Constantin Chirila - Vineri, 10 Aprilie 2020 13:34 - Köln

Buna ziua , la moment suntem in Germania si dorim sa revenim cu masina in Moldova, masina este cu numere germane , cit timp am dreptul sa stau pe teritoriul Moldovei cu masina ..?

 

Murărașu Alexandra - Vineri, 10 Aprilie 2020 13:00 - Pitesti

Bună ziua! Pentru ieșirea din țară, în interes de serviciu, pe la granita cu Ungaria este nevoie de aviz epidemiologic? 

Tina - Vineri, 10 Aprilie 2020 12:30 - Orhei

Buna ziua. Fratele meu dorește sa vina de peste hotare din germania zilel aceste cu mașina personală , el nu este bolnav, nici un simțim nu are. Ce trebuie de făcut ca el sa nu fie pus in carantina? Sau trebuie de făcut testul sa se demonstreze ca nu e bolnav ca sa nu fie pus, Sau achitarea poliței ? 

Lupu Virgiliu - Vineri, 10 Aprilie 2020 12:00 - Chisinau

Bună ziua, pot sa știu dacă se circulă la vama Transnistriei? 

Lilian - Vineri, 10 Aprilie 2020 11:27 - Donduseni.Baraboi

Buna ziua am o intrebare.la moment ma aflu in cehia am o masina cu numere cz as vria sa aflu ce doc imi trebu ca sa pot ajunge acasa cu dinsa in moldova.deinainte  ms de informatie

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:13

La traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova cu mijlocul de transport, conducătorul necesită să deţină și să prezinte angajatului Poliției de Frontieră permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare a vehiculului, precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto valabilă în Republica Moldova.

Ce ține de introducerea şi scoaterea de către persoanele fizice a mijloacelor de transport, înmatriculate în alte state, de/pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, vă sugerăm adresați întrebarea dvs. Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la linia de informare call center, tel. +373 (022) 574 111, cât și să vă adresați prin e-mail: callcenter@customs.gov.md 

Nicolae - Vineri, 10 Aprilie 2020 11:26 - Cahul

Buna ziua, vreu sa stiu daca pot calatori spre Italia cu automobilul personal, mentionez ca sunt rezident in italia, am venit in moldova pentru perfectarea unor acte si am ramas blocat.

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:13

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova).

Lista punctelor de trecere active în prezent poate fi consultată accesînd:  http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere 

Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați întrebarea Dvs. și cu autoritățile de frontieră ale statelor ce urmează să le tranzitați.

Alexandru - Vineri, 10 Aprilie 2020 10:46 - Chisinau

Sunt cetatean roman, as vrea sa merg din chisinau spre Iasi, se poate traversa vama sculeni pe jos? in conditiile actuale

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:14

Vă informăm că, în conformitate cu tehnologia efectuării controlului de frontieră în punctele de trecere la frontiera moldo-română, nu este posibilă traversarea pe jos a frontierei de stat.

Viorica - Vineri, 10 Aprilie 2020 08:30 - Chisinau

Buna ziua,  nu stiti sunt prevazute amenzi daca in masina sunt 3 nu 2 persoane ? 

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:14

În conformitate cu prevederile Regulamentului circulației rutiere, este permisă transportarea persoanelor al căror număr este mai mic sau proportional cu numărul de locuri prevăzute prin caracteristica tehnică a vehiculului. Actualmente nu sunt aplicate careva restricții în acest sens la traversarea frontierei.

Sergej - Vineri, 10 Aprilie 2020 05:49 - Deutschland

Buna ziua,

prietena sotiei mele este in prezent cu noi in Germania. A fost (și este în prezent) în vizită și nu poate călători înapoi, deoarece viza i-a expirat.

Germania și-a închis granițele din cauza virusului Corona înainte de a putea cumpăra un bilet de autobuz pentru ei, ceea ce, de asemenea, nu ar ajuta, deoarece întregul serviciu de autobuz a fost oprit.

Acum nu știm ce să facem. Puteți să vă întoarceți oricum, există sancțiuni și, dacă da, care dintre ele? Ce ar trebui să facem cel mai bine?

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:15

Ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. autorităților competente ale Germaniei.

Totodată informăm că, cetățenii Republicii Moldova, indiferent de țara de reședință, care se află blocați/în dificultate în afara hotarelor țării, pot contacta ambasada sau cel mai apropiat consulat al Republicii Moldova de pe teritoriul statului unde se află, pentru a putea beneficia de asistență. Lista misiunilor diplomatice și consulare ale Republicii Moldova, o puteți consulta accesând: https://mfa.gov.md/sites/default/files/tabel.pdf 

Denis - Vineri, 10 Aprilie 2020 02:09 - Londra

Buna ziua. Care sint consecintele refuzarii semnarii declaratiei pe propria raspundere, de a cumpara polita de asigurare medicala? 

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:15

În cazul refuzului de a completa și semna Declarația pe proprie răspundere privind obligația achitării în termen de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020, precum și indicarea incompletă sau eronată a informațiilor în aceasta, cetățeanul Republicii Moldova  poartă răspundere contravențională conform art.359 alin.(1) Cod Contravențional al RM.

Dorin - Vineri, 10 Aprilie 2020 00:38 - Chișinău

Bună seara

Mă aflu acum în Italia,din cauza pandemiei am întrecut termenul de ședere de 90 de zile cu pașaportul biometric, aș vrea să aflu dacă la revenirea în țară risc careva penalități sau sunt luate în considerare condițiile pandemiei ai că posibilitatea de revenire în Moldova nu depinde de noi 

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:16

În conformitate cu prevederile art.15 al Legii nr.215 din 01.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, temei pentru autorizarea trecerii frontierei de stat servesc actele de călătorie valabile prevăzute de legislaţia cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova. Totodată, ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. autorităților competente ale Republicii Italiene.

Lucian - Vineri, 10 Aprilie 2020 00:05 - Roman

Buna ziua!sunt cetatean roman si as dori sa stiu daca pot veni in Republica Moldova in luna mai cu masina personala?

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:16

În conformitate cu prevederile Dispoziției nr.9 din 15.03.2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, se interzice din data de 17 martie 2020, autorizarea trecerii cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorilor auto și personalului de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajelor aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren. 

Victor - Joi, 09 Aprilie 2020 23:23 - Falesti, navirnet

Buna seara.

Spunetimi varog cartea verde la masina pot sa achit online?

Si daca expira pe Tim p de pandemia ce fac 

Sunt la romania

Multumesc anticipat 

 

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:17

Întrebarea nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a R. Moldova, deoarece nu se referă la traversarea de către persoane şi mijloace de transport a frontierei de stat a Republicii Moldova.

Tatiana - Joi, 09 Aprilie 2020 23:08 - Nisporeni

Bună ziua, 

Fiind studenta în Romania, la întoarcere în Republica Moldova ar trebui să achit taxa pentru polița de asigurare? 

Multumesc anticipat pentru răspuns și receptivitate! 

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:17

În conformitate cu prevederile Dispoziției nr.10 din 31.03.2020 și nr.13 din 03.04.2020 a Comisei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, începând cu 01.04.2020, în perioada stării de urgență, cetățenii Republicii Moldova și străinii cu permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, care traversează frontiera de stat pe cale terestră și aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medical pentru anul 2020. Detalii suplimentare referitor la statutul persoanelor asigurate puteți obține apelând Compania Națională de Asigurări în Medicină la telefonul: 0 800 99999 

Adrian - Joi, 09 Aprilie 2020 22:00 - Ciuciuleni, Hincesti

Buna ziua.  Sunt stundent in Romania, dar la moment sunt in Moldova. As dori sa stiu daca este posibil sa plec in Romania, sa-mi iau lucrurile de la gazda, iar apoi sa revin inapoi cu masina personala, in aceeasi zi?

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:18

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova).

Lista punctelor de trecere active în prezent poate fi consultată accesînd:  http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere 

Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării în România, cu autoritățile de frontieră române, la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/  

Dodon - Joi, 09 Aprilie 2020 21:08

Buna , daca 3 luni de sedere a expirat in Italia , se scoate persoana din Italia? Trebuie sa paraseasca țara numai decit in perioada data sau este lege ca poate ramine ?

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:18

Ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. autorităților competente ale Italiei.

Anatol - Joi, 09 Aprilie 2020 18:59 - mun.Chisinau

Buna seara !După cum am înțeles mîine se deschide vama moldo-ucraineana „Ocnița-Sokireani". Aș vrea să aflu daca va fi posibilă și traversarea vamei unui cetățean moldovean pe teritoriul Ucrainei pe autovehicul propriu.

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:19

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova).

Lista punctelor de trecere active în prezent poate fi consultată accesînd:  http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere 

trip laura - Joi, 09 Aprilie 2020 17:24 - campani

Buna ziua, daca sotul meu vine din Italia acum ce se intampla cand ajunge la vama? 

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:19

Informăm că, pe sensul de intrare în țară, obligatoriu toți călătorii sunt supuși termometriei, completează fișele epidemiologice, Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate (la adresa indicată de Dumneavoastră) și Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medical pentru anul 2020.

Serghei - Joi, 09 Aprilie 2020 15:57 - Ialoveni R. Moldova

Buna ziua am necessitatea de primirea permisului de conducere in Rominia cum pot traversal frontiera pe una zi cu intoarcere in R. Moldova 

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:20

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova).

Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării în România, cu autoritățile de frontieră române, la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/ 

Paul Stoleru - Joi, 09 Aprilie 2020 15:28 - Iasi Romania

Buna ziua, doresc sa vin cu masina si sa ma mut din Romania in Moldova pentru a fi impreuna cu viitoarea mea sotie, in ce conditii pot intra in tara? Mentionez ca am pregatit pentru inchiriat un loc unde voi sta. Astept un raspuns, multumesc!

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:20

În conformitate cu prevederile Dispoziției nr.9 din 15.03.2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, se interzice din data de 17 martie 2020, autorizarea trecerii cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorilor auto și personalului de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajelor aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren. 

Daniela Dana - Joi, 09 Aprilie 2020 15:13 - Moldova

Bună ziua ,vreau sa intreb daca pot trece frontiera din Moldova dar si cea Română cu pașaportul românesc , pe aceasta perioadă de pandemie?

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:21

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova).

Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării în România, cu autoritățile de frontieră române, la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/ 

Nicoleta - Joi, 09 Aprilie 2020 14:33 - Londra

Bună ziua...aș dori să aflu care e situația de tranzitarea a frontierelor din Marea Britanie spre Republica Moldova? Pe la care  posturi vamale se circulă și dacă e posibil de ajuns cu masina personala...multumesc anticipat 

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:22

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova).

Lista punctelor de trecere active în prezent poate fi consultată accesînd:  http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere 

Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării/tranzitării, cu autoritățile de frontieră ale statelor vizate.

Ana - Joi, 09 Aprilie 2020 14:17 - Vaslui

Buna  ziua  sotul meu a venit  din Germania  si se  afla  in carantina pana  marti  insa   de la  vama  Nadlac  si  pana  la  Vaslui   unde   a fost plasat in carantina  i  sau  ratacit  actele  pe  drum . Cei  din incinta   iau  spus  sa    sune    unde   trebuie  sa  sune  sa  se  intereseze     este   vorba  de  buletin  actele  masinii .  Daca  pana  marti dimineata  nu ii sosesc  actele   ce  poate  face  ...... 

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:23

În cazul în care Vă referiți la regulile de traversare a frontierei de stat a României, atunci întrebarea Dvs. nu ține de competența Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și vă sugerăm să contactaţi Poliția de Frontieră a României la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/ 

Maria - Joi, 09 Aprilie 2020 14:00 - Stamate

Bunā ziua! Când se vor deschide vamele?

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:23

Restricționarea fluxului de călători și mijloace de transport, prin anumite puncte de trecere a frontierei, este efectuată în rezultatul luării unor măsuri de prevenire a siuației epidimeologice. Asfel, odată cu ameliorarea situației epidimeogice, autorizarea traversării prin toate punctele de trecere, se va efectua în regim normal.

Lista punctelor de trecere active în prezent poate fi consultată accesînd:  http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere 

valentina - Joi, 09 Aprilie 2020 13:38 - rep moldova

buna ziua sotul mii romin cetatean romin noi locuim in reoublica moldova avem  dor cununie religioasa vrea sa nearga la copii scrie declaratie sta in carantina numai sa poata trece sa mearca la copii

Poliția de Frontieră a RM - Vineri, 10 Aprilie 2020 17:24

În conformitate cu prevederile Dispoziției nr.9 din 15.03.2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, se interzice din data de 17 martie 2020, autorizarea trecerii cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorilor auto și personalului de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajelor aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren. 

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial