Luca - Luni, 23 Septembrie 2019 09:01 - Mereni

Bună ziua.

Sunt studentă în cadrul Universității de Stat din Moldova, însă am o mare dorință în viitor să activez ca polițist de frontieră. 

Întrebarea mea este că dacă este posibil acum, în luna octombrie să depun documentele la specialitatea dată, sau este nevoie să astept semestrul 2 sau chiar anul următor.

Mulțumesc anticipat.

Catalina - Luni, 23 Septembrie 2019 09:01 - Ploiesti

Buna ziua! Pentru a trece in Turcia cu masina altcuiva este nevoie de traducerea contractului de comodat in limba turca?

Valeria - Luni, 23 Septembrie 2019 08:53 - Chisinau

buna ziua , as dori sa intreb : Am pașaport biometric moldovenesc ,doresc sa plec spre Germania pentru o luna (bilet tur retur ) însă prin România (Otopeni Aeroport ) nu va fi o problema ?nu mi se va cere sa am anume pașaport roman ?merci anticipat

Dimitriu Radu - Duminică, 22 Septembrie 2019 22:33

Buna seara,e posibil sa trec vama fără acordul părinților și fara ca cineva sa ma însoțească daca am 16 ani ?

Vadim - Duminică, 22 Septembrie 2019 22:30 - Ungheni

Buna ziua!

Care este salariul minim a unui lucrator al politiei de frontiera? Pentru a ma reangaja unde trebuie sa ma adreses in or. Ungheni si de ce acte este nevoe?

Nicoleta Iliin - Duminică, 22 Septembrie 2019 18:11 - Coșnița

Bună ziua, avem un concert în Grecia și luăm cu noi o vioară, este nevoie de anumite acte pentru vioară ? 

Adrian - Duminică, 22 Septembrie 2019 13:42 - Chisinau

Buna! Am o intrebare, daca un minor trebuie sa plece din tara cu pasaport biometric e posibil de facut procura pe o persoana cu cetatenie romana?

Ela A - Duminică, 22 Septembrie 2019 11:16

Buna ziua,

 Pe 21 septembrie m-am cununat civil si am ales sa iau numele sotului.Problema este ca,eu trebuie sa plec in Turcia pentru 3 zile,la inceputul lunii octombrie, din motive de serviciu.Este posibil sa intampin probleme daca folosesc pasaportul biometric valabil pe 10 ani cu vechiul nume?Exista vreun risc sa primesc o amenda daca depun actele pentru un nou buletin in a 15-a zi de la casatorie?Multumesc!

Vladimir - Duminică, 22 Septembrie 2019 09:49 - orhei

Este necesară rovineta în România pentru transport pe perioada de 1 zi

Denis - Sâmbătă, 21 Septembrie 2019 22:20 - Lapusna

Vreau sa plec peste hotare dar telefonul e in rate am accesibilitate la vama

 

Vasile - Sâmbătă, 21 Septembrie 2019 22:18 - Chisinau

Am onoarea sa va salut, am o astfel de intrebare detin dubla cetatenie MD si RO, pentru a intra in R Moldova cu un autovehicol inmatriculat in germania pe un cunoscut este nevoie sa am careva procura de la acel cunoscut, sau e destul actele vehicolului sa fie in regula?

Vanea - Sâmbătă, 21 Septembrie 2019 21:11 - Drochia

Bună dacă am plecat în Europa cu pașaport românesc pot mă întoarce în Republica Moldova cu pașaport biometric

Maxim - Sâmbătă, 21 Septembrie 2019 13:23 - Straseni

Buna ziua,am o intrebare,este cumva posibil de a anula in deportul  in UE si spatiul Schengen prin schimbarea familiei? Deportul este pe timp de 1 an ,deja sunt 6 luni de la interdictie
Sau daca exista vreo modalitate de a depune o scrisoare la Ambasada Ceha in privinta anularii?

Ionescu ion - Sâmbătă, 21 Septembrie 2019 11:03 - Cirpesti

Buna ziua  as vrea sa stiu cit ma costa devamaria la utilaj  agricola  persona fizica  

 

Alexandru - Sâmbătă, 21 Septembrie 2019 10:54

Buna ziua. Am nevoie de o informatie daca e posibil. La moment sunt peste hotare si as dori sa merg cu autoturismul la moldova dar masina nu e scrisa pe mine e pe numele lui Tata. Pot traversa frontiera fara procura?cit timp pot sta cu autoturismul la moldova? (in acest caz detin permis moldovenesc, permis strain nu detin)Precum detin si casa in Bender e necessar acolo sa detin deacum procura?

Mersi anticipat pentru informati

cornel - Vineri, 20 Septembrie 2019 21:31 - Glodeni

Salut vreu sa plec la prut la pește mai in jos de lacul de acumulare, cum pot sa aflu nr de contact al poliției de frontiera de la costești ca să ii anunț? Ms!

Maria - Vineri, 20 Septembrie 2019 18:28 - Bilicenii noi

Buna ziua soţul meu are 22 ani s ..este casatorit si are un copil  este obligatoriu sa faca armmata

Olga - Vineri, 20 Septembrie 2019 10:28 - Orhei

Bună ziua, de ce acte are nevoie un copil de 17 ani, să călătorească în Germania, dacă are bilet tur-retur fără a fi însoțit de părinți?

Poliția de Frontieră - Vineri, 20 Septembrie 2019 15:12

În conformitate cu prevederile art. 1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial. Totodată, minorii (elevii şi studenţii) care au împlinit vîrsta de 14 ani şi sînt înmatriculaţi la studii în instituţii de învăţămînt din alte state, la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, prezintă actul de înmatriculare la instituţia de învăţămînt respectivă şi declaraţia eliberată de unul dintre părinţi, autentificată notarial, care conţine consimţămîntul acestuia pentru ieşirea şi intrarea minorului în Republica Moldova, cu indicarea ţării de destinaţie, scopului călătoriei, perioadei de aflare a minorului în ţara de destinaţie, iar în cazul altor reprezentanţi legali - consimţămîntul acestora, exprimat prin decizie a autorităţii tutelare. Declaraţia este valabilă pe o perioadă de un an de studii. 

Viorica - Vineri, 20 Septembrie 2019 09:58 - Chisinau

Buna ziua, pasaportul meu expira in 29 de zile pot merge in Romania timp de 2 zile?

Poliția de Frontieră - Vineri, 20 Septembrie 2019 15:12

În conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente.

Ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere,tranzitare şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. Poliției de Frontieră a României la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/

Veronica - Joi, 19 Septembrie 2019 21:43 - Peresecina

Bună seara, lucrez la o firmă ce transportă pasageri pe cursa România-Bulgaria- Turcia timp de 2 săptămâni fac 6 curse trec vamă zilnic. De la ultima plecare a trecut o săptămână, cind am venit la bulgaria mia zis că am 120 de zile, la vamă romina nu mai zis nimic, întrebarea mea este dacă mă întorc la serviciu pot să am probleme la vamă. Și dacă pot cumva să aflu cîte zile am state fara ca ca să întreb la vamă.

Poliția de Frontieră - Vineri, 20 Septembrie 2019 15:12

În sensul perioadei de ședere de 90 de zile, vă informăm că, în conformitate cu prevederile art.5 al Regulamentului (CE) Nr. 562/2006 al Parlamentului European  şi al Consiliului din 15 martie 2006 (Codul frontierelor Schengen), resortisanţii ţărilor terţe se pot afla pe teritoriul statelor membre pentru o perioadă de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, ceea ce implică luarea în considerare a ultimei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere. Suplimentar, vă informăm că, termenul de aflare în spaţiul unic european poate fi calculat prin utilizarea calculatorului Schengen, accesând pagina WEB: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/border-crossing/schengen_calculator_en.html.

Raisa - Joi, 19 Septembrie 2019 15:07 - chisinau

Buna ziua , ma intereseaza daca o dra cu studii pedagogice ar avea sansa sa se angajeze in serviciu la politia de frontiera si ce conditii trebuie sa indeplineasca? Mersi mult anticipat de raspuns. O zi buna sa aveti

Poliția de Frontieră - Vineri, 20 Septembrie 2019 15:59

Buna ziua. Pentru Detalii contactati-ne la nr. de tel 022 259 692.

Mariana Ghetea - Joi, 19 Septembrie 2019 14:33 - Calarasi

Buna ziua sunt cetatean roman si muncesc in Austria Iar fiul meu in varsta de 8 ani este in tara poate veni sotul cu fiul meu pe durata scurta doar in vacanta fara procura de la mine ? Iar fiul meu poate veni doar cu certificatul de nastere sau are nevoie se pasaport ? Multumesc !

Poliția de Frontieră - Vineri, 20 Septembrie 2019 15:14

În cazul în care Vă referiți la regulile de traversare a frontierei de stat a României, atunci întrebarea Dvs. nu ține de competența Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și vă sugerăm să contactaţi Poliția de Frontieră a României la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/

Nicoleta - Joi, 19 Septembrie 2019 13:41 - Italia

Buna ziua. Am o intrebare. Eu detin si pasaport romanesc dar si acela moldovenesc. Problema e ca nu am intrat in italia cu moldovenesc dar cu acela romanesc. Asa dar acela moldovenesc nu are nici o stampila in el. Intrebarea mea e asta: Pot sa ies din Italia cu pasaport moldovenesc chiar daca nu are nici o stampila si l-am facut nou anul acesta? Mentionez ca prima mea intrare in italia a fost tot cu romanesc. Eu vreau sa ma duc in vacanta in Rusia si nu as vrea sa-mi faca probleme la intrare inapoi in italia.

Poliția de Frontieră - Vineri, 20 Septembrie 2019 15:14

În conformitate cu prevederile art.1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente.

Ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere,tranzitare şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. autorităților competente ale statelor în care doriți să călătoriți sau să le tranzitați.

Elena - Joi, 19 Septembrie 2019 13:39 - Chisinau

Buna ziua! Eu si copilul de 2 luni suntem cu pasapoarte romanesti,copilul fiind pe familia tatalui, pot intra in Md si sa ies apoi din Md fara procură?  Mentionez ca eu si fetita suntem cu familii diferite. 

Poliția de Frontieră - Vineri, 20 Septembrie 2019 15:15

În conformitate cu prevederile art. 1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente. Totodată, minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial, iar în cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate, este necesar consimţământul, exprimat prin declaraţie, al ambilor părinţi ale căror semnături se legalizează notarial. Conform legislaţiei R.Moldova, în cazul Dvs. nu este necesară declaraţia de la al doilea părinte. Totodată pentru a dovedi faptul că sunteți părinte vă sugerăm să luați un act confirmativ, cum ar fi certificatul de naștere.

Luciu Batrinu - Joi, 19 Septembrie 2019 11:46 - Chisinau

Buna,pot traversa vama interna la bender cu masina unei rude fara procura?

Poliția de Frontieră - Vineri, 20 Septembrie 2019 15:16

În acest caz Dvs. nu traversați frontiera de stat a Republicii Moldova. Totodată, Vă informăm că, autorităţile nerecunoscute ale regiunii transnistrene pot solicita careva acte.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial