deţinerea cetăţeniei române, autorităţile de frontieră ale României vor solicita declaraţia de la al doilea părinte (în conformitate cu legislaţia României). Excepția de la această ultimă regulă este următoarea: în cazul minorilor, cetățeni români cu domiciliul/reședința în străinătate, care se deplasează însoțiți în statul în care au domiciliul/reședința, nu mai este necesară prezentarea declarației părinților/tutorilor la ieșirea din România. Dovada domiciliului sau a reședinței în străintate se face cu documente oficiale care atesta acest fapt. Informaţia mai detaliată despre legislaţia statului vecin o puteţi găsi pe pagina oficială, sursa - http://www.politiadefrontiera.ro/. 

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama