Lana - Duminică, 10 Decembrie 2017 20:24 - Chisinau

Buna seara!

Am scris un mesaj in noiembrie. La email nu am primit mesaj. Aici nu am verificat la timp si nu mai gasesc nici mesajul nici raspunsul. 

Vata am fost in Bulgaria cu o grupa de copiii cu tabara Altair. Am fost asigurata la Donaris. Am apelat la serviciul medical de pe teritoriul tabelei cu o criza de ASTMA. In septembri primesc cont sa achit taxa 50 euro. M-am adresat la Donaris si mi se cere iesirea si intrarea in tara 17 iulie-27 iulie. Dar in pasaport nu se pune stampila. pe teritoriul romaniei circul cu pasaport Romanesc. Cum as putea dovedi acest lucru?

MULTUMESC

IGPF - Marți, 12 Decembrie 2017 10:47

Pentru informație detaliată referitor la solicitarea Dvs., Vă sugerăm să accesați pagina oficială a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră la rubrica „Informație Publică”- „Servicii contra plată” - http://border.gov.md/index.php/ro/informatia-publica/servicii-contra-plata/19-detalii/1861-dti 

Liudmila - Duminică, 10 Decembrie 2017 18:44 - Celje, Slovenia

Buna ziua, sint impreuna cu familia in Slovenia de 6ani toti moldoveni ,in ultimul timp căsnicia noastra nu mai merge as vrea sa ma intorc acasa si as vrea sa stiu daca pot intra in tara cu fetita mea de 3 ani fără acte semnate de sot.

IGPF - Marți, 12 Decembrie 2017 10:48

În conformitate cu prevederile art.1 al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente, iar minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial.

Natalia - Duminică, 10 Decembrie 2017 17:40 - Mun.Chisinau

Buna seara,spuneţimi va rog,daca putem trece vama la cu revizia tehnica trecuta de 2 saptamini?

IGPF - Marți, 12 Decembrie 2017 10:49

Potrivit prevederilor pct.10 subpct.2 al „Regulamentului circulaţiei rutiere”, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.357 din 13.05.2009, la cererea polițistului de frontieră, conducătorul mijlocului de transport necesită să deţină și să prezinte permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare al vehiculului, precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto eliberate de asigurătorii din Republica Moldova, care sînt confirmate prin datele din Sistemul informațional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, sau la prezentarea certificatului de asigurare de frontieră valabil pentru țara de destinație, emis sub garanția unui birou din străinătate, sau la prezentarea altor documente de asigurare auto valabile pentru țara de destinație. Totodată, conform prevederilor pct.121 lit.b) a Regulamentului menționat, este interzisă exploatarea vehiculului prin retragerea plăcilor cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare în cazurile în care acesta nu a fost supus controlului tehnic de stat sau lipseşte ecusonul ce confirmă efectuarea acestuia sau raportul de verificare tehnică a vehiculului.

Ionuț - Duminică, 10 Decembrie 2017 16:33 - Vaslui

Buna ziua. As vrea sa stiu daca se poate trece in republica Moldova cu maşina daca este inmatriculata pe numele mamei. Va multumesc! 

IGPF - Marți, 12 Decembrie 2017 10:50

Potrivit prevederilor pct.10 subpct.2 al „Regulamentului circulaţiei rutiere”, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.357 din 13.05.2009, la cererea polițistului de frontieră, conducătorul mijlocului de transport necesită să deţină și să prezinte permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare al vehiculului, precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto eliberate de asigurătorii din Republica Moldova, care sînt confirmate prin datele din Sistemul informațional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, sau la prezentarea certificatului de asigurare de frontieră valabil pentru țara de destinație, emis sub garanția unui birou din străinătate, sau la prezentarea altor documente de asigurare auto valabile pentru țara de destinație. Totodată, ce ține de introducerea şi scoaterea de către persoanele fizice a mijloacelor de transport auto de/pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, vă sugerăm să vă adresați Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la linia de informare call center, tel. +373 (022) 574 111, sau puteți contacta linia de informare prin SKYPE: serviciul.vamal, cât și să vă adresați prin e-mail: callcenter@customs.gov.md

serii - Duminică, 10 Decembrie 2017 15:21 - chisinau

unde este stipulat ce acte trebuie sa prezint pentru a primi aviz de efectuarea vinatorii in zona de frontiera

IGPF - Marți, 12 Decembrie 2017 10:50

Subiectul în cauză este prevăzut în art.32 al Legii nr.215 din 01.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova.

Leonid - Duminică, 10 Decembrie 2017 12:05 - Chișinău

Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă pot părăsi R.M. în baza cărții de identitate românești, de pe Aeroportul Chișinău, fără a deține pașaportul oricărui stat? Biletul de avion urmează să îl procur la fel în baza actului menționat.

IGPF - Marți, 12 Decembrie 2017 10:51

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.395 cu privire la completarea şi modificarea Hotărârii Guvernului nr.765 din 18.09.2014 cu privire la aprobarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova, cetăţenii României au obţinut dreptul de a traversa frontiera de stat a Republicii Moldova în baza cărților de identitate de formatul ID1, ID2 (TD-1, TD-2, conform standardelor ICAO), inclusiv biometrică.

Corina - Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 16:37 - Ungheni

Buna ziua !!!

Poate un copil in vârstă de 17 ani sa traverseze frontiera spre România fiind însoțit de frate mai mare fara a deține procura ?? 

Mulțumesc anticipat !

IGPF - Marți, 12 Decembrie 2017 10:51

În conformitate cu prevederile art.1 al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial, iar în cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate, este necesar consimţământul, exprimat prin declaraţie, al ambilor părinţi ale căror semnături se legalizează notarial.

Eugenia - Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 13:35

buna..pe 25decembrie împlinesc 3 luni in Moldova,dar vreau sa ma duc pe 20decembrie,pot iesi din tara mai devreme...adica sunt doar 5zile 

IGPF - Marți, 12 Decembrie 2017 10:52

În conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente. Modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia. Totodată, informații referitor la libera circulație în spațiul Uniunii Europene puteți găsi accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/novisa  sau http://border.gov.md/index.php/ro/visaeu 

Ivan - Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 09:36 - Balti

Buna ziua am asigurarea casco  imi trebuie si cartea verde ca sa plec la germania? Multumesc

IGPF - Marți, 12 Decembrie 2017 10:53

Potrivit prevederilor pct.10 subpct.2 al „Regulamentului circulaţiei rutiere”, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.357 din 13.05.2009, la cererea polițistului de frontieră, conducătorul mijlocului de transport necesită să deţină și să prezinte permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare al vehiculului, precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto eliberate de asigurătorii din Republica Moldova, care sînt confirmate prin datele din Sistemul informațional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, sau la prezentarea certificatului de asigurare de frontieră valabil pentru țara de destinație, emis sub garanția unui birou din străinătate, sau la prezentarea altor documente de asigurare auto valabile pentru țara de destinație.

stana - Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 05:57 - michigan - usa

Buna ziua , Sunt cetatean roman si american , am pasaport si american si romanesc cu domiciliul in strainatate , respectiv in Michigan - Usa.Vreau sa vin in Romania si sa stau 180 de zile . E posibil sau am nevoie de vreun document in plus pentru ca stau mai mult de 90 de zile ?Cu care pasaport este bine sa intru si sa ies din Romania , tinind cont ca la intoarcere in State ei ma intreaba unde am fost si cit timp am stat . Multumesc mult pentru amabilitate . Apreciez acest lucru.

IGPF - Marți, 12 Decembrie 2017 10:56

Întrebarea Dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova. Vă sugerăm să contactaţi Poliția de Frontieră a României la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/ 

Cristina - Vineri, 08 Decembrie 2017 22:01

Buna seara, este posibil sa trec frontiera cu Romania avind doar pasaport simplu moldovenesc si certificatul de cetatenie romanesc?

IGPF - Marți, 12 Decembrie 2017 10:58

În conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente. Ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. autorităților competente ale României.

Irina - Vineri, 08 Decembrie 2017 19:31 - Chisinau

Buna seaara,Copilul meu minor pleaca cu bunica in Rusia pentru 10 zile,cu autocarul,eu fiind divortata de tatal copilului,spuneti-mi va rog procura o fac eu pe numele bunicii sau este nevoie si de procura din partea tatalui,tatal se afla in Rusia.

IGPF - Marți, 12 Decembrie 2017 10:59

În conformitate cu prevederile art.1 al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial, iar în cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate, este necesar consimţământul, exprimat prin declaraţie, al ambilor părinţi ale căror semnături se legalizează notarial.

Tocan Mihai - Vineri, 08 Decembrie 2017 16:57 - Valea Lunga Ogrea

Buna ziua este vreo problema in a trece vama in Romania am cumparat de la un magazin Lidl cateva baterii de artificii si 5 cutii de petarde exista ceva ne in regula am pastrat bonul de la magazin .

IGPF - Marți, 12 Decembrie 2017 10:59

Întrebarea dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a R. Moldova, deoarece nu se referă la traversarea de către persoane şi mijloace de transport a frontierei de stat a Republicii Moldova.

Tatiana - Vineri, 08 Decembrie 2017 16:52

Buna ziua, am venit in vizita la Italia si am nascut aici, de ce acte sunt necesare pentru  a ma intoarce cu copilul in tara?? P.S Copilul are 14 zile.

IGPF - Marți, 12 Decembrie 2017 11:00

În conformitate cu prevederile art.11 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova, indiferent de domiciliul sau reşedinţa acestora, care se află în străinătate şi nu sînt în posesia unui document de călătorie valabil pentru revenirea în Republica Moldova au dreptul de a intra în Republica Moldova în baza titlului de călătorie eliberat de misiunile diplomatice sau de oficiile consulare ale Republicii Moldova. Detalii referitor la eliberarea Titlului de călătorie a RM puteți obține accesând: http://www.mfa.gov.md/informatii-cetatenii-rm/titluri-calatorii/

AURA - Vineri, 08 Decembrie 2017 15:29 - nisporeni

Buna Ziua !!!Daca un cetatean moldovean procura Auto din Anglia

cit timp prevede legea de a se afla pe teritoriul Republicii si care sunt respectiv conditiile si achitarile pe timpul sederii??? Multumesc Anticipat !

IGPF - Vineri, 08 Decembrie 2017 16:20

Întrebarea dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră, vă sugerăm să contactaţi Serviciul Vamal al Republicii Moldova, la linia de informare call center, tel. +373 (022) 574 111 sau puteți contacta linia de informare prin SKYPE: serviciul.vamal, cât și să vă adresați prin e-mail: callcenter@customs.gov.md

vasile - Vineri, 08 Decembrie 2017 14:59 - italia

buna ziua as dori sa stiu..sunt cetatean albanez pot tranzita moldova fara viza

IGPF - Vineri, 08 Decembrie 2017 16:20

Vă informăm că, în conformitate cu Anexa 2 a Legii nr.257 din 01.11.2013 privind resortisanții statelor terțe care au obligația deținerii unei vize și resortisanții statelor terțe care sunt exonerați de obligativitatea deținerii unei vize la traversarea frontierei de stat a Repubicii Moldova, cetățenii Albaniei sunt exonerați de obligativitatea deţinerii unei vize la intrarea, ieşirea şi tranzitarea teritoriului Republicii Moldova.

Danu - Vineri, 08 Decembrie 2017 12:40 - Cainari

Buna ziua! Pe data de 8 decembrie 2017, am  citit despre :

Ca la oprirea organelor de control(politia) sunt predispus sa prezint actele urmatoare, la cererea agentului : 

1.permisul de conducere

2. Certificatul de imatriculare a vechicolului

3. Si starea tehnica 

Adica mandatul sau procura pe  automobil nu este obligat sa il ceara.

Intrebarea mea este : Este necesara mandatul sau procura pe automobil sau deja nu? Pot conduce masina tatalui, prietenului fara procura pe el?

Multmesc.

IGPF - Vineri, 08 Decembrie 2017 16:06

Întrebarea dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a R. Moldova, deoarece nu se referă la traversarea de către persoane şi mijloace de transport a frontierei de stat a Republicii Moldova. Vă sugerăm să vă adresați la Inspectoratul Național de Patrulare al IGP al MAI accesând: http://politia.md/ro/advanced-page-type/contacte-0 

Cristina - Vineri, 08 Decembrie 2017 02:09 - Chisinau

Buna seara . Pe 6 ianuarie am 3 luni de cind sunt in Portugalia . Daca stau pinala inceput de martie ce probleme voi avea ? Voi avea deport , pe cit timp ? Sau amenda , cit ?

IGPF - Vineri, 08 Decembrie 2017 16:06

Ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. autorităților competente ale Republicii Portugheze. 

Alexandru - Vineri, 08 Decembrie 2017 01:24 - SATU mare

buna ziua,as vrea sa vând o mașina in rep Moldova,mașina este înmatriculata in România? este posibil? Ce acte as avea nevoie,sau cum o va trece cumpărătorul vama in Moldova? Va multumesc

IGPF - Vineri, 08 Decembrie 2017 16:07

Potrivit prevederilor pct.10 subpct.2 al „Regulamentului circulaţiei rutiere”, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.357 din 13.05.2009, la cererea polițistului de frontieră, conducătorul mijlocului de transport necesită să deţină și să prezinte permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare al vehiculului, precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto eliberate de asigurătorii din Republica Moldova, care sînt confirmate prin datele din Sistemul informațional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, sau la prezentarea certificatului de asigurare de frontieră valabil pentru țara de destinație, emis sub garanția unui birou din străinătate, sau la prezentarea altor documente de asigurare auto valabile pentru țara de destinație. Totodată, ce ține de introducerea şi scoaterea de către persoanele fizice a mijloacelor de transport auto de/pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, vă sugerăm să vă adresați Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la linia de informare call center, tel. +373 (022) 574 111, sau puteți contacta linia de informare prin SKYPE: serviciul.vamal, cât și să vă adresați prin e-mail: callcenter@customs.gov.md

Valentina - Vineri, 08 Decembrie 2017 00:54

Bună seara! Eu am stat in Germania mai putin de 3 luni(56zile), am venit acasa pe 01.12 si as vrea sa plec inapoi pe 16.12, imi spuneti va rog, o sa am probleme la vama in Ungaria?

 Precizez ca am plecat cu avionul si la fel am revenit cu avionul.Multumesc.

 

IGPF - Vineri, 08 Decembrie 2017 16:08

În conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente. Modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia. Totodată, informații referitor la libera circulație în spațiul Uniunii Europene puteți găsi accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/novisa  sau http://border.gov.md/index.php/ro/visaeu 

Gheorghe Baidac - Joi, 07 Decembrie 2017 21:53 - Harsewinkel (Deutschland)

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Locuiesc de mai mult timp in Germania. Pe 29.12 trebuie sa plec in Rusia pentr 10 zile. Detin si doua pasapoarte. RO/MD. Spuneti-mi va rog as putea prezenta la plecare un pasaport, iar la sosirea in Rusia altul si invers? Sau cum as putea face, deoarece cu pasportul roman am nevoie de viza pentru a merge in Rusia?

IGPF - Vineri, 08 Decembrie 2017 16:08

Întrebarea dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a R. Moldova, deoarece nu se referă la traversarea de către persoane şi mijloace de transport a frontierei de stat a Republicii Moldova.

Cristian - Joi, 07 Decembrie 2017 21:39 - chisinau

Buna Seara 
e posibil ca din mandat pe autoturism sa fie scrisa procura pentru folosirea altei persoane?

IGPF - Vineri, 08 Decembrie 2017 16:08

Întrebarea dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a R. Moldova, deoarece nu se referă la traversarea de către persoane şi mijloace de transport a frontierei de stat a Republicii Moldova.

Adriana - Joi, 07 Decembrie 2017 21:23 - Nisporeni

Buna seara.Daca sotul este plecat peste hotare,eu pot circula cu masina in tara fara procura auto?În cazul in care toate documentele sunt scrise dupa el?

IGPF - Vineri, 08 Decembrie 2017 16:09

Întrebarea dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a R. Moldova, deoarece nu se referă la traversarea de către persoane şi mijloace de transport a frontierei de stat a Republicii Moldova. Vă sugerăm să vă adresați la Inspectoratul Național de Patrulare al IGP al MAI accesând: http://politia.md/ro/advanced-page-type/contacte-0  

Valentin - Joi, 07 Decembrie 2017 21:16 - Bucuresti

Buna ziua! Sunt cetățean român si doresc sa intru in Republica Moldova cu autoturismul aflat în proprietatea tatălui meu. Am nevoie de o procura pe numele meu sau de un contract de comodat? Multumesc! 

IGPF - Vineri, 08 Decembrie 2017 16:10

Potrivit prevederilor pct.10 subpct.2 al „Regulamentului circulaţiei rutiere”, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.357 din 13.05.2009, la cererea polițistului de frontieră, conducătorul mijlocului de transport necesită să deţină și să prezinte permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare al vehiculului, precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto eliberate de asigurătorii din Republica Moldova, care sunt confirmate prin datele din Sistemul informațional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, sau la prezentarea certificatului de asigurare de frontieră valabil pentru țara de destinație, emis sub garanția unui birou din străinătate, sau la prezentarea altor documente de asigurare auto valabile pentru țara de destinație. Totodată, ce ține de introducerea şi scoaterea de către persoanele fizice a mijloacelor de transport auto de/pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, vă sugerăm să vă adresați Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la linia de informare call center, tel. +373 (022) 574 111, sau puteți contacta linia de informare prin SKYPE: serviciul.vamal, cât și să vă adresați prin e-mail: callcenter@customs.gov.md.  

Daniela Antoci - Joi, 07 Decembrie 2017 20:14 - Chisinau

Bună seara. Vreau sa plec în Londra în ianuarie pe o săptămână.  Am pașaport roman dar care e valabil pina în 19 iunie 2018. Care sunt cerințele la vama referitor la pașaport.  O sa-mi permită la vama?

IGPF - Vineri, 08 Decembrie 2017 16:11

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile art.61 al Legii nr.200 din 16.07.2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, la data intrării străinului pe teritoriul Republicii Moldova, durata de valabilitate a documentului de călătorie trebuie să depăşească cu cel puţin 3 luni data stabilită pentru părăsirea teritoriului Republicii Moldova. 

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial