ion - Marți, 18 Septembrie 2018 16:45 - Chișinău

Buna ziua, pot intra fara pașaport biometric din republica Moldova pe teritoriul României,atita atita timp cit mi se pune pe el viza pentru studii ,și documentul meu se afla la consulatul României?

 

trofin mihaela - Marți, 18 Septembrie 2018 14:39 - balauresti

buna ziua! O intrebare, eu fiind minora si avind un copil in familia mea pot trece peste hotare neavind probleme. eu fiind insotita de mama

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 16:03

În Republica Moldova conform prevederilor art. 1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în țară numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial, iar în cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate, este necesar consimţământul, exprimat prin declaraţie, al ambilor părinţi ale căror semnături se legalizează notarial.

Dat fiind faptul că Dvs. nu dețineți capacitate de exercițiu deplină, copilul Dvs. va putea traversa frontiera Republicii Moldova doar însoțit de un reprezentat legal (tutore) desemnat de autoritățile competente.

Ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere,tranzitare şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. și autorităților competente din țara în care doriți să călătoriți.

Rusu fiodor - Marți, 18 Septembrie 2018 14:06 - Chisinau

Buna ziua 

Am o intrebare in ce lege sau HG a poliție de frontieră pot gasi unde este indicat cu privire la concediile anuale,concediu anul din cont propriu, concediu de îngrijire a copiilor 

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 17:00

Vă recomandăm să citiți Legea nr.288 din 16.12.2016 privind funcţionarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (art. 40. Concediile şi modul de acordare a acestora).

natalia - Marți, 18 Septembrie 2018 14:00 - Orhei

Buna ziua, cum aș putea să aflu exact data cînd am ieșit din țară și am revenit cu buletin romanesc, deoarece nu folosesc pasaportul RM , perioada ultimii 5 ani?

mulțumesc anticipat

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 16:04

nformația cu privire la traversarea frontierei de stat de către persoana fizică sau unitatea de transport se va elibera numai persoanei la care se referă informaţia sau reprezentantului legal al acesteia, precum şi la solicitarea organelor de urmărire penală şi instanţei de judecată în baza unei cereri depuse la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Informaţia cu caracter personal poate fi eliberată altei persoane exclusiv în baza procurii de reprezentare a persoanei în privinţa căreia se solicită informaţia sau în baza mandatului avocatului întrucât datele respective au caracter confidenţial şi sunt prelucrate, protejate în conformitate cu prevederile Legii nr. 133, din 08.07.2011 privind protecţia datelor cu caracter personal.

Cristina - Marți, 18 Septembrie 2018 13:45 - Criuleni

Bună ziua,
As dori să aflu ce de acte are nevoie un cetățean membru UE (România), care dorește să traverseze frontiera de stat (RM) cu vehicol înmatriculat la fel, în România. Menționez că nu persoana dată e posesorul automobilului, are nevoie de comodat și să achite vreo taxă?

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 16:05

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr.765 din 18.09.2014 cu privire la aprobarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova, cetăţenii României pot traversa frontiera de stat a Republicii Moldova în baza următoarelor documente de călătorie: paşaport simplu; paşaport diplomatic; paşaport de serviciu; titlul de călătorie (document eliberat de misiunile diplomatice şi consulatele României cetăţenilor români ce nu posedă documentele de călătorie valabile - numai pentru întoarcerea în ţară din străinătate); carnet de marinar; carte de identitate de formatul ID1, ID2 (TD-1, TD-2, conform standardelor ICAO), inclusiv biometrică.

La traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova cu mijlocul de transport, conducătorul necesită să deţină și să prezinte angajatului Poliției de Frontieră permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare a vehiculului (indiferent cine este proprietarul vehiculului), precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto valabile pentru Republica Moldova.

Totodată, ce ține de introducerea şi scoaterea de către persoanele fizice a mijloacelor de transport auto de/pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, vă sugerăm adresați întrebarea dvc. Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la linia de informare call center, tel. +373 (022) 574 111, sau puteți contacta linia de informare prin SKYPE: serviciul.vamal, cât și să vă adresați prin e-mail: callcenter@customs.gov.md 

Daniela - Luni, 17 Septembrie 2018 22:40 - Chisinau

Buna seara,

As dori sa aflu daca apatridul, detinator de TRAVEL DOCUMENT ( eliberat de catre USA ) este obligat sa posede si VISA pentru a intra in RM? Care e modalitatea de traversare a frontierei RM pentru apatrizi?Multumesc.

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 16:05

Vă informăm că în conformitate cu art.3 al Legii Nr. 257 din 01.11.2013 privind resortisanţii statelor terţe care au obligaţia deţinerii unei vize şi resortisanţii statelor terţe care sânt exoneraţi de obligativitatea deţinerii unei vize la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova, resortisanţii(cetățeni, refugiați,apatrizi) Statelor Unite ale Americii sânt exoneraţi de obligativitatea deţinerii unei vize la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova, având drept de şedere de până la 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, ceea ce implică luarea în considerare a ultimei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere.

Angela - Luni, 17 Septembrie 2018 22:22 - Chișinău

Buna seara,am o întrebare! Mi-am făcut pasaport roman temporar deoarece aveam foarte puțin timp la dispoziție însă paralel am depus și la pașaport pe 5 ani. As dori sa știu cît timp se păstrează pașaportul in oficiu? Am deja citeva luni de cînd am depus insa nu reușesc să plec sa mi-l ridic...Va mulțumesc anticipat!

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 16:06

Întrebarea Dvs. nu ține de competența Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Vă sugerăm să contactați autoritățile competente din România. 

nadejda - Luni, 17 Septembrie 2018 17:14 - Telenesti

Buna ziua 
Spunetimi va rog cum pot afla daca am deport spre UE sau nu ?

 

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 16:06

Furnizarea informaţiei despre existenţa sau inexistenţa interdicţiei de a părăsi ţara aplicată faţă de persoane şi mijloace de transport, se va efectua în baza unei cereri personale formulate într-o formă liberă, adresate Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în care obligatoriu vor fi indicate datele de identitate ale persoanei sau a mijlocului de transport pe care se solicită informaţia, adresa şi numărul de telefon al solicitantului. Totodată, la cerere este necesar de a anexa copia actului de identitate a solicitantului şi a persoanei, după caz, la care se referă informaţia, copia certificatului de înmatriculare a mijlocului de transport, precum şi, după caz, copia actului ce atestă dreptul solicitantului de a reprezenta interesele persoanei la care se referă informaţia sau a proprietarului/posesorului legal al mijlocului de transport. Anexarea actelor enumerate sunt obligatorii, deoarece informaţia solicitată constituie date cu caracter personal, care sunt prelucrate şi protejate în conformitate cu prevederile Legii nr.133 din 08.07.2011 „privind protecţia datelor cu caracter personal". Informaţia solicitată se furnizează în termen de cel mult 15 zile și se preia personal de la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Totodată, Vă comunicăm că Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova nu dispune de informaţii privind interdicţiile aplicate de alte state.

Daniela - Luni, 17 Septembrie 2018 17:06 - Chisinau

buna ziua, vreau sa știu dacă am voie sa trec vama fără procura chiar in ziua cind fac majoratul?

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 16:07

În conformitate cu alin.(1) art.20 Cod Civil al Republicii Moldova din 06.06.2002, capacitatea deplină de exerciţiu începe la data când persoana fizică devine majoră, adică la împlinirea vârstei de 18 ani.

Respectiv, în baza documentelor valabile veți putea traversa frontiera de stat a Republicii Moldova fără careva impedimente.

Gheorghe - Luni, 17 Septembrie 2018 14:58 - Chisinau

Bună ziua doresc sa aduc o mașină la piese din Regatul Unit în Republica Moldova care este procedura și de ce acte am nevoie va mulțumesc mult

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 16:07

La traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova cu mijlocul de transport, conducătorul necesită să deţină și să prezinte angajatului Poliției de Frontieră permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare a vehiculului (indiferent cine este proprietarul vehiculului), precum şi asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto valabilă pentru Republica Moldova.

Totodată, ce ține de introducerea şi scoaterea de către persoanele fizice a mijloacelor de transport auto, înmatriculate în alte state, de/pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, vă sugerăm să vă adresați Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la linia de informare call center, tel. +373 (022) 574111, sau puteți contacta linia de informare prin SKYPE: serviciul.vamal, cât și să vă adresați prin e-mail: callcenter@customs.gov.md

Victor - Luni, 17 Septembrie 2018 13:20 - Straseni

Buna ziua,

Detin Permesso di soggiorno eliberat de catre statul Italian fara termen de valabilitate. Acum sunt in Republica Moldova si intentionez sa fac o calatorie impreuna cu familia pe traseul Transfagarasan insa pasaportul RM este expirat. Pot traversa horarele RM in Romania doar cu Permesso di soggiorno?

Multumesc anticipat

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 09:22

În conformitate cu prevederile art.1 al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente. 

Vă recomandăm să vă perfectați actele de călătorie.

Mirela - Luni, 17 Septembrie 2018 10:56 - Bucuresti

Buna ziua!As dori va rog sa imi spuneti cam cat dureaza sa primesc un raspuns din partea vamei pentru trimiterea unui colet in Elvetia prin intermediul UPS-ului.Ma chinui de vinerea trecuta sa trimit un cadou si nici pana astazi nu am reusit dupa ce eu am achitat contravaloarea transportului catre UPS.Multumesc frumos

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 09:23

Întrebarea Dvs. nu ține de competența Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Vă sugerăm să contactați organele vamale ale României.

Veronica - Luni, 17 Septembrie 2018 07:37

Buna ziua. Deci am asa situatie: am dubla cetatenie moldoveneasca si romana. Recent m- am casatorit si am luat numele de familie al sotului. In doua saptamini trebuie sa plecam din tara. As vrea sa stiu daca actele romanesti raman valabile sau trebuie schimbate. Multumesc.

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 09:23

Vă informăm că în conformitate cu art.5 legea nr.273 din 09.11.1994 privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte se consideră nevalabile actele de identitate:

a) cu ajutorul cărora nu poate fi identificat titularul;

b) modificate nelegitim sau cele ce urmează a fi modificate;

c) în care lipsesc unele date reglementate legal sau care nu corespund adevărului;

d) al căror termen de valabilitate a expirat;

      e) ce nu corespund statutului juridic al titularului

      f) ce conţin numărul de identificare de stat al persoanei fizice şi ai căror titulari au renunţat la      acest număr şi la evidenţa automatizată în Registrul de stat al populaţie

    g) care au fost deteriorate, declarate pierdute sau furate.

Astfel, Vă sugerăm să aduceţi actele Dumneavoastră de călătorie în regulă, după schimbarea datelor personale. La traversarea frontierei de stat cu paşaportul pe numele vechi, în cazul în care documentul va deţine statut „nevalabil”, acesta va fi ridicat, şi respectiv veţi fi returnată. Totodată, Vă comunicăm că valabilitatea paşaportului poate fi verificată de orice persoană, accesând http://e-services.md/?q=ro/content/verifisa-statutul-documentului-0

Doina - Duminică, 16 Septembrie 2018 21:31 - Chisinau

Buna seara. Asa intrebare: putem trece vama cu masina, daca revizia tehnica si asigurarea sint expirate? Automobilul este inregistrat in RM. Si daca este posibila circulatia acesteia in Rominia, Bulgaria si Grecia? Va multumesc!

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 09:24

În conformitate cu pct.120 Hotărârea nr. 357 din 13.05.2009 cu privire la aprobarea Regulamentului circulaţiei rutiere, pentru a fi menţinute în traficul rutier, vehiculele trebuie supuse inspecţiei tehnice periodice la staţiile autorizate, în condiţiile stabilite de legislaţia în vigoare. Confirmarea privind efectuarea inspecţiei tehnice o constituie ecusonul valabil amplasat în partea dreaptă de jos a parbrizului vehiculului, însoţit de raportul de inspecţie tehnică periodică a vehiculului.

La traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova cu mijlocul de transport, conducătorul necesită să deţină și să prezinte angajatului Poliției de Frontieră permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare a vehiculului (indiferent cine este proprietarul vehiculului), precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto valabile pentru țara de destinație. 

Natalia - Duminică, 16 Septembrie 2018 21:21 - Italia

Buna ziua..stim ca cu pasaportul biometric putem sta  in strainatate 3 luni in jumate de an.. as vreau sa stiu cum sa calculam corect cit a stat mama mea aici in Italia..deoarece ea a intrat si a iesit mai multe ori din tara..incepind din luna ianuarie sau incepind cu prima data cind a iesit din tara..mersi mult.

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 09:25

Vă informăm că în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/399 al PE şi al Consiliului din 9 martie 2016 cu privire la Codul Uniunii privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen), resortisanţii ţărilor terţe se pot afla pe teritoriul statelor membre pentru o perioadă de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, ceea ce implică luarea în considerare a ultimei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere. 

Suplimentar, vă informăm că, termenul de aflare în spaţiul unic european poate fi calculat prin utilizarea calculatorului Schengen, accesând pagina WEB: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/border-crossing/schengen_calculator_en.html

 

Valentina - Duminică, 16 Septembrie 2018 21:07 - Moldova

Buna seara! Am fost admisă ca studentă în România, Iași, și am depus pașaportul la Bălți pentru a face viză. Pot trece vama cu buletinul pentru o zi doar? Trebuie să plec să mă cazez, dar pașaportul e la consulat.

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 09:26

În conformitate cu prevederile art.1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente.

Alex - Duminică, 16 Septembrie 2018 16:34 - Iași

Sunt elev in România, dar locuiesc in R.Moldova, pot trece vama in ambele direcții cu pașaportul biometric moldovenesc și certificatul de nastere roman + o procura de la părinți?(dacă nu cum trebuie sa circul, am dubla cetățenie) Voi avea voie să stau tot 90 de zile in România sau mai mult?

Va rog mult sa ma ajutati, mulțumesc.

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 09:26

În conformitate cu prevederile art.1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente. Minorii care au împlinit vârsta de 14 ani şi sânt înmatriculaţi la studii în instituţii de învățământ din alte state, la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, prezintă actul de înmatriculare la instituţia de învățământ respectivă şi declaraţia eliberată de unul dintre părinţi, autentificată notarial, care conţine consimțământul acestuia pentru ieşirea şi intrarea minorului în Republica Moldova, cu indicarea ţării de destinaţie, scopului călătoriei, perioadei de aflare a minorului în ţara de destinaţie, iar în cazul altor reprezentanţi legali - consimțământul acestora, exprimat prin decizie a autorităţii tutelare. Declaraţia este valabilă pe o perioadă de un an de studii.

Totodată, vă informăm că modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să contactaţi Poliția de Frontieră a României la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/

 

Mihail - Duminică, 16 Septembrie 2018 09:39 - Chisinau

Buna ziua! Daca bagajul e trecut prin scaner de ce politistii de frontiera isi mai baga miinile prin bagaj? Nu e de ajuns trecerea si verificarea cu ajutorul scanerului? Sau traim in sec. 17? Explicatimi va rog!!! Multumesc

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 09:27

În conformitate cu prevederilor art. 8 alin.(2) din Legea nr. 92 din 05.04.2007 privind securitatea aeronautică Poliția de Frontieră efectuează controlul de securitate al pasagerilor, bagajelor, încărcăturilor, personalului aeronautic.

Vă informăm că conform art. 14 al aceleiași legi, pentru efectuarea controlului de securitate al pasagerilor, bagajelor şi încărcăturilor, operatorul de aeroport va dispune de echipamente de securitate care vor asigura depistarea articolelor interzise ce pot fi folosite la comiterea actelor de intervenţie ilicită. Controlul manual al pasagerilor la plecare şi al bagajelor acestora se efectuează în cazul în care utilajul necesar lipseşte sau este defectat, precum şi pentru identificarea obiectelor suspecte depistate cu ajutorul echipamentelor de securitate.

Ion - Duminică, 16 Septembrie 2018 01:38

Bună.

Ultima dată am părăsit Republica Moldova prezentând pașaportul moldovenesc și cel românesc. Este posibil să revin și să intru în Republica Moldova pe 6 zile prezentând doar pașaportul românesc ?

E posibil să mi se ceară la intrare totuși și pașaportul moldovenesc ? Dacă nu-l voi avea cu mine, pot să motivez că vreau să intru doar în baza celui românesc pentru că nu-l am pe celălalt la mine ?

Mulțumesc. 

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 09:28

În conformitate cu prevederile art.15 al Legii nr.215 din 01.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, temei pentru autorizarea trecerii frontierei de stat servesc actele de călătorie valabile prevăzute de legislaţia cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, privind regimul străinilor în Republica Moldova, precum şi alte documente stabilite în actele normative. Deci este posibil să călătoriţi fie cu documentul de călătorie eliberat de organele competente ale României sau cu cele ale Republicii Moldova. 

În cazul călătoriei în baza pașaportului românesc, vă sugerăm să deţineţi careva acte de identitate ale Republicii Moldova care vor servi dovada cetăţeniei Republicii Moldova şi vă vor scuti de verificările suplimentare, referitoare la respectarea termenului de şedere pentru cetăţenii străini în Republica Moldova.

Zinaida - Sâmbătă, 15 Septembrie 2018 23:41

Buna seara! Soacra mea locuiește in Italia, are pasaportul moldovenesc simplu și permisul de ședere italian (songiorno). Pe 25 Octombrie vrea sa se întoarcă in țara, dar pasaportul moldovenesc expira pe 05 Ianuarie 2019. Are dreptul de a se întoarce chiar dacă termenul e valabilitate va fi mai mic de 3 luni la acel moment? Mulțumesc! 

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 16:08

În conformitate cu prevederile art.1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente.

Oana - Sâmbătă, 15 Septembrie 2018 22:32 - Bucuresti

Bună seara,

Fiul meu este sportiv și a primit invitația de a se antrena în Chisinau, urmând sa participe la Campionate Europene ce au loc în Moldova.

Vrem sa știm de ce acte avem nevoie pentru a primii permis de ședere pe teritoriul Moldovei, el dorindu și sa rămână pentru antrenamente 1 an de zile, cu pauze, dar depășind cele 90 de zile legale în decurs de 6 luni.

Menționez ca este adult.

Multumesc mult

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 16:08

Întrebarea Dvs. nu ține de competența Poliției de Frontieră, Vă sugerăm să contactați Biroul de Migrație și Azil la pagina oficială http://bma.gov.md/ro.  

carmen - Sâmbătă, 15 Septembrie 2018 21:55 - Bucuresti

Buna ziua,

Plec cu avionul in excursie de 7 zile in Spania pe 20 oct, dar CI expira in 2 nov. Am voie sa ies din tara sau trebuie neaparat scimbat CI inainte ?

Multumesc

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 16:08

Dat fiind faptul că Dvs. nu veți traversa frontiera Republicii Moldova întrebarea Dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova. Vă sugerăm să contactaţi Poliția de Frontieră a României la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/ 

Mihai - Sâmbătă, 15 Septembrie 2018 13:27 - mun.Chisinau

Buna ziua.Vreau sa depun actele la Centrul de Excelenta in Securitatea Frontierei,la moment indeplinesc serviciul militar in termen este posibil ca sa fiu comisuit din cauza ca am fost bolnav cu nervul facial care se trateaza dar cum am mai spus voi fi comisuit zilele astea.Intrebare e:Daca pot depune actele pentru admitere daca voi fi comisuit?  Am absolvit 12 clase plus diploma de bacalaureat 

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 16:10

Pentru detalii apelați-ne la nr. de telefon (022) 25 -96 -92

Irina - Sâmbătă, 15 Septembrie 2018 09:54 - Soroca

Bună Ziua! Cu așa o intrebare dacă ma poate ti ajuta... soțul sa pornit joi seara cu rutieră din moscova și încă nu a ajuns este vrio problema la vamă? 

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 09:32

Întrebarea Dvs. nu este clară, Vă sugerăm să reveniți cu detalii.

Ginga Elena - Sâmbătă, 15 Septembrie 2018 08:26 - Soroca

Buna ziua. Eu am plecat pe 1 aprilie in grecia si pe 20 mai mam intors apoi pe 1 iulie iar am plecat si mam intors pe 19 august . Acum pe 23 septembrie doresc iarasi sa plec , o sa pot pleca?

IGPF - Marți, 18 Septembrie 2018 09:33

Vă informăm că în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/399 al PE şi al Consiliului din 9 martie 2016 cu privire la Codul Uniunii privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen), resortisanţii ţărilor terţe se pot afla pe teritoriul statelor membre pentru o perioadă de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, ceea ce implică luarea în considerare a ultimei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere. 

Suplimentar, vă informăm că, termenul de aflare în spaţiul unic european poate fi calculat prin utilizarea calculatorului Schengen, accesând pagina WEB: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/border-crossing/schengen_calculator_en.html

 

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial