Name *
Email *
Content *
Image Verification * Captcha ImageReload Image
   
 

Dumitru

Buna ziua!! Spuneti-mi va rog ! Mai este necesara autoizolarea la domiciliu perdoanelor care intra pe teritoriul RM cu cursele rutiere internatinale sa stea autouzolati 14 zile?

27/05/20

valentina marin

cind pot trece cetățenii romini in moldova

27/05/20

Alina Mereuta

Buna ziua, daca prezint la vama un test covid valabil negativ, as putea sa nu stau in izolare 14 zile?

26/05/20

Deleu Vasile

Bună ziua , cetățean al Rep. Moldova poate tranversa frontiera moldo-română având Micul Trafic și pașaport biometric în contextul situației actuale ? care sunt procedurile ? Vă mulțumesc .

26/05/20

Ana

Buna ziua, cetatenii români pot trece frontiera Republicii Moldova?

26/05/20

Svetlana Daboveanu

Buna ziua! Sunt cetatean al Romaniei, am citit Monitorul si va intreb - ce acte trebuie sa prezinte la vama mama mea ( care are pasaport biometric) ca sa poata trece frontiera ca membru al familiei. Evident ca va sta in Romania in izolare 14 zile la domiciliul meu. Vreau un raspuns concret , nu trimiteri la link-uri.

26/05/20

Cenușa

Bună ziua am și eu o întrebare sunt studentă în România și trebuie să plece 2 iunie în România să îmi i-au restul lucrurilor rămase în cămin tot în aceași zi când plec ma și întorc vii fi obligată să stau 2 săptămâni în carantină?

26/05/20

Foiu Simion

Aș dori să aflu dacă sunt șofer de camion și vin în țară timp de doar două săptămâni în vacanță trebuie să stau în carantină chiar dacă nu am fost in țări de focare si nu am nici un simptom?

26/05/20

Наталья

Добрый день, я гражданка Молдовы и проживаю в Кишиневе. Подскажите пожалуйста возможно ли 15 июня пересечение границы в направлении Румынии с туристической целью? Заранее благодарю за ответ!

26/05/20

Valentina

Buna ziua . De pe data de 1 Iunie sau 15 Iunie va ma fi nevoie de stat in carantina 14 zile după trecerea frontierei ?

26/05/20

iurie

buna ziua.puteti sa ma ajutati ami verific pasaportul vreua sa stiu daca am interzictie 2003028073953. b1217224

26/05/20

Анна

Добрый день! Гражданин РФ не может вернуться в Россию. Сейчас он находится на границе Молдовы и Украины, пропускной пункт «Атаки-Могилев-Подольский». Гражданина РФ не выпускает пограничная служба Молдовы, мотивирует тем, что он обязан пройти 14 дневный карантин в Молдове. Гражданин РФ пройдет 14 дневный карантин, но в своей стране, в России. На сегодняшнее число, то есть 26.05.2020 для Аксентий И.Г. заказано разрешение для осуществления транзитного проезда через Украину. Прошу Вашего содействия в оперативном решении данной проблемы, так как пересечь транзитом территорию Украины, гражданин РФ должен сегодня, 26.05.2020.

26/05/20

ilie

Buna ziua! Spunețimi V-a rog daca trebuie de procurat polita de asigurare medicala la intrarea in țară?

26/05/20

Eliza

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia de mai jos. Am o urgenta pentru care trebuie sa ma deplasez cu masina personala din Bucuresti in Republica Moldova (deces in familia apropiata). Stiu ca va trebui sa stau in carantina 2 saptamani. Dar intrebarea este: Pot sa ma izolez in carantina in Chisinau (pentru a putea avea acces la internet si a munci de acasa 2 saptamani), dupa ce particip la inmormantare undeva la tara (un sat la distanta de 60 km de Chisinau aproximativ). Multumesc mult si astept un raspuns din partea dumneavoastra!

26/05/20

Елена

Здравствуйте. Я гражданка России, проживаю постоянно в Болгарии. Я могу проехать транзитом Молдову без карантина? Спасибо.

26/05/20

Alex

Buna ziua,am masina cu numere moldovenesti in Italia,insa in 20 mai 2020 a expirat revizia tehnica si din cauza situatiei de pandemie nu am avut posibilitate sa revin in tara in termen pentru a trece revizia tehnica.Intrebarea mea este daca s-a extins termenul pentru rapoartele experate pe timp de situatie exceptionala si pina cind(decizie din ce data daca exista),sau care sunt penalitatile pe care le pot primi la traversarea fonrierei ?Multumesc anticipat

26/05/20

RUSLAN

Buna ziua spune-ne va rog daca intram in moldova din Romania pentru 72 de ore .Intram in carantina obligatorie ?

26/05/20

Natalia Dragan

am doi copii studenți la Cluj și trebuie să meargă să-și ia bagajele cu automobilul, în afară de pașaport, carnet de student, ce acte mai trebuie să prezinte. ei nu au examene, doar să-și ia bagajele. mulțumesc!

26/05/20

Tatiana

Bună ziua! Conform prevederilor Hotărîrii Comisiei Nationale de Sănătate publică, nr.12 din 25.05.2020, lucratorii transfrontalieri nu sunt obligați să respecte regimul de autoizolare o perioadă de 14 zile. Care sunt condițiile ce urmează a fi întrunite de către o persoană (cu cetățenia Republicii Moldova și a României) pentru a se încadra în această categorie.

26/05/20

Marza Dan

Solicitam respetuos sa ne informati despte faptul cand 4 cetateni ai Germaniei, angajati in baza unui contract de presare a serviciilor de montare a echipamntului pot reveni in Moldova pentru finalizarea lucrarilor. Pentru acesta ei pot sosi cu microbusul, traversand Polonia si Ucraina. Va multumim anticipat pentru raspuns.

26/05/20

Andrei

Buna ziua, puneti-mi va rog daca am visa ploneza, chemare la lucru si asigurare. De ce documente as mai avea nevoie pentru a traversa granitele pina in Polonia!

26/05/20

Cristina

Buna seara! Ma numesc Simionov Cristina ,cetatean al Republicii Moldova, la moment ma aflu in Spania ,doresc sa revin acasa cu copiii si din cauza situatiei create de coronavirus nu pot sa ajung la ambasada sa-i teinoiesc pasaportul fetitei mele care este expirat...in acest caz cum as putea sa fac ?pot sa intru in RM CU PASAPORTUL EXPIRAT? Mersi mult.

26/05/20

Iura

Buna seara: spuneti-ne va rog daca intram in carantina obligatorie daca intram in moldova din romania! Multumim

25/05/20

Antonina

Добрый день скажите пожалуйста можно ли через Молдо-Румынскую границу провести один вазон орхидеи в частных цэлях? Спасибо большое!

25/05/20

Maria

Salut! Vreau să plec în Marea Britanie (Luton) la lucru unde am lucrat. Am așa documente insures card, statut si cardul.Cu așa documente pot să trec frontieră. Multumesc.

25/05/20

Инесса

Здравствуйте, при въезде в Молдову из Приднестровья ...будет ли 14дневная самоизоляция?

Poliția de Frontieră a RM:

Сообщаем вам, что в вашем случае вы не пересекаете границу Республики Молдова. Вы только передвигаетесь по территорий Республики Молдова.

25/05/20

Maria Popescu

Buna ziua. Eu vreu sa ma re-ntorc in Anglia . Puteți sami Spune-ți lista documentelor care am nevoie . Mulțumesc

Poliția de Frontieră a RM:

La moment, se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului internațional, cu excepția ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), obligație impusă prin pct.13 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării , șederei și ieșirei, cu autoritățile competente ale Marii Britanii.

25/05/20

Ванек

Добрый День! Хотелось бы узнать, когда можно будет заехать в Молдову из Украины, без того что бы сидеть дома 14 дней! на пару дней поехать к примеру к родителям возможно ли? без того что бы сидеть дома 14 дней!!

Poliția de Frontieră a RM:

В соответствии с положениями  в соответствии с Постановлением Национальной Чрезвычайной Комиссии Общественного Здоровья (№11 от 15 мая 2020), лица, пересекающие государственную границу по пути въезда в Республику Молдова, заполняют в обязательном порядке эпидемиологическую карту, а также подписывают декларацию под свою ответственность о соблюдении режима самоизоляции в течение 14 (четырнадцати) дней в установленных местах.

25/05/20

Ovidiu Mardare

Buna ziua ! Cand credeti ca vom putea intra in Moldova fara obligatia de a sta 14 zile in autoizolare ? Multumesc !

Poliția de Frontieră a RM:

Vă comunicăm că, la moment  nu sunt prevăzute alte derogări de la procedurile de control desfășurate la traversarea frontierei de stat, obligație impusă prin pct.13 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.

25/05/20

Diana

Buna ziua spuneti-mi va rog cind in Republica Moldova nu va mai trebui sa stam in izolare de 2 saptamini persoanele care vin de peste hotare in Moldova

Poliția de Frontieră a RM:

Vă comunicăm că, la moment  nu sunt prevăzute alte derogări de la procedurile de control desfășurate la traversarea frontierei de stat, obligație impusă prin pct.13 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.

25/05/20

Mihai

Salut ! Cand credeti ca vom putea intra in Moldova fara obligatia de a sta 14 zile in autoizolare ? Multumesc !

Poliția de Frontieră a RM:

Vă comunicăm că, la moment  nu sunt prevăzute alte derogări de la procedurile de control desfășurate la traversarea frontierei de stat, obligație impusă prin pct.13 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.

24/05/20

Daniel

Buna ziua. Asa o intrebare. Prietena mea detine cetatenie romana iar fiul (3ani) ei moldoveneasca. La moment ei se pot deplasa la mine in Italia? Daca da de ce documente este nevoie la frontiera etc. Tin sa mentionez ca nu suntem casatoriti.

Poliția de Frontieră a RM:

Vă comunicăm că, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/399 al PE şi al Consiliului din 9 martie 2016 cu privire la Codul Uniunii privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen), pentru șederile preconizate pe teritoriul statelor membre, una din condițiile de intrare pentru resortisanții țărilor terțe este să fie în posesia unui document de călătorie valabil, care să permită titularului să treacă frontiera și care să fie valabil pentru o perioadă de cel puțin trei luni de la data preconizată a plecării de pe teritoriul statelor member.
La moment, se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului internațional, cu excepția ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), obligație impusă prin pct.13 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării , șederei și ieșirei, cu autoritățile competente ale Italiei.

24/05/20

Руслана

Добрый день! Подскажите, пожалуйста, я гражданка Молдовы,но родилась на Украине и там проживают мои родители - уже на пенсии. Мама тяжело больна, она на группе и нуждается в постоянной уходе . Когда я смогу на время привести родителей к себе ? Они проживают 10 км. от таможни Крива - Мамалыга.

Poliția de Frontieră a RM:

На данный момент гражданам Республики Молдова разрешено пересекать государственную границу по направлению въезда и выезда в / из Республики Молдова через пункты пересечения государственной границы, открытые для движения, за исключением выезда лиц (включая иностранцев), которые обязаны находиться в режиме самоизоляции (14 дней с момента въезда в Республику Молдова). Также пересечение молдавско-украинской государственной границы разрешено только на транспортом средстве.
В то же время, учитывая ограничения на движение, в настоящее время налагаемые большинством государств, мы предлагаем вам согласовать возможность въезда в Украину с украинским пограничным органам, обратившись по адресу: http://dpsu.gov.ua/ua/contacts//

24/05/20

Ion

Bună ziua postul vamal.Sculeni este deschisa pentru întrare și esire di Republica Moldova. Și care sunt cerințele pentru întrarea pe teritoriu Republica Moldova? Mulțumesc mult.

Poliția de Frontieră a RM:

La moment, se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului internațional, cu excepția ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), obligație impusă prin pct.13 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.
Lista punctelor de trecere active în prezent poate fi consultată accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere

24/05/20

Elena

Bună seara, Spuneți, vă rog, dacă traversarea frontierei în condițiile de astăzi poate fi împiedicată dacă persoana care dorește să traverseze frontiera legal România -Republica Moldova va refuza completarea declarației pe proprie răspundere cu privire la respectarea celor 14 zile de aflare în carantină? Care sunt consecințele în cazul refuzului semnării unei asemenea declarații? De asemenea, măsurarea temperaturii la frontieră este o procedură obligatorie? Se poate refuza fără consecințe pentru călător? Mulțumesc

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu. În cazul constatării nerespectării măsurile de profilaxie sau încălcarea regimului de autoizolare, în privința persoanelor în cauză vor fi pornite procese contravenționale în conformitate cu prevederile art. 761 din Codul contravențional al RM.

23/05/20

Ionel

Buna ziua, spuneți mi va rog cum sa procedez in situația mea, sunt cetățean român, soția și copilul minor sunt cetățeni ai R. Moldova, pe data de 28 mai o sa mi expire termenul de 90 de zile pe teritoriul Republicii Moldova și până pe 30 mai sunt suspendate toate cursele spre Romania, nu am cu ce pleca, daca depășesc perioada de 90 de zile cum o sa fiu sancționat ? Multumesc

Poliția de Frontiră a RM:

Lista punctelor de trecere active în prezent poate fi consultată accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere.
Cu referire la întrebarea dvs. comunicăm că, la moment, legislația națională în vigoare nu stabilește careva excepții pentru străinii aflați în situația menționată de Dvs. Vă recomandăm ca, în cel mai scurt timp, să depuneți cerere la Biroul Migrație și Azil din cadrul MAI al RM pentru acordarea permisului de ședere provizorie pe teritoriul Republicii Moldova. În acest caz, Vă veți putea încadra în cele 90 de zile de ședere legală.
Datele de contact: bd. Ştefan cel Mare 124, MD-2001, Chisinau

23/05/20

Natalia

Buna ziua Lucreaza vama Cahul-Oancea? e posibil de trecut cu pasaport romanesc (domiciliul in R.Moldova) in tranzit spre Bulgaria fara a sta 14 zile in carantina? Multumesc

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, urmare a deciziei și notificării Părții românești, activitatea punctului de trecere a frontierei de stat „Cahul - Oancea” este sistată. La moment, lista punctelor de trecere active în prezent poate fi consultată accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării și tranzitării României, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

23/05/20

Elena

Buna ziua, pot sa trec vama sculeni pe jos?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu tehnologia efectuării controlului de frontieră în punctele de trecere la frontiera moldo-română, nu este posibilă traversarea pe jos a frontierei de stat. Totuși, în situația actuală, în cazul în carea Partea română Vă permite să ieșiți din România în regim pietonal, ajunși în punctul de trecere a frontierei de stat al Republicii Moldova, Poliția de Frontieră Vă va autoriza intrarea în țară, în mod de excepție. La ieșirea din Republica Moldova, traversarea pe jos a frontierei de stat, în perioada de față, nu este permisă.

23/05/20

Simina

Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca o familie care viziteaza Romania, din motive personale, iar in Romania sta in carantina 14 zile dupa legile romanesti, la intoarcere in Moldova, mai este nevoie sa stea din nou 14 zile in carantina? Multumesc

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.

22/05/20

Виталий Дмитриевич

Добрый день, пожалуйста проинформируйте меня открылся ли для прохода/проезда пограничный переход Атаки Могилев Подольск для граждан Молдовы? Заранее благодарен.

Poliția de Frontieră a RM:

На данный момент гражданам Республики Молдова разрешено пересекать государственную границу по направлению въезда и выезда в / из Республики Молдова через пункты пересечения государственной границы, открытые для движения, за исключением выезда лиц (включая иностранцев), которые обязаны находиться в режиме самоизоляции (14 дней с момента въезда в Республику Молдова). Также пересечение молдавско-украинской государственной границы разрешено только на транспортом средстве.
В то же время, учитывая ограничения на движение, в настоящее время налагаемые большинством государств, мы предлагаем вам согласовать возможность въезда в Украину с украинским пограничным органам, обратившись по адресу: http://dpsu.gov.ua/ua/contacts//

22/05/20

Tofan svetlana

Buna ziua , mama mea se afla in italia, ar putea sa revina in Moldova, si daca dupa 2 luni vrea sa plece inapoi in Italia e posibil?detine de resedinta in italia contract de munca nu, are contract de inchiriere apartament, si acte :permis de songiorno familiar"sotie de cetatean italian" e posibila intoarcerea ei in italia dupa 2 sau 3 luni?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea revenirii în Italia, cu autoritățile competente ale Italiei.

22/05/20

Cristina

Cind vom putea trece cu biometricu spre italia

Poliția de Frontieră a RM:

Vă comunicăm că, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/399 al PE şi al Consiliului din 9 martie 2016 cu privire la Codul Uniunii privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen), pentru șederile preconizate pe teritoriul statelor membre, una din condițiile de intrare pentru resortisanții țărilor terțe este să fie în posesia unui document de călătorie valabil (ex: pașaport biometric) , care să permită titularului să treacă frontiera și care să fie valabil pentru o perioadă de cel puțin trei luni de la data preconizată a plecării de pe teritoriul statelor member.
La moment, se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului internațional, cu excepția ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), obligație impusă prin pct.13 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării , șederei și ieșirei, cu autoritățile competente ale Italiei.

22/05/20

Artur

Buna ziua, spuneti va rog care sunt conditiile de trecere a frontierei in Romania pentru studenti (student an 2 la Universitate) Ma intereseaza in special cu ce mijloace de transport poate pleca persoana in Romania (in Iasi)? In Romania, este obligat sa stea in carantina 14 zile ? La reintoarcere, tot este obligat sa stea in carantina? La plecare din MD persoana iese cu pasaport MD (dar are si pasaport Ro). va multumesc, Artur p.s. linia verde este permanent ocupata (busy)

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării în România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

22/05/20

Alina

Bună ziua.. aș putea pleca în România cu un copil minor în situația creată în momentul de față? Avem pașapoarte biometrice..De ce acte avem nevoie? Pot sta în izolare 2 săptămâni.. Vă mulțumesc frumos și așteaptă un răspuns.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente, cu excepția cazurilor de respectare a regimului de autoizolare la domiciliu pentru 14 zile.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării în România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

22/05/20

Gabriel doda

Buna as vrea sa calatoresc cu masina personala din uk in romania impreuna cu familia .. as vrea sa stiu daca vom sta in izolare la domiciliu sau daca o sa avem nevoie de ceva act care sa dovedeasca ca nu avem covid19 sau doar declaratie facuta in vama.multumesc astept un raspuns

Poliția de Frontieră a RM:

În cazul în care Vă referiți la regulile de traversare a frontierei de stat a României, atunci întrebarea Dvs. nu ține de competența Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și vă sugerăm să contactaţi Poliția de Frontieră a României la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/

22/05/20

Tudor

Buna ziu.Pe 9 iunie imi expira termenu de valabilitate a pasaportului(român).Cu situazia datanam posibilitatea de a veni in tara sal prelungesc.Spuneti varog cind ma intorc in tara p1-9iulie primesc amenda sau cum pot proceda in cazul dat.Multzumesc anticipat,la revedere.

Poliția de Frontieră a RM:

În cazul în care Vă referiți la regulile de traversare a frontierei de stat a României, atunci întrebarea Dvs. nu ține de competența Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și vă sugerăm să contactaţi Poliția de Frontieră a României la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/

22/05/20

Vladimir

Здравствуйте. Мой брат приезжает из Германии, у него есть приднестровский паспорт, но прописка у него молдавская в селе Копанка, а жена его прописана в Тирасполе. Мы хотели уточнить, при въезде в Молдову, ему нужно будет изолироваться на карантин по месту прописки в селе Копанка или он может проходить карантин по месту прописки своей жены в Тирасполе?

Poliția de Frontieră a RM:

В соответствии с положениями в соответствии с Постановлением Национальной Чрезвычайной Комиссии Общественного Здоровья (№11 от 15 мая 2020), лица, пересекающие государственную границу по пути въезда в Республику Молдова, заполняют в обязательном порядке эпидемиологическую карту, а также подписывают декларацию под свою ответственность о соблюдении режима самоизоляции в течение 14 (четырнадцати) дней в установленных местах.
Таким образом, соблюдение режима самоизоляции должно осуществляться по месту, указанному пересекающим лицом в подписанной декларации.

22/05/20

Daniela

Buna.Este posibil de plecat la Italia cu pasaport biometric .mersi

Poliția de Frontieră a RM:

Vă comunicăm că, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/399 al PE şi al Consiliului din 9 martie 2016 cu privire la Codul Uniunii privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen), pentru șederile preconizate pe teritoriul statelor membre, una din condițiile de intrare pentru resortisanții țărilor terțe este să fie în posesia unui document de călătorie valabil (ex: pașaport biometric) , care să permită titularului să treacă frontiera și care să fie valabil pentru o perioadă de cel puțin trei luni de la data preconizată a plecării de pe teritoriul statelor membre.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării , șederei și ieșirei, cu autoritățile competente ale Italiei.


21/05/20

David Pichadze

Добрый день ! Прошу Вас разъяснить ситуацию с медицинским страховым полисом. Я являюсь гражданином Молдовы, но постоянно проживаю (ПМЖ) в Германии и не являюсь резидентом Молдовы . В начале июля планирую на две недели посетить Молдову. Обязательно ли в данном случае приобретение полиса медицинского страхования на эти две недели , учитывая что у меня есть немецкий ? Хорошего дня !

Poliția de Frontieră a RM:

На данный момент, с лиц пересекающих государственную границу, сняты обязательства заполнять и подписывать Декларацию под собственную ответственность об уплате в течение 72 часов взноса обязательного медицинского страхования на 2020 год.
Но обращаем Ваше внимание на то, что согласно положениям Решения № 11 от 15.05.2020 Чрезвычайной национальной комиссии общественного здравоохранения, лица, пересекающие государственную границу по пути въезда в Республику Молдова, заполняют в обязательном порядке эпидемиологическую карту, а также подписывают декларацию под свою ответственность о соблюдении режима самоизоляции в течение 14 (четырнадцати) дней в установленных местах (на дому).

21/05/20

Aliona Macovei

Stimate Politia de Frontiera am la dumneavoastra o intrebare asa: Pentru a zbura in Italia pe motiv de domiciliu de care acte asi avea nevoie sa am la miina pentru a fi sigura ca ma imbarc la bordul aeronavei? sunt cu permis de soggiorno pe timp indeterminat...Va multumesc anticipat .

Poliția de frontieră a RM:

La moment, se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului internațional, cu excepția ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), obligație impusă prin pct.13 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării în Italia, cu autoritățile de frontieră italiene, precum și să apelați compania aeriană care operează zborul Dvs.

21/05/20

Alin

Buna ziua, E posibil de traversat frontiera Moldova - Ucraina incepand de maine data 22 Mai, daca da va rog mentionati in ce punct de trecere. Motiv: membru al familiei a decedat recent, necesita vizita urgenta.

Poliția e Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus de personalul medical).
Lista punctelor de trecere active în prezent poate fi consultată accesînd: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării, șederii și ieșirei în Ucraina cu autoritățile de frontieră ale Ucrainei accesând: http://dpsu.gov.ua/ua/contacts//


21/05/20

Xenia

Buna ziua, spuneti va rog, corect am inteles: membrii de familie ai cetatenilor Republicii Moldova pot traversa frontiera in conditiile curente? Daca sotia e cetatenca RM, sotul ei e cetetean strain, vor sa intri in RM. Pentru el e admisibil? Multumesc anticipat.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.

Totodată, conform pct.13 al Hotărârii menționate supra, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.

21/05/20

Galina

Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, daca este permisa deplasarea in Romania pentru 2 zile in interes de serviciu, si daca la intoarcerea in tara, in cazul in care persoana nu prezinta simptome,este obligatoriu respectarea regimul de autoizolare o perioada de 14 zile? Va multumesc mult

Poliția de Frontieră RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus de personalul medical).
De asemenea, în conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării, ședrei și ieșirei din România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

21/05/20

Corina

Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti daca este posibil (si daca da, in ce conditii) ca o familie formata din sot (cetatean roman), sotie (cetatean moldovean) si 2 copii minori (cetateni moldoveni), pot sa treaca granita si sa intre pe teritoriul Romaniei Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.

Totodată, conform pct.13 al Hotărârii menționate supra, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.


21/05/20

Tatiana

Buna ziua ! Spuneți-mi varog de ce fel de acte avem nevoie pentru trecerea frontierei la cursa charter Chisinau- Londra!

Poliția de Frontieră a RM:

Actaulmente se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, cu excepția ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova).
Cît privește actele necesare la traversarea frontierei, în conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării și tranzitării, cu autoritățile de frontieră ale acestora sau să solicitatați informații suplimentare de la operatorul cursei aeriene cu care intenționați să călătoriți.

21/05/20

Carolina

Buna seara! Ce calitati si documente trebuie de avut ca sa poți învăța ca polițist de frontieră?

Poliția de Frontieră a RM:

Pentru detalii rugăm să formați numărul de telefon (022) 259 692

20/05/20

Marina

Buna ziua! As vrea sa aflu daca acum, in perioada aceasta, e posibil de trecut frontiera cu Romania, pentru depunerea documentelor, si in aceeasi zi a se intoarce inapoi in RM? Daca acum nu e posibil, spuneti,va rog, perioada cand se poate? Multumesc anticipat!

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus de personalul medical).
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării, ședrei și ieșirei din România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/


20/05/20

Pop Lavinia

Buna ziua am o intrebare as vrea sa plec in Italia eu am domiciliul acolo se poate trece pe la vama Petea este deschisa?

Poliția de Frontieră a RM:

În cazul în care Vă referiți la regulile de traversare a frontierei de stat a României, atunci întrebarea Dvs. nu ține de competența Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și vă sugerăm să contactaţi Poliția de Frontieră a României la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/

20/05/20

POPOV SERHII

Здравствуйте! Из-за закрытия границ сложилась ситуация, когда я длительное время не могу забрать мой личный автомобиль из г.Кишинёв. Я, Попов Сергей Николаевич, гражданин Украины (POPOV SERHII паспорт FK 662183) на автомобиле «Богдан» (госномер ВН 5862 ЕН) 08.03.20г. въехал в Молдову через пункт пропуска «Староказачье – Тудора». Заночевал в гостинице «Олимпия». На следующий день, 09.03.20г. из аэропорта г.Кишинев вылетел в г.Ларнака (Кипр). Машина осталась на стоянке гостиницы. Должен был вернуться в аэропорт г.Кишинев 16.03.20г. рейсом компании «WizzAir», забрать автомобиль и выехать из Молдовы в Украину. Авиакомпания «WizAir» сначала перенесла,а затем вовсе отменила мой рейс. Из Кипра я смог вылететь 18.03.20г. и только в Украину. Все подтверждающие документы имеются. Пока длился мой 14-дневный карантин Молдова закрыла границы и до настоящего времени мой автомобиль находится на стоянке гостиницы. Машина мне жизненно необходима для работы и посещения загородного участка. Прошу Вас в индивидуальном порядке разрешить транзитное посещение Молдовы без уплаты взноса на обязательное медицинское страхование за 2020г. и

Poliția de Frontieră a RM:

На данный момент, с лиц пересекающих государственную границу, сняты обязательства заполнять и подписывать Декларацию под собственную ответственность об уплате в течение 72 часов взноса обязательного медицинского страхования на 2020 год.
Но обращаем Ваше внимание на то, что согласно положениям Решения № 11 от 15.05.2020 Чрезвычайной национальной комиссии общественного здравоохранения, до 30 июня 2020 года действует запрет на въезд в Республику Молдова иностранных граждан. Под данное ограничение не попадают члены семьи граждан Республики Молдова; лица, имеющие долгосрочную визу, вид на жительство или документ, эквивалентный виду на жительство; лица, осуществляющие поездку в служебных целях; члены дипломатических миссий и консульских учреждений.

20/05/20

Victor Chipar

Stimați Domni și Doamne, Prin prezenta, aș dori să aflu informație privind situația cu pandemia. Am o prietenă de familie care vrea să revină din Anglia în RM pe o perioadă de 2 săptămîni și ar dori să știe dacă revinind în țară va fi nevoie să stea în carantină 2 săptămîni sau nu mai este nevoie, la moment persoana e sănătoasă? De asemenea va avea nevoie să procure polița medicală? Dacă are nevoie de careva documente medicale la trecerea punctului de frontieră. Persoana este încă cetățean a RM. Cu respect, Victor Chipar

Poliția de Frontieră a RM:

Conform prevederilor pct.13 al Hotărârii menționate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate. În aceste condiții, toate persoanele ce vin în Republica Molodva sunt obligate a se afla în regim de autoizolare.
Cît privește, completarea și semnarea Declarației pe proprie răspundere privind obligația achitării în terman de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020, începînd cu data de 16 mai 2020, la autorizarea traversării frontierei de stat a Republcii Moldova pe direcția intrare în țară, nu se mai efectuează

20/05/20

Corina

Buna ziua! Spuneti-mi va rog, in cazul in care o persoana este angajata a unei firme in Romania cu filiala in Republica Moldova, revenind in Moldova trebuie sa stea in autoizolare 14 zile? Daca a efectuat testul cu 48 ore in urma va sta in autoizolare sau nu? Va multumesc, o zi buna.

Poliția de Frontieră a RM:

Conform prevederilor pct.13 al Hotărârii menționate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate.

20/05/20

Bologa Daniela

Buna ziua.Am si eu o intrebare se poate de plecat cu pasaport biometric ? Ce documente trebuie ?

Poliția de Frontieră a RM:

Actualmente se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus de personalul medical). Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării și tranzitării României, cu autoritățile de frontieră române.

20/05/20

TATIANA

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Vreau sa stiu daca, la trecerea frontierei in R.Moldova din Romania, autoritatile moldovenesti solicita prezentarea testului Covid de catre calatori ? Perioada calatoriei 29 .05.2020 - 10.06.2020\ Va multumesc.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.

20/05/20

UNGUREANU ALIONA

Buna ziua. Spuneți, vă rog dacă in perioada aceasta, adică incepînd cu 1 iunie sotul are nevoie sa vină acasă in Moldova pentru perfectarea actelor, ce expiră, e necesar să stea în autoizolare sau nu.El are programare la Vaslui

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.

19/05/20

Maria Gutu

Buna ziua doresc sa aflu da se pote de traversat frontiera de stat cu masina si de plecat in vizita la Franta .Sau ce documente trebuiesc?

Poliția de Frontieră a RM:

La traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova cu mijlocul de transport, conducătorul necesită să deţină și să prezinte angajatului Poliției de Frontieră permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare a vehiculului, precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto valabilă pentru țara de destinație.
Actualmente se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus de personalul medical).
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării, ședrei și ieșirei din alt stat cu autoritățile de frontieră ale acestuia.

19/05/20

Marianna

Здравствуйте! Хотела бы узнать, есть ли закон о том, что при выезде из Молдовы в Германию, обязана ли я приобретать страховой медицинский полис, если я его не приобрела в период нахождения в Молдове меньше чем 180 дней?

Poliția de Frontierăa RM:

Ваш вопрос непонятен и нуждается в уточнении. В связи с этим, для получения консультации, просим сформулировать его повторно, с предоставлением более точных деталей, либо обратитесь по средсвом телефонной линии +373-22-259-717

19/05/20

Ecaterina

Buna ziua, Cetatean roman, fondator al companiei din Republica Moldova, nu detine permis de sedere md, poate intra pe teritoriul Republicii Moldova pe parcursul starii de urgenta stabilite in legatura cu pandemia Covid-19? Ce documente sunt necesare pentru a fi prezentate la trecerea frontierei?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.
Totodată,informăm că, conform prevederilor pct.13 al Hotărârii menționate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate.


19/05/20

Aliona

Buna ziua! Pe data de 21 mai sunt programata pentru depunerea dosarului la redobandirea citateniei, la Galați. Se impune izolare si aici? Dat fiind ca sunt studentă si plec doar la punctil destinat

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus de personalul medical).
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării, ședrei și ieșirei din România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

19/05/20

Евгения

Добрый день,может ли гражданин Украины,на своем личном авто привезти в Молдову, граждан Молдовы и вернуться на следующий день обратно?

Poliția de Frontieră a RM:

Информируем, что правила въезда в Республику Молдова регламентированы Постановлением № 11 от 15.05.2020, НАЦИОНАЛЬНОЙ ЧРЕЗВЫЧАЙНОЙ КОМИССИИ, а именно:

12. Запрещается до 30 июня 2020 года въезд на территорию Республики Молдова через пункты пересечения государственной границы иностранных граждан и лиц без гражданства, за следующими исключениями:
12.1. члены семьи граждан Республики Молдова;
12.2. лица, имеющие долгосрочную визу, вид на жительство или документ, эквивалентный виду на жительство, выданному властями;
12.3. лица, осуществляющие поездку в служебных целях, что подтверждает виза, вид на жительство или другой эквивалентный документ;
12.4. члены дипломатических миссий и консульских учреждений, аккредитованных в Республике Молдова, международных организаций/ миссий, а также члены их семей или сотрудники, которые могут оказывать гуманитарную помощь;
12.5. транзитные пассажиры, в том числе репатриированные в результате предоставления консульской защиты.
13. Лица, пересекающие государственную границу по пути въезда в Республику Молдова, заполняют в обязательном порядке эпидемиологическую карту, а также подписывают декларацию под свою ответственность о соблюдении режима самоизоляции в течение 14 (четырнадцати) дней в установленных местах.


19/05/20

Antonina

Buna ziua! In conformitate cu prevederile p 19 a Hotaririi nr 11 din 15.05.2020 a Comisiei extraordinare in sanatate publica este posibil de traversat frontiera nationale de catre cet. RM pe sens de iesire cu autoturismul personal sau cu avion de la Aeroportul international Chisinau?

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus de personalul medical).
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării, ședrei și ieșirei în/din alt stat cu autoritățile de frontieră ale acestuia.

19/05/20

Vladislav

Добрый день,подскажите мне пожалуйста где я могу взять справку о запрете на выезд из страны.Я собираюсь ехать на работу в Европу и хочу быть уверен что смогу пересечь границу в порядке.Спасибо большое вам за ранее.

Poliția de Frontieră a RM:

Предоставление информации о существовании или отсутствии запрета покидать страну в отношении лиц и транспортных средств осуществляется на основании личного запроса в свободной форме в адрес Генерального Инспектората Пограничной Полиции МВД РМ. К запросу прилагаются копия удостоверения личности заявителя и лица, к которому относится информация, копия свидетельства о регистрации транспортного средства и копию документа, подтверждающего право заявителя представлять интересы лица, к которому оно относится. Прилагаемые акты являются обязательными, поскольку запрашиваемая информация является персональной информацией, которая обрабатывается и защищается в соответствии с положениями Закона № 133 от 08.07.2011 г. «О защите персональных данных».  Запрошенная информация будет предоставлена в течение 15 дней, лично заявителю, по месту нахождения Генерального Инспектората Пограничной Полиции МВД РМ.

19/05/20

Ирина

Добрый день! Подскажите, пожалуйста, какие документы и платежи необходимо сделать гражданам Украины для въезда в Вашу страну по работе?

Poliția de Frontieră a RM:

Информируем, что правила въезда в Республику Молдова регламентированы Постановлением № 11 от 15.05.2020, Национальной чрезвычайной комиссии, а именно:
12. Запрещается до 30 июня 2020 года въезд на территорию Республики Молдова через пункты пересечения государственной границы иностранных граждан и лиц без гражданства, за следующими исключениями:
12.1. члены семьи граждан Республики Молдова;
12.2. лица, имеющие долгосрочную визу, вид на жительство или документ, эквивалентный виду на жительство, выданному властями;
12.3. лица, осуществляющие поездку в служебных целях, что подтверждает виза, вид на жительство или другой эквивалентный документ;
12.4. члены дипломатических миссий и консульских учреждений, аккредитованных в Республике Молдова, международных организаций/ миссий, а также члены их семей или сотрудники, которые могут оказывать гуманитарную помощь;
12.5. транзитные пассажиры, в том числе репатриированные в результате предоставления консульской защиты.
13. Лица, пересекающие государственную границу по пути въезда в Республику Молдова, заполняют в обязательном порядке эпидемиологическую карту, а также подписывают декларацию под свою ответственность о соблюдении режима самоизоляции в течение 14 (четырнадцати) дней в установленных местах.

19/05/20

Vladislav

Când și cum pot fi ridicate permisele de acces în zona de frontieră, cererile pentru care au fost depuse înainte de plicarea situației excepționale.

Poliția de Frontieră a RM:

Pentru detalii rugăm să formați numărul de telefon (022) 264 535

19/05/20

Romanita

Buna ziua. As avea nevoie sa perfectez acte la BCR. Pot traversa frontiera cu automobilul propriu (persoana fizica)? Va multumesc.

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus de personalul medical).
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării, ședrei și ieșirei din alt stat cu autoritățile de frontieră ale acestuia.


19/05/20

Tatiana

Bună ziua, luând în considerare încheierea stării de urgență din 15.05 este încă obligatorie polița de asigurare? Sunt careva restrictii la moment pentru a trece frontiera catre Romania? La intoarcerea din Romania, persoanele sunt plasate in carantina? Pe teritoriul Romaniei putem sa ne afla pentru o zi fara a fi nevoie de careva declaratii?

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus de personalul medical).
În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate.
Referitor la asigurarea obligatorie medicală, odată cu ridicarea stării de urgență, la intrarea în țară nu se completează declarația privind obligativitatea procurării asigurării medicale.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării, ședrei și ieșirei din România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

18/05/20

Marcel

Buna ziua. Traiesc permanent in Italia. Vreau sa vin in Chisinau la sora mea cu avionul. In legatura cu Coronavirusul pot intra liber? Ce regula exista si ce documente/taxe trebuie sa platesc? Multumec

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.

18/05/20

Tatiana

Buna ziua, suntem compania - care la momentul actual construieste in Zona economica libera Giurgiulesti - o Fabrica de prelucrarea a uleiului 700 tone/zi. La moment însă ne ciocnim de o situație in care avem nevoie de ajutorul dumneavoastra si anume. În luna mai pe șantierul de construcții ar trebui sa ajunga o Companie din Ucraina împreună cu echipa de angajați pentru instalarea Rezervoarelor de Ulei conform contractului de antreprenoriat între noi și compania din Ucraina, dar din cauza restricțiilor impuse - aceștia nu pot să-și onoreze angajamentele contractuale dat fiind faptul ca nu pot sa intre pe teritoriul R. Moldova. Aici este de menționat faptul ca Echipa de muncitori sunt angajați ai companiei Ucrainene si sunt detasati in R. Moldova conform contractului de antreprenoriat. La moment aceștia nu au un Permis de sedere, dar au doar decizia Biroului de Migrație conform căruia vor obtine Permite sa activeze pe teritoriului R. Moldova (permisul urmând să fie primit de ei la momentul intrării in țara si preluarea amprentelor digitale). Va rugăm respectuos sa ne spuneți cum putem obține o permisiune pentru angajatii antreprenorului din Ucraina de a intra pe teritoriul R. Moldova?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.
Totodată, conform pct.13 al Hotărârii menționate supra, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.
Subsecvent, conform pct.5 al Hotărârii nr. 9 din 15 martie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza urmare coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

18/05/20

Alex

Bună ziua! Putem trece vama Galați-Giurgiulesti, din Romania in Republica Moldova, pe jos, fara transport auto? Și trebuie să plătim asigurare medicala daca suntem studenți în România, fiind cu domiciliul în Republica Moldova?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu tehnologia efectuării controlului de frontieră în punctele de trecere la frontiera moldo-română, nu este posibilă traversarea pe jos a frontierei de stat. Totuși, în situația actuală, în cazul în carea Partea română Vă permite să ieșiți din România în regim pietonal, ajunși în punctul de trecere a frontierei de stat al Republicii Moldova, Poliția de Frontieră Vă va autoriza intrarea în țară, în mod de excepție.
Referitor la asigurarea obligatorie medicală, începînd cu data de 16.05.2020, la intrarea în țară nu se completează declarația privind obligativitatea procurării asigurării medicale.

18/05/20

Bicu Nina

Buna ziua am si eu o intrebare!Sunt din rep moldova dar locuiesc in ro cu fetita si sotul eu am dubla cetatenie,sotul mii roman si fata are 3 luni am nascut aici!Intrebarea e daca putem sa venim toti 3 la parintii mei?Si ce acte trebuie sa avem la vama

Poliția de frontieră a RM:

Prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.
Totodată, informăm că, conform prevederilor pct.13 al Hotărârii menționate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate. Referitor la asigurarea obligatorie medicală, odată cu ridicarea stării de urgență, la intrarea în țară nu se completează declarația privind obligativitatea procurării asigurării medicale.

18/05/20

Radu C

Buna ziua, Intentionez sa revin in RM din Romania. Am dubla cetatenie. Trebuie sa ma izolez 14 zile in aceasta perioada? Pot sta cu familia la domiciliul din RM, daca este nevoie de izolare? Multumesc.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta reg imul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. (la adresa indicată de Dumneavoastră).

18/05/20

Mihaela

Bună ziua! Sunt cetățean a RM și pe 26 mai am programare în România în privința pașaportului român. Însă la moment mă aflu în Franța. Deci întrebarea, dacă reușesc să vin în Moldova, trebuie să stau două săptămâni in carantină sau pot să plec în România fără probleme? Mulțumesc

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate.

18/05/20

DANIELA MARGARINT

Buna ziua, Sunt cetatean al Republicii Moldova, avand si cetatenie romana. Locuiesc si muncesc in Iasi. In aceasta perioada mi-a fost suspendat contractul de munca si sunt nevoita sa ma intorc acasa, cu masina personala. Va rog sa imi spuneti daca, pe langa documentele legale de trecere a frontierei RM pentru mine si masina , mai am nevoie si de alte documente specifice, de sanatate. Din informatiile de care dispun, stiu ca se completeaza un formular special pentru preluarea datelor de identitate, adresa de destinatie si obligativitatea izolarii/carantinarii la domiciliu. in Afara de acestea, va rog sa imi confirmati daca a ramas in vigoare masura obligatorie privind achizitionarea politei de asigurare medicala

Poliția de Frontieră a RM:

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate. Referitor la asigurarea obligatorie medicală, începând cu data de 16.05.2020, la intrarea în țară nu se completează declarației pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicala pentru anul 2020

18/05/20

Denis Copota

Buna ziua. Sunt student la iasi si cetatean al Republicii Moldova. Ma aflu acum la Chisinau si am o intrebare. Am nevoie sa vin la iasi pe o zi, pentru ca am programare la decazare din camin. Am inteles ca trebuie sa stau 14 zile in carantina. Dar daca am masina personala si pot sa vin pe o zi sa-mi iau toate lucrurile personale si sa ma intorc inapoi in Republica in aceeasi zi peste 4-5ore dupa ceam intrat in Romania. E posibil asa ceva? Pot sa ies din tara cu masina personala, chiar daca nu au trecut 14 zile.

Poliția de Frontieră a RM:

Actualmente se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului,  cu excepția ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova).În cazul constatării nerespectării măsurile de profilaxie sau încălcarea regimului de autoizolare, în privința persoanelor în cauză vor fi pornite procese contravenționale în conformitate cu prevederile art. 761 din Codul contravențional al RM.

18/05/20

Vasile

Buna ziua. Sunt cetatean roman pot sa intru in REPUBLICA MOLDOVA in interes de serviciu pentru 2-3 zile, ce documente trebuie sa prezint si daca trebuie sa respect regimul de autoizolare. Va multumesc.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.
Totodată, Vă informăm că, conform prevederilor pct.13 al Hotărârii menționate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.

18/05/20

Ion

Buna ziua! Sunt student in Romania cu pașaport roman, vreau sa plec in Romania pentru a imi lua lucrurile de la camin, mai trebuie sa stau in izolare 14 zile dacă ma întorc în maxim 2-3 zile?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării, ședrei și ieșirei din România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

18/05/20

Кристина

Добрый день! Подскажите пожалуйста все требования к гражданину Молдовы, приехавший из Европейских стран, сейчас во время карантина. Какие документы необходимы , и будет ли сидеть в карантине? И еще вопросик карантин осуществляется по месту прописке или по фактическому место жительства? Заранее спасибо, ждём ответа.

Poliția de Frontieră a RM:

На Ваш вопрос информируем, что правила въезда в Республику Молдова регламентированы Постановлением № 11 от 15.05.2020, НАЦИОНАЛЬНОЙ ЧРЕЗВЫЧАЙНОЙ КОМИССИИ, а именно:
13. Лица, пересекающие государственную границу по пути въезда в Республику Молдова, заполняют в обязательном порядке эпидемиологическую карту, а также подписывают декларацию под свою ответственность о соблюдении режима самоизоляции в течение 14 (четырнадцати) дней в установленных местах (на дому).
На данный момент, с лиц пересекающих государственную границу, сняты обязательства заполнять и подписывать Декларацию под собственную ответственность в отношении обязательства по уплате в течение 72 часов взноса обязательного медицинского страхования на 2020 год.

18/05/20

Bunescu Mihail

Buna ziua Eu am o intrebare catre Politia de frontiera am nevoie in curind in luna Iunie sa vin in concediu pe 2 saptamani dati va rog un raspuns corect referitor la traversarea frontiera de stat R Moldova prin Aeroport Chisinau 1 noile reguli 2 polita de asigurare. Eu sunt cetatean R Moldova Romania Eu locuiesc in Germania Eu la prezent detin asigurare medicala germana valabila pana la 30 09 2023 +4915731296284 18 05 2020

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus de personalul medical). Referitor la asigurarea obligatorie medicală, odată cu ridicarea stării de urgență, la intrarea în țară nu se completează declarația privind obligativitatea procurării asigurării medicale.

18/05/20

Marius Podari

Buna ziua După data de 22 mai se vor fii permise trecerea frontierei moldo-ucraineana pentru turiști ??

18/05/20

Radu

Buna ziua. Puteti sa-mi spune daca as putem traversa vama Otaci-Moghileov Podolsk. Cu masina proprie.

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus de personalul medical).
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării în Ucraina, cu autoritățile de frontieră ucrainene, accesând pagina oficială http://dpsu.gov.ua/ua/contacts//

18/05/20

Veaceslav

Bună ziua, aș dori să știu care este situația la moment ce tine de traversarea hotarelor al Republicii Moldova în România. Dacă mai sunt obligatorii două săptămâni de carantină după ce se ajunge in România.

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus de personalul medical).
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării, ședrei și ieșirei din România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

18/05/20

Petru Onofrei

Buna ziua !!! Incepind cu 15 mai 2020 - sau scos restrictiile pentru traversarea frontierei catre Romania si inapoi ??? Cu respect

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.
Totodată, Vă informăm că, conform prevederilor pct.13 al Hotărârii menționate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate.


17/05/20

Damir Diana

Buna ziua, puteti sa imi spuneti va rog pe la care vama se permite acum de trecut pe jos in contextul situatie epidemiologice. Mentionez din Romania in Moldova. Va multumesc.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu tehnologia efectuării controlului de frontieră în punctele de trecere la frontiera moldo-română, nu este posibilă traversarea pe jos a frontierei de stat. Totuși, în situația actuală, în cazul în carea Partea română Vă permite să ieșiți din România în regim pietonal, ajunși în punctul de trecere a frontierei de stat al Republicii Moldova, Poliția de Frontieră Vă va autoriza intrarea în țară, în mod de excepție.

17/05/20

Vladislav

Buna ziua , spuneti va rog , intrare in Moldova e doar pentru cetatenii din republica moldova? Mai e nevoie de 2 saptamini de autoizolare dupa trecere vamei?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.
Totodată, Vă informăm că, conform prevederilor pct.13 al Hotărârii menționate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate.

17/05/20

Daboveanu Svetlana

Buna ziua! Sunte cetateanca romana, iar mama mea a ramas la Chisinau. M-am documentat, citind monitorul oficial din 15.5.2020, unde e specificat, ca membrii familiei pot intra sau iesi din tara. Dar! Conform HOTARIREA nr. 11 din 15 mai 2020 a COMISIEI EXTRAORDINARE SANATATE PUBLICA sunt interzise cursele de transport persoane.Astfel am cateva intrebari: 1. Cum poate in aceste conditii sa traverseze vama?2. Ce acte are nevoie sa prezinte la vama?Astept raspuns, pentru ca de cateva luni nu pot intra in tara, respectiv mama nu poate iesi , iar ea are nevoie de continuarea tratamentului inceput la Bucuresti.

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus de personalul medical).
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării, ședrei și ieșirei din România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/


 

17/05/20

Gheorghe Grosu

1 Pot trece frontiera pe jos? 2 Sunt si cetatean a Romaniei, vin acasa in Moldova din Romania pentru o luna in concediu.Sunt obligat sa platesc asigurarea medicala?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu tehnologia efectuării controlului de frontieră în punctele de trecere la frontiera moldo-română, nu este posibilă traversarea pe jos a frontierei de stat. Totuși, în situația actuală, în cazul în carea Partea română Vă permite să ieșiți din România în regim pietonal, ajunși în punctul de trecere a frontierei de stat al Republicii Moldova, Poliția de Frontieră Vă va autoriza intrarea în țară, în mod de excepție.
Totodată,Vă informăm că, conform prevederilor pct.13 al Hotărârii menționate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate. Referitor la asigurarea obligatorie medicală, odată cu ridicarea stării de urgență, la intrarea în țară nu se completează declarația privind obligativitatea procurării asigurării medicale.

17/05/20

Elena

Buna ziua, in contextul situatiei de urgenta: 1. Sunt careva restrictii la moment pentru a trece frontiera catre Romania? 2. La intoarcerea din Romania, persoanele sunt plasate in carantina? 3. Pe teritoriul Romaniei putem sa ne afla pentru o zi fara a fi nevoie de careva declaratii? Multumesc

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus de personalul medical).
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării și tranzitării României, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

17/05/20

Gheorghita Vlaeriu

E posibil de trecut vama Sculeni MD-ROMANIA pe jos sau cu automobil personal? Am cetatanie MD si RO. Aceiasi intrebare pentru un student basarabean in Bucuresti cu permis de sedere in RO.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu tehnologia efectuării controlului de frontieră în punctele de trecere la frontiera moldo-română, nu este posibilă traversarea pe jos a frontierei de stat. Totuși, în situația actuală, în cazul în carea Partea română Vă permite să ieșiți din România în regim pietonal, ajunși în punctul de trecere a frontierei de stat al Republicii Moldova, Poliția de Frontieră Vă va autoriza intrarea în țară, în mod de excepție. La ieșirea din Republica Moldova, traversarea pe jos a frontierei de stat, în perioada de față, nu este permisă.

17/05/20

Dan

Buna ziua , e posibil revenirea acasă din italia cu autocarul la momentul de fata. Mi-a scăzut 90 zile de sedere pe 8 mai. Cum procedez mai departe?

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova, sau impus depersonalulmedical).
Totodată, Vă aducem la cunoștință că, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării/tranzitării, pe teritoriul acestor state, cu autoritățile de frontieră respective.

17/05/20

Irina

cetățean român cu domiciliul înregistrat în Republica. Moldova, poate intra în Md? se considera "certificatul de domiciliu " suficient? va rog fără template, legea recenta am citit-o , dar ea nu este clară. Mulțumesc anticipat

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare
Subsecvent, Vă informăm că, „certificatul de domiciuliu” nu va atesta dreptul de intrarea în Republica Moldova.


17/05/20

Macovei Liviu

Buna seara, va rog sami spuneti daca pot merge singur cu masina în Moldova Raionul Ungheni prin vama Sculeni la sotie si socri,sunt cetatean roman. Va multumesc!

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.
Totodată,Vă informăm că, conform prevederilor pct.13 al Hotărârii menționate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate.

16/05/20

Яна

Здравствуйте,моя сестра гр.Украины ,но живёт по временной регистрации в ПМР,на данный момент в России,может она вернуться домой в Приднестровье через Молдову.

Poliția de Frontieră a RM:

В соответствии с пунктом 12 Решения № 11 от 15 мая 2020 года НАЦИОНАЛЬНАЯ ЧРЕЗВЫЧАЙНАЯ КОМИССИЯ ОБЩЕСТВЕННОГО ЗДОРОВЬЯ, до 30 июня 2020 года запрещается въезд на территорию Республики Молдова через пункты пересечения государственной границы иностранных граждан и лиц без гражданства, за следующими исключениями:
1. члены семьи граждан Республики Молдова;
2. лица, имеющие долгосрочную визу, вид на жительство или документ, эквивалентный виду на жительство, выданному властями;
3. лица, осуществляющие поездку в служебных целях, что подтверждает виза, вид на жительство или другой эквивалентный документ;
4. члены дипломатических миссий и консульских учреждений, аккредитованных в Республике Молдова, международных организаций/ миссий, а также члены их семей или сотрудники, которые могут оказывать гуманитарную помощь;
5. транзитные пассажиры, в том числе репатриированные в результате предоставления консульской защиты

16/05/20

Cristi Turcan

Sunt cetățean moldovean dar locuiesc permanent pe teritoriul Transnistriei. Vă rog să mă informați dacă e posibil și care sunt condițiile să traversez singur frontiera cu propriul automobil din Transnistria in Moldova dimineata și seara să revin înapoi acasa în Transnistria? Mersi anticipat!

Poliția de Frontieră a RM:

Referitor la întrebarea dvs. Vă informăm că în cazul Dvs. nu traversaţi hotarul Republicii Moldova, doar vă deplasaţi în interiorul statului. Totodată comunicăm că, autorităţile nerecunoscute ale regiunii transnistriene pot solicita careva acte de identitate.

16/05/20

Olga

Bună ziua!Pentru intra în Republica Moldova este obligatoriu să stai în izolare 14 zile?Iar cu asigurarea medicală cum se mai procedează?Aștept răspuns pentru a mă putea deplasa la familia mea!

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.
Totodată,informăm că, conform prevederilor pct.13 al Hotărârii menționate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate. Referitor la asigurarea obligatorie medicală, odată cu ridicarea stării de urgență, la intrarea în țară nu se completează declarația privind obligativitatea procurării asigurării medicale.

16/05/20

aurel stratan

Buna ziua. Sunt cetatean moldovean si roman. Vreau sa intru in RM din Romania pentru chestii de serviiu, pentru cateva zile. Sunt obligat sa raman in autoizolare / carantina imediat dupa intrare? Cate zile? Sunt si alte conditii? Multumesc.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.

16/05/20

Elena

Здравствуйте! Я гражданка России. Я прочитала, что сохраняется запрет на международное автобусное и авиасообщение до 30 июня 2020. Мои 3 месяца пребывания в стране истекают вначале июня. Могу ли я оставаться в Молдове до 1 июля 2020 или дольше пока не пустят международные автобусы? Спасибо!

Poliția de Frontieră a RM:

В соответствии с пунктом 9 Решения № 3 от 23 марта 2020 года Комиссии по чрезвычайным ситуациям Республики Молдова, 9. Министерству внутренних дел обеспечить: неприменение санкции за нарушение в соответствии с частью (1)
статьи 333 Кодекса о правонарушениях к иностранцам, которые покинут
территорию Республики Молдова в течение 30 дней с момента отмены
чрезвычайного положения, при условии, что они находились на законных
основаниях в Республике Молдова на момент установления чрезвычайного
положения.
Дни во время чрезвычайного положения будут включены в общий срок пребывания. Таким образом, при следующем въезде в Республику Молдова будет проверен период, в течение которого иностранец находился в стране за последние 180 дней, включая дни, проведенные во время чрезвычайного положения. Если вы не были в Республике Молдова до 5 марта, срок вашего пребывания в стране (90 дней) истекает 2 июня 2020 г.
КОДЕКС РЕСПУБЛИКИ МОЛДОВА О ПРАВОНАРУШЕНИЯХ Статья 333. Нарушение правил пребыванияв Республике Молдова (1) Нарушение иностранными гражданами или лицами без гражданства правил пребывания в Республике Молдова, выражающееся в непокидании территории страны по истечении предоставленного срока нахождения или пребывания, влечет наложение штрафа в размере от 12 до 30 условных единиц.

16/05/20

Anatolie

Buna ziua. Suntem cetateni a RM cu dubla cetatanie, stabiliti in Romania unde suntem angajati la munca cu tot pachetul social (adica avem Asigurare madicala). Avem necesitatea sa intram in RM pentru a merge acasa pe timp de 3 zile (in weekend), ca sa ingrijim casa. Cum se procedeaza in asa caz. 16.05.2020 MULTUMESC

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.

16/05/20

MARIUS

Buna ziua.Sunt cetatean francez si as dori sa stiu daca pot sa intru in REPUBLICA MOLDOVA si in ce conditii (autoizolare?) Va multumesc.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.
Totodată, Vă informăm că, conform prevederilor pct.13 al Hotărârii menționate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate.

16/05/20

Olga

Bună ziua!După luarea situației de urgență,pe teritoriul Republicii Moldova se poate trece frontieră fără restricții,de a sta în izolare sau de achitarea a taxei de asigurare medicală,având dubla cetățenie cu stabilirea domiciliului stabil în România!Aștept răspunsul d-voastră.Cum se restricții de circulație a tranzitării frontierei?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.
Totodată,Vă informăm că, conform prevederilor pct.13 al Hotărârii menționate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate. Referitor la asigurarea obligatorie medicală, odată cu ridicarea stării de urgență, la intrarea în țară nu se completează declarația privind obligativitatea procurării asigurării medicale.

16/05/20

Elena Avrămiță

Bună ziua. Sunt stabilită in Romania, am nevoie sa merg in Republica Moldova pentru a ridica buletinul de identitate moldovenesc. Pot trece frontiera Galati - Giurgiulesti? Va multumesc

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, punctul de trecere Giurgiulești-Galați activează în regim normal.
Totodată, în conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.

16/05/20

Olga

Bună ziua!Vă rog să îmi spuneți dacă se poate trece frontiera Republicii Moldova după perioada de restricții,și dacă este strict necesar să stai 15 zile în izolare!Mai este nevoie de poliță de asigurare pe teritoriul RM,am dubla cetățenie,trebuie să ajung în RM pentru a rezolva probleme familiare!Am locuința stabilită în România!Vă rog să îmi da-ți informații clare,deoarece la tel.a poliției de frontieră și nr de inf.privind tranziții dintre țări tel.nu se poate comunica se întrerupe apelul!

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu. Referitor la asigurarea obligatorie medicală, odată cu ridicarea stării de urgență, la intrarea în țară nu se completează declarația privind obligativitatea procurării asigurării medicale.

16/05/20

Немченко Владимир

Добрый день. Я гражданин Украины. В Молдове находится моя жена. Гражданка Молдовы. Могу ли я сейчас приехать к своей семье. Через пункт пропуска Атаки-Могилев

Poliția de Frontieră a RM:

В соответствии с пунктом 12 Решения № 11 от 15 мая 2020 года НАЦИОНАЛЬНАЯ ЧРЕЗВЫЧАЙНАЯ КОМИССИЯ ОБЩЕСТВЕННОГО ЗДОРОВЬЯ, до 30 июня 2020 года запрещается въезд на территорию Республики Молдова через пункты пересечения государственной границы иностранных граждан и лиц без гражданства, за следующими исключениями:
1. члены семьи граждан Республики Молдова;
2. лица, имеющие долгосрочную визу, вид на жительство или документ, эквивалентный виду на жительство, выданному властями;
3. лица, осуществляющие поездку в служебных целях, что подтверждает виза, вид на жительство или другой эквивалентный документ;
4. члены дипломатических миссий и консульских учреждений, аккредитованных в Республике Молдова, международных организаций/ миссий, а также члены их семей или сотрудники, которые могут оказывать гуманитарную помощь;
5. транзитные пассажиры, в том числе репатриированные в результате предоставления консульской защиты

16/05/20

Arvat Adelina

Buna ziua , se permite trecerea frontierei pe jos?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu tehnologia efectuării controlului de frontieră în punctele de trecere atît la frontiera moldo-română cît și la moldo-ucraineană, nu este posibilă traversarea pe jos a frontierei de stat. Însă, în condiții actuale în cazul în care Partea vecină va autoriza traversarea cetățenilor RM pe sensul de ieșire din țara, în regim pietonal, ajungând pe teritoriul RM, acestora li se va autoriza intrarea de către Poliția de Frontieră a RM. La ieșirea din Republica Moldova, traversarea pe jos a frontierei de stat, în perioada de față, nu este permisă.

16/05/20

Alexandru

Buna ziua. Am incheiat cu o Societate din Ucraina un contract prin care ei se obliga sa-mi livreze, sa monteze si sa predea la cheie o constructie din lemn, respectand termenele de executie. Plata am efectuat-o deja. Spuneti-mi, in acest caz, este permis accesul angajatilor societatii din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova, pentru executarea contractului, avand in vedere prevederile punctului 12.3 a Dispozitiei din 15.05.2020 ? Multumesc.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.
Referitor la întrebarea Dvs. Societatea din Ucraina nu se încadrează în prevederile pct.12.3 al Hotărârii menționate.

16/05/20

VASILE GEORGE

Buna ziua! Sunt cetatean roman, nerezident al RM, care periodic ( la 5-6 luni ) apelam la serviciile medicale ale unei clinici oftalmologice din Chisinau. Deobicei intram in RM dimineata si iesim spre seara aceleasi zile. Pentru astfel de situatie se poate Intra in RM fara a fi necesara intrarea in carantina? Va mulumesc!

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare

16/05/20

Ion Budeanu

Buna seara. Spuneti va rog care este situatia la frontiera, vreau sa vin cu familia, sotia si copii ( cetateni rusi ) in RM traversind Ucraina cu automobilul.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu. Cu referire la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova de către străini, menționăm că, conform prevederilor pct.12 al Hotărârii menționate, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. autorităților de frontieră ale Ucrainei la pagina oficială http://dpsu.gov.ua/ua/contacts//

15/05/20

Marcela Minzararu

Buna ziua spune-mi va rog cetățenii R.Moldova putem călători în Romînia???

Poliția de Frontieră a RM:

Comunicăm că, actualmente se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția ieșirii din țară a persoanelor care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova).În cazul constatării nerespectării măsurile de profilaxie sau încălcarea regimului de autoizolare, în privința persoanelor în cauză vor fi pornite procese contravenționale în conformitate cu prevederile art. 761 din Codul contravențional al RM.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. autorităților de frontieră ale României la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/

15/05/20

Ella

Bună ziua! Am și eu o întrebare! Soțul meu, care este cetatean roman, cu domiciliu în România, poate traversa frontiera Rep. Moldova după ridicarea stării de urgenta? Multumesc

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.
Totodată,informăm că, conform prevederilor pct.13 al Hotărârii menționate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate. Referitor la asigurarea obligatorie medicală, odată cu ridicarea stării de urgență, la intrarea în țară nu se completează declarația privind obligativitatea procurării asigurării medicale.


15/05/20

Антон

Добрый день. Подскажите, возможно ли пересечение гос. границы гражданину Молдовы, из Украины в Молдову, пешком?

Poliția de Frontieră RM:

На данный момент гражданам Республики Молдова разрешено пересекать государственную границу по направлению въезда и выезда в / из Республики Молдова через пункты пересечения государственной границы, открытые для движения, за исключением выезда лиц (включая иностранцев), которые обязаны находиться в режиме самоизоляции (14 дней с момента въезда в Республику Молдова). Также пересечение молдавско-украинской государственной границы разрешено только на транспортом средстве.
С перечнем действующих в данный момент пунктов пропуска можно ознакомиться: http://border.gov.md/index.php/en/harta-parttelor-de-trecere.

15/05/20

Lilia M

Cînd poate soțul meu, cetățean român, să traverseze hotarul, pentru a veni in RMoldova?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.12 al Hotărârii nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, se interzice până la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor cu următoarele excepții:
1. membri de familie ai cetățenilor RM;
2. persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. membri ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.
Totodată,informăm că, conform prevederilor pct.13 al Hotărârii menționate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate.

15/05/20

Elena

Здравствуйте! Я гражданка России и въехала в Молдову 5 марта, тоесть до карантина Мои 3 месяца пребывания заканчиваются в начале июня. Мне сказали, что время карантина не засчитывается, как время пребывания в стране. Я дейсвительно могу находиться в стране после отмены карантина дополнительно 2 месяца которые длился карантин тоесть до начала августа 2020 года? Это верно? Если нет, то до какого числа я могу находится не нарушая режым пребывания? Какие штрафы в случае нарушения? Спасибо!

Poliția de Frontieră a RM:

В соответствии с пунктом 9 Решения № 3 от 23 марта 2020 года Комиссии по чрезвычайным ситуациям Республики Молдова, 9. Министерству внутренних дел обеспечить: неприменение санкции за нарушение в соответствии с частью (1)
статьи 333 Кодекса о правонарушениях к иностранцам, которые покинут
территорию Республики Молдова в течение 30 дней с момента отмены
чрезвычайного положения, при условии, что они находились на законных
основаниях в Республике Молдова на момент установления чрезвычайного
положения.
Дни во время чрезвычайного положения будут включены в общий срок пребывания. Таким образом, при следующем въезде в Республику Молдова будет проверен период, в течение которого иностранец находился в стране за последние 180 дней, включая дни, проведенные во время чрезвычайного положения. Если вы не были в Республике Молдова до 5 марта, срок вашего пребывания в стране (90 дней) истекает 2 июня 2020 г.
КОДЕКС РЕСПУБЛИКИ МОЛДОВА О ПРАВОНАРУШЕНИЯХ Статья 333. Нарушение правил пребыванияв Республике Молдова (1) Нарушение иностранными гражданами или лицами без гражданства правил пребывания в Республике Молдова, выражающееся в непокидании территории страны по истечении предоставленного срока нахождения или пребывания, влечет наложение штрафа в размере от 12 до 30 условных единиц.

15/05/20

Svetlana

Buna ziua! Avem zbor miine 16.05.2020 Memmingen-Chisinau si retur pe 30.05.2020 Chisinau-Memmingen. Cu certificat precum ca nu sunt infectat cu covid-19, cu contract de munca German, cu viza de resedinta in Germania. Spuneti Va rog: sa scos restrictia de izolare la domiciliu pe 14 zile?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.

15/05/20

Daniela

Buna ziua, dacă trec vama după data de 15 mai, autoizolarea de 14 zile mai este obligatorie. Multumesc.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.13, al Hotărârii nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Subsecvent, pct.10 al aceleași Hotărâri, prevede că, se interzice până la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.

15/05/20

Gheorghe Rotar

Se permite trecerea frontierei spre Romănia în interes de serviciu? Sînt restricții privind vîrsta?

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19).
Totodată ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere, tranzitare şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. și autorităților competente ale României la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/


15/05/20

Alexandr

Bună ziua! Pot să intru în RM cu avionul din Germania, ca cetățean român la data de 19 mai, iar apoi să plec înapoi la data de 23 mai, la fel cu avionul? Va fi necesar să stau în autoizolare în decurs de 14 zile?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile Dispoziției nr.9 din 15.03.2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, se interzice autorizarea trecerii cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară în RM.

15/05/20

Valeria

Bună ziua! Sunt elevă în România (am permis de ședere) și sunt nevoită să plec, pentru a prelua bunurile personale din camin. Aș dori să știu care sunt condițiile de trecere a punctului vamal Rp.Moldova-România ( respectiv România-Rp.Moldova) și dacă voi fi nevoită să respect cele 14 zile de autoizolare? *Am fost informată că e nevoie de o fișă medicală ce confirmă rezultatul negativ la testul de COVID-19 și care e valabilă 48 h, astfel aș putea fi scutită de autoizolare. Este această informație valabilă ? Mulțumesc!

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19). Astfel, alte derogări de la obligativitatea repectării regimului de autoizolare după ridicarea stării de urgență nu au fost stabilite.
Totodată ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere, tranzitare şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. și autorităților competente ale României la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/

15/05/20

Оксана Колесник

Добрый день. Я гражданка Молдовы. Проживаю уже несколько лет В Москве. Работаю официально и имею регистрацию. В разводе. Имею 6-ти летнюю дочь. Он проживает В Кишиневе с моей мамой. У нее еще 4 ребенка. Сейчас тяжелые жизненные обстоятельства. И не может жить с моей дочерью. Как я могу ее забрать к себе. Помогите пожалуйста!!!!! Я могу прилететь самолетом в Кишинев и сразу улететь обратно с ней???? Документы все есть. Помогите решить вопрос, пожалуйста.

Poliția de Frontieră a RM:

На данный момент гражданам Республики Молдова разрешено пересекать государственную границу по направлению въезда и выезда в / из Республики Молдова через пункты пересечения государственной границы, открытые для движения, за исключением выезда лиц (включая иностранцев), которые обязаны находиться в режиме самоизоляции (14 дней с момента въезда в Республику Молдова).

15/05/20

Marina

Buna ziua, va rog sa imi confirmati daca eu, cetatean roman cu domiciliul in Romania, voi putea traversa frontiera R. Moldova in data de 16 mai 2020.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile Dispoziției nr.9 din 15.03.2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, se interzice autorizarea trecerii cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară.

14/05/20

Mariana

Buna ziua, spunetimi va rog dupa data de 15 mai cetacetii straini pot intra in Tara? Vrem sa vizitam părinții

Poliția de Frontieră a RM:

Menționăm că actualemte la traversarea frontierei de stat a RM rămân valabile restricțiile anterioare introduce prin Dispoziția nr.9 din 15.03.2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, prin care se interzice autorizarea trecerii cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară.

14/05/20

Ianis Denisov

Buna ziua, Ma numessc Ianis si vreau sa va intreb ? Care este situatia cu privire la iesirea din Republica Moldova? Care inca sunt inca condtitile de plecare din Moldova?

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19).

14/05/20

claudia adnana cioroianu

Buna ziua, as dori la sf lunii mai sa mi aduc fetita in vacanza la bunici, pe perioada vacantei de vara.Mentionez ca am respectat regulile impuse de ministerul Italiei timp de aproximativ 3 luni si am stat in autoisolare. Mentionez si este foarte important si faptul ca fetita mea are ceva probleme motorii si nu ar putea sta 14 zile in carantina. Va multumesc anticipa Claudia Cioroianu

Poliția de Frontieră a RM:

În cazul în care intenționați șă călătoriți în Republica Moldova și dețineți cetățenia RM sau permis de ședere/domiciliu, vă informăm că actualmente se autorizează trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19).

14/05/20

Aliona

Buna ziua.Dupa 15.05 dupa starea de urgenta in tara cum se face procedura trecerii frontierii aeriana.Adica trebu sa stam in izolare 14 zile ,sintem obligati sa semnam declaratia pt procurarea politei de asigurare? Multumim

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, la moment, nu sunt prevăzute alte derogări privind măsurile de control aplicate la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova. În aceste condiții informăm că, pe sensul de intrare în țară, obligatoriu toți călătorii sunt supuși termometriei, completează fișele epidemiologice și Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate (la adresa indicată de Dumneavoastră)

14/05/20

Ina

Bună ziua, as dori sa aflu informații în privința traversării frontierei cu Ucraina,daca este posibil!As dori sa aflu daca cetățean ucrainean poate sa intre in tara noastră,și dacă va sta in carantină,și dacă va trebui sa aibă asigurare medicala?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile Dispoziției nr.9 din 15.03.2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, se interzice autorizarea trecerii cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară.

14/05/20

Victor

Bună ziua, îmi ziceți va rog în baza carei legi sau orden personale care intra pe teritoriul RM sunt obligate să stea în carantină 14 zile, și dacă e posibil efectuarea testului în RM pentru a evita carantina

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu Dispoziția nr.2 din 20 martie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, începând cu data de 20 martie 2020, pe sensul de intrare în țară, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei, completează fișele epidimiologice și Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate.

14/05/20

Mihai

Buna ziua, as dori sa știu dacă la începutul lunii iunie eu și iubita mea am putea trece granita in Moldova pentru a-i vizita părinții câteva zile. Eu sunt cetățean român, ea are dubla cetățenie. Mulțumesc!

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile Dispoziției nr.9 din 15.03.2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, se interzice autorizarea trecerii cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară

14/05/20

Andrei

Добрый день скажите пожалуйста я гражданин Молдовы и хочу выехать в Украину когда будут открыты границы между нашими странами заранее спасибо

Poliția de Frontieră a RM:

На данный момент гражданам Республики Молдова разрешено пересекать государственную границу по направлению въезда и выезда в / из Республики Молдова через пункты пересечения государственной границы, открытые для движения, за исключением выезда лиц (включая иностранцев), которые обязаны находиться в режиме самоизоляции (14 дней с момента въезда в Республику Молдова). В то же время, учитывая текущие ограничения трафика, введенные большинством государств, мы предлагаем вам обратиться с вопросом к компетентным органам Украины по адресу:   http://dpsu.gov.ua/ua/contacts//

13/05/20

Sidorenco Carolina

Bună ziua, am o întrebare referitor la intrarea în țară , dacă am bilet dus-întors în aceeași zi în luna iunie , din UK-Moldova -UK, pentru a lua copilul de 16 ani , cum se procedează în cazul acesta cu carantina ?

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19). Astfel, alte derogări de la obligativitatea repectării regimului de autoizolare după ridicarea stării de urgență nu au fost stabilite.

13/05/20

Victor

Buna ziua, doresc sa întreb dacă va fi posibil sa plec in Moldova pe data de 12 Iunie? Va fi necesar sa stau 14 zile in carantina sau nu?

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, la moment, nu sunt prevăzute alte derogări de la obligativitatea repectării regimului de autoizolare după ridicarea stării de urgență, acestea urmând a fi decise/aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale a RM. Rugăm să reveniți pentru informații actualizate, la momentul respectiv.

13/05/20

MUSTEATA ELENA

Buna ziua, as dori sa achizitionez un bilet de avion pentru data de 26 mai pe ruta Moscova -Chisinau, eu fiind din Iasi Romania . Va rog sa imi spuneti daca ar trebui sa intru in carantina in tara dvs sau ce anume ar trebui sa fac astfel sa nu fiu carantinat si a putea calatori in continuare catre Iasi. Mentionez ca am trimis ieri un mail catre aeroportul Chisinau iar ei m-au directionat catre dvs. Functie de raspunsul primit voi sti daca pot achizitiona acest bilet de calatorie . Multumesc anticipat!

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile Dispoziției nr.9 din 15.03.2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, actualmente se interzice autorizarea trecerii cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară.

13/05/20

Татьяна

Добрый день,подскажите пожалуйста,у меня мама едет из Германии в Молдавию через Румынию. Как ей добраться от таможни дамой?

Poliția de Frontieră a RM:

Ваш вопрос не входит в компетенцию Пограничной полиции, поскольку он не относится к пересечению людьми и транспортным средствам государственной границы Республики Молдова.

13/05/20

Vladyslav

Добрый день. Впустит ли меня пограничник Молдовы при транзите из Приднестровья в Украину через подконтрольные Кишиневу земли ? Buna ziua. Mă va permite polițistul de frontieră moldovean să intru în timpul tranzitului din Transnistria către Ucraina prin țările controlate de Chișinău? Sunt cetățean al Ucrainei Transnistria -> Chișinău -> Tudora-Starokazacie ?

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19).

12/05/20

Iuliana

Buna seara. Vreau sa stiu de pe data 15.05.2020 vor putea intra in tara cetatenii straini. Sotul meu e de nationalitate ucraineana si vreau sa stiu daca poate sa vina in tara. Va multumesc anticipat

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, la moment, este interzisă intrarea cetățenilor străini în Republica Moldova, cu excepția celor care au dreptul de ședere permanentă/temporară (permis de ședere) pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv care au domiciliu pe teritoriul țării.

12/05/20

Mihai

Buna ziua ! Va fi necesara semnarea Declarației pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicala pentru anul 2020 la intrarea in R. Moldova dupa data de 15 Mai, in conditiile in care nu se prelungeste starea de urgenta ? Multumesc !

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, la moment, Poliția de Frontier a RM. nu deține informații cu privire la regulile sau eventualele restricții de traversare a frontierei de stat după ridicarea stării de urgență, acestea urmând a fi decise/aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale a RM.

12/05/20

Olga Sirbu

Buna ziua Spuneti-mi va rog care vor fi conditiile de traversare a hotarului din Romania in RM a cetatenilor romani si a celor cu dubla cetatenie dupa 15 mai? Va mai fi obligatorie autoizolarea de 14 zile? Multumesc

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, la moment, nu sunt prevăzute alte derogări de la obligativitatea repectării regimului de autoizolare după ridicarea stării de urgență, acestea urmând a fi decise/aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale a RM.

12/05/20

Botizatu Dumitru

Buna ziua ! Spuneti va rog cum as putea la moment primi informatia oficiala privind traversarea (intrare- iesire) frontierei MD de mine prsonal. Intrarile si iesirile de frontiera se efectuau in baza B. I. Romanesc. Merci mult. O zi buna!!!

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, în perioada stării de urgență, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, nu oferă, la cerere, informații privind traversările frontierei de stat ale cetățenilor și/sau mijloacele de transport. Vă rugăm să reveniți pentru informații despre posibilitatea oferii serviciului în cauză, după ridicarea stării de urgență. Ne cerem scuze pentru incomoditățile temporare. Menționăm că, pentru obținerea informațiilor privind traversările frontierei de stat ale cetățenilor și/sau mijloacele de transport, este necesar de depus cerere la sediul Inspectoratului General al Poliției de Forontieră.

12/05/20

Bors Maria

Buna Ziua! Sunt cetatean al Republicii Moldova. Intentionez dupa data de 15.05.2020 sa intru R Moldova prin punctul de trecere Sculeni pentru a merge acasa la parinti, impreuna cu mama mea cetatean al republicii Moldova si sotul meu cetatean roman. Mama mea are asigurare de sanatate in Republica Moldova, eu si sotul meu nu. Este obligatorie achitarea acesteia atat pentru mine cat si pentru sotul meu chiar daca nu vom sta in Moldova mai mult de 14 zile cat este necesar pentru autoizolare? Mai este obligatorie dupa 15.05? O zi buna, Multumesc, Maria

Poliția de Frontieră a RM:

La moment, nu sunt prevăzute alte derogări de la obligativitatea respectării regimului de autoizolare și achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală după ridicarea stării de urgență, acestea urmând a fi decise/aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale a RM. Rugăm să reveniți pentru informații actualizate, la momentul respectiv, odată cu ridicarea stării de urgență.

12/05/20

Vitalie

Buna ziua. Ma aflu in Ucraina si doresc sa ajung in Romania. Detin cetatenia RM si a Romaniei. Pentru a tranzita teriotriul RM prin punctele de trecere ale frontierei Reni-Giurgiulesti-Galati de ce este nevoie? Sunt careva restrictii? Pot tranzita sau voi fi fortat sa stau in izolare in RM 14 zile? Mersi

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.6 a Dispoziției nr.1 din 18.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, se autorizează tranzitarea teritoriului Republicii Moldova, direct, fără oprire, prin punctele de trecere a frontierei de stat Giurgiulești - Reni și Giurgiulești – Galați a cetățenilor străini care se întorc în țara de origine sau de reședință. Prin urmare, se  poate tranzita teritoriul Republicii Moldova (dinspre Ucraina spre România), prin punctele de trecere menționate.

12/05/20

Алена

Здравствуйте! Дети граждане РФ и Израиля. Летят из России через Кишинев в Израиль. Будут находится в аэропорту 20.05.2020.с 01.00 до 06.25 . Какие нужны им документы для нахождения на территории аэропорта? Не закроют ли их на карантин на 14 дней? Благодарю за ответ. Дворкина Алена

Poliția de Frontieră a RM:

Сообщаем вам, что для граждан Российской Федерации и Государства Израиль виза для транзита через аэропорт не требуется, в этом случае лица не подлежат карантинному режиму. Люди должны иметь действительные паспорта.

12/05/20

Crudu Victor

Buna ziua, Va rog sami scrieti daca dupa data de 15 Mai pot traversa hotarul in directia Romania si inapoi. Am dubla cetatenie. Scopul calatoriei, pina la Bucuresti si inapoi, de a inceta contractul de chirie a apartamentului inchiriat pe perioada scolii pentru copil. Calatoria va dura 2-3 zile. Alte obiecte decat apartamentul nu vor fi vizitate. Va fi obligatorie autoizolarea la intoarcere? Multumesc pentru raspuns. Cu Stima, Victor Crudu

Poliția de Frontieră a RM:

Conform Hotărârii Parlamentului nr.55/2020, starea de urgență pe teritoriul Republicii Moldova este declarată pe perioada 17 martie - 15 mai 2020, inclusiv. Totodată, la moment încă nu sunt stabilite eventualele reguli / restricții de traversare a frontierei de stat după ridicarea stării de urgență, acestea urmând a fi decise/aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale a RM. Rugăm să reveniți pentru informații actualizate, la momentul respectiv, după ridicarea stării de urgență.

12/05/20

Юлия Кочанжи

Доброго дня ,Я гражданка РФ ,также имею паспорт пмр ,как я могу вернуться в г.Рыбница?

Poliția de Frontieră a RM:

Сообщаем вам, что на данный момент въезд иностранных граждан в Республику Молдова запрещен, за исключением тех, кто имеет право на постоянное / временное проживание (вид на жительство) на территории Республики Молдова, в том числе тех, кто проживает на территории страны. Таким образом, если вы официально проживаете в приднестровском регионе и имеете подтверждающие документы на этот счет, вы можете въехать в Республику Молдова.

12/05/20

Irina

Buna ziua.Dupa data de 15 mai ce pachet de documente va fi necesar pentru a traversa frontiera Moldova -Rominia...pentru persoane cu cetatenie moldoveneasca care sunt angajate oficial in Rominia si au nevoie sa mearga la munca..

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente.
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării în România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

12/05/20

Cristina

Bună seara. Am așa o întrebare la dumneavoastra. Persoanele care intră în țară după data de 15 mai, vor mai fi nevoite să stea in carantina de 14 zile? Și va fi posibilă parasirea țării dupa 15 mai???

Poliția de Frontieră a RM:

La moment, nu sunt prevăzute alte derogări de la obligativitatea respectării regimului de autoizolare după ridicarea stării de urgență, acestea urmând a fi decise/aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale a RM. Rugăm să reveniți pentru informații actualizate, la momentul respectiv, odată cu ridicarea stării de urgență.

11/05/20

Radu

Buna seara ! Spuneți-mi va rog care sunt actele necesare pentru trecerea frontierei Moldo-Romine a unui părinte cu copilul minor ,Menționez ca tatăl se afla peste hotare . O seara frumoasa !

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente. Totodată, minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial, iar în cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate, este necesar consimţământul, exprimat prin declaraţie, al ambilor părinţi ale căror semnături se legalizează notarial. Informații detaliate referitor la traversarea frontierei de stat de către minori, puteți obține accesând pagina oficială a Poliției de Frontieră, la rubrica „Traversare minori”http://border.gov.md/docs/traversare_frontiera_minori.pdf

11/05/20

Marina

Buna ziua, Sunt cetatean moldovean, sotul + copilul romani. Ne aflam in Moldova din 14 martie (o urgenta medicala in familie si ne-a prins stare de urgenta in RM). Ati putea sa-mi spuneti va rog daca in timpul starii de urgenta, sotului roman i s-au luat in calcul zilele de sedere pe teritoriul RM? Deasemenea cum se calculeaza acestea (avea 8 zile state in RM in ianuarie 2020)? Va multumesc!

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, prin Dispoziția nr.3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, s-a decis ca, în perioada stării de urgență, străinul care se prezintă în punctul de trecere a frontierei de stat pentru a ieși din țară, după expirarea termenului de aflare sau de ședere acordat, nu va fi tras la răspundere contravențională, dacă, până la instituirea stării de urgență (17 martie 2020) se afla legal în Republica Moldova. Totodată, după ridicarea stării de urgență, străinul care se va prezenta în punctul de trecere a frontierei de stat pentru a ieși din țară, în termen de 30 zile, nu va fi tras la răspundere contravențională dacă, până la data instituirii stării de urgență se afla legal în Republica Moldova.

11/05/20

Negru Marina

Buna ziua, Am dubla cetatenie MD-RO. Locuiesc si lucrez in Romania. Va rog sa imi comunicati daca in data de 15 mai 2020 voi putea trece frontiera Republicii Moldova fara sa fie necesara autoizolarea pentru 14 zile si achitarea asigurarii medicale. Multumesc! Astept confirmarea Dvs.

Poliția de Frontieră a RM:

Conform Hotărârii Parlamentului nr.55/2020, starea de urgență pe teritoriul Republicii Moldova este declarată pe perioada 17 martie - 15 mai 2020, inclusiv. Prin urmare, regimul de autoizolare se aplică si asupra cetățenilor care intră în țară, inclusiv la data de 15 mai. Totodată, la moment încă nu sunt stabilite eventualele reguli / restricții de traversare a frontierei de stat după ridicarea stării de urgență, acestea urmând a fi decise/aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale a RM. Rugăm să reveniți pentru informații actualizate, la momentul respectiv, după ridicarea stării de urgență.

11/05/20

Tuhari Valeriu

Sunt casatorit cu cetateanca din UA, eu sunt cetatean MD. Este adeverinta de casatorie. Eu pot traversa frontiera, pentru a pleca la familie, in UA?

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19).
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării în Ucraina, cu autoritățile de frontieră ucrainene, accesând pagina oficială: http://dpsu.gov.ua/ua/contacts//

11/05/20

Rodica

Buna ziua, Cum ne putem deplasa in Romania ? Și de când ? Fiul meu este elev in cl. 11 și trebuie să plece în Sinaia sa-și ia bagajele din cămin, și vreau sa știu dacă poate trece vama singur, in baza declaratiei de proprie raspundere?

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19).
Ce ține de traversarea frontierei de stat în calitate de minor, Vă informăm că, în conformitate cu prevederile art.1 al.3 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, minorii (elevii şi studenţii) care au împlinit vîrsta de 14 ani şi sînt înmatriculaţi la studii în instituții de învăţămînt din alte state, la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, prezintă actul de înmatriculare la instituția de învăţămînt respectivă şi declaraţia eliberată de unul dintre părinţi, autentificată notarial, care conţine consimţămîntul acestuia pentru ieşirea şi intrarea minorului în Republica Moldova, cu indicarea ţării de destinaţie, scopului călătoriei, perioadei de aflare a minorului în ţara de destinaţie, iar în cazul altor reprezentanţi legali - consimţămîntul acestora, exprimat prin decizie a autorităţii tutelare. Declaraţia este valabilă pe o perioadă de un an de studii.

Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării în România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

11/05/20

Suruceanu Oleg

Buna ziua. Sunt broker vamal la intreprinderea "Combinat de carton din Chisinau" SA. Am o intrebare la d-ra. Avem nevoie sa vina la noi doi specialisti pentru instalarea utilajului importat anterior. Doi specialisti sunt cetateni a Ucrainei. Este posibil ca ei sa traverseze hotarul cu Moldova??? Poate este totusi o modalitate oarecare? Avem nevoie de a instala utilajul pentru producere. Poate trebuie ceva garantii, scrisori, contracte, etc. Multumesc frumos anticipat pentru raspuns.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile Dispoziției nr.9 din 15.03.2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, se interzice din data de 17 martie 2020, autorizarea trecerii cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorilor auto și personalului de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajelor aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni
străini se va autoriza urmare coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

11/05/20

Breahna Petru

Buna ziua. Sunt cetatean moldovean cu dubla cetatenie romana. La momentul dat sunt la Iasi (Romania), de la inceput de carantina. Stau in autoizolare acasa. Dupa data de 15 mai, as putea veni in moldova, fara sa fiu amplasat in autoizolare pentru 14 zile?

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, la moment, nu sunt prevăzute alte derogări de la obligativitatea repectării regimului de autoizolare după ridicarea stării de urgență, acestea urmând a fi decise/aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale a RM. Rugăm să reveniți pentru informații actualizate, la momentul respectiv.

10/05/20

Dumitru

Buna ziua!! Pot sa stiu daca dupa 15 mai va fi obligatoriu achitarea primei de asigurare medicala? Multumesc

Poliția de Frontieră a RM:

Întrebarea dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră, deoarece nu se referă la traversarea de către persoane şi mijloace de transport a frontierei de stat a Republicii Moldova.

10/05/20

david

Buna seara din data de 16 mai se poate trece din Republica Moldova in Rominia cu buletinul biometric?

Poliția de Frontieră RM:

În conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente.

09/05/20

Diana

Buna ziua sunt cetatean a Republica Moldova ma aflu in Italia si cu carantina am deposit limita de 90 de zile nu voi avea propleme la frontiera

Poliția de Frontieră a RM:

Ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere, tranzitare şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. autorităților competente ale Italiei

09/05/20

Cristina

Buna ziua. Avand in vedere restrictiile ptr cetateni straini de a intra in Moldova, pot intra in Moldova cu copilul minor care e nascut in Romania si dispune doar de pasaport roman. Mentionez ca am dubla cetatenie si procura din partea tatalui, cetatean roman. Multumesc anticipat.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu alin (1) art.11 al Legii nr.1024 din 02.06.2000 cetăţeniei Republicii Moldova, este considerat cetăţean al Republicii Moldova copilul născut din părinţi, ambii sau unul dintre care, la momentul naşterii copilului, este cetăţean al Republicii Moldova. Respectiv minorului i se va permite trecerea frontierei în baza pașaportului Român fără careva impedimente.

09/05/20

Анатолий

Добрый вечер ! Могут ли граждане Украины попасть наземным путём в Молдову ?

Poliția de Frontieră a RM:

Сообщаем вам, что на данный момент въезд иностранных граждан в Республику Молдова запрещен, за исключением тех, кто имеет право на постоянное / временное проживание (вид на жительство) на территории Республики Молдова, в том числе тех, кто проживает на территории страны. С перечнем действующих в данный момент пунктов пропуска можно ознакомиться: http://border.gov.md/index.php/en/harta-parttelor-de-trecere.

08/05/20

Irina

Buna ziua. Cetatian roman poate calatori in Republica Moldova dupa data de 16 mai si va fi necesara carantina ?

Poliția de Frontieră a RM :

Vă informăm că, la moment, este interzisă intrarea cetățenilor străini în Republica Moldova, cu excepția celor care au dreptul de ședere permanentă/temporară (permis de ședere) pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv care au domiciliu pe teritoriul țării. Totodată, Vă informăm că, la moment, este prematur să vorbim despre reguli / eventuale restricții de traversare a frontierei de stat după ridicarea stării de urgență, acestea urmând a fi decise/aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale a RM. Rugăm să reveniți pentru informații actualizate, la momentul respectiv.

08/05/20

Costache Adrian

Bună ziua! Daca sunt cetățean român pot traversa in Republica Moldova după data de 15 mai? Și dacă mai este obligatorie izolarea daca se permite trecerea? Mulțumesc!

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, la moment, este interzisă intrarea cetățenilor străini în Republica Moldova, cu excepția celor care au dreptul de ședere permanentă/temporară (permis de ședere) pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv care au domiciliu pe teritoriul țării. Totodată, Vă informăm că, la moment, este prematur să vorbim despre reguli / eventuale restricții de traversare a frontierei de stat după ridicarea stării de urgență, acestea urmând a fi decise/aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale a RM. Rugăm să reveniți pentru informații actualizate, la momentul respectiv.

08/05/20

Наталия

Здравствуйте,я гражданинка Украины ,мне нужно попасть в Молдову , не как путешественник а по личным вопросам, можно ли пересекать границу с 15 числа ? Или можно раньше??

Poliția de Frontieră a RM:

Сообщаем вам, что на данный момент въезд иностранных граждан в Республику Молдова запрещен, за исключением тех, кто имеет право на постоянное / временное проживание (вид на жительство) на территории Республики Молдова, в том числе тех, кто проживает на территории страны.

08/05/20

Savan Radion

Buna ziua. Sint cetățean Republicii Moldova. Spune-ți va rog daca pot traversa frontiera Moldo-romina luni 11 mai 2020 la România in deplasare de serviciu pe 1 zi pina la București. Daca da, care ar fi condițiile si pachet de documente. Merci anticipat pentru informație

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19). Lista punctelor de trecere active în prezent, poate fi consultată accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării în România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

07/05/20

Alina

Buna ziua Spune-ții va rog sunt cetățeanca a republicii Moldova dar sunt căsătorită cu cetățean romin la moment ne aflam in rominia vrem sa plecam in Republica Moldova la părinți pentru citeva saptamini.sotul meu având doar cetățenie romina poate traversa frontiera cu mine? Suntem căsătoriți legal doar ca eu am pasaport și romin și moldovenesc.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile Dispoziției nr.9 din 15.03.2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, se interzice din data de 17 martie 2020, autorizarea trecerii cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorilor auto și personalului de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajelor aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren.

07/05/20

Valeriu Leapciu

Buna ziua, As dor sa va intreb daca exista obligativitatea politei de asigurare in contextul in care urmeaza sa stau in Moldova maxim 10 zile. Mentionez ca sunt cetatean roman si as dori sa merg in vizita la rude. Multumesc!

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile Dispoziției nr.10 din 31.03.2020 și nr.13 din 03.04.2020 a Comisei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, începând cu 01.04.2020, în perioada stării de urgență, cetățenii Republicii Moldova și străinii cu permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, care traversează frontiera de stat pe cale terestră și aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medical pentru anul 2020. Detalii suplimentare referitor la statutul persoanelor asigurate puteți obține apelând Compania Națională de Asigurări în Medicină la telefonul: 0 800 99999

07/05/20

Ion

Cind se va deschide punctul de trecere Costesti-Stinca?

Poliția de Frontieră a RM:

Restricționarea fluxului de călători și mijloace de transport, prin anumite puncte de trecere a frontierei, este efectuată în rezultatul luării unor măsuri de prevenire a siuației epidimeologice. Asfel, odată cu ameliorarea situației epidimeogice, autorizarea traversării prin toate punctele de trecere, se va efectua în regim normal.
Lista punctelor de trecere active în prezent poate fi consultată accesînd: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere

07/05/20

Ana

Buna ziua! Am nevoie sa aflu informatie cu privire la plecarea mea Belgia cu cursa Charter. Sunt cetateana RM, insa lucrez legal in Belgia. Din cauza pandemiei am ramas blocata acasa, insa este nevoie urgent sa revin la locul meu de munca in Belgia. Pe data de 12 aprilie am avut procurat bilet cu cursa Charter insa nu mi s-a permis imbarcarea, chiar daca am prezentat permisul de sedere pe foaie A4. (Banii pentru bilet avion nimeni nuj mi-a restituit).Spuneti-mi va rog daca situatia intre timp s-a schimbat, si daca mi se va autoriza trecerea de data aceasta, daca plec in luna mai, ca sa nu cheltui bani in zadar si in final sa imi fie respinsa imbarcarea. Ce acte mai axecat trebuie sa prezint la frontiera ca sa pot trece frontiera de stat si sa plec in stat european cu pasaportul romanesc. Va multumesc mult!

Poliția de Fontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19).
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării în Belgia, cu autoritățile de frontieră ale statului în cauză.

07/05/20

Lia

Buna ziua. Spuneți-mi vă, persoana care a depășit limita de ședere cu pașaportul biometric cu 10 luni în plus ce penalitate va primi ?

Poliția de Frontieră a RM:

Ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere,tranzitare şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. autorităților competente ale statului în care vă aflați.

07/05/20

Vlad

Buna Acuma mă aflu in Russia si as vrea să ma întorc acasă Prin care punct de trecere de la Nord e posibil de a trece?

Poliția de Frontieră a RM:

Lista punctelor de trecere active în prezent, poate fi consultată accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere

07/05/20

Maria

Buna ziua! Automobilul inregistrat in Rominia, intrat pe teritotiul RM de persoana cu acte moldovenesti, cele 180 de zile au expirat pe 28 martie 2020(datorita pandemiei a fost stopata numaratoarea zilelor) . Acum pe data de 9 mai expira si asigurarea si testarea tehnica. Ma interezeasa daca o sa mai pot circula cu automobilul daca acestea expira ?

Poliția de Frontieră a RM:

În cazul în care intenționați să traversați frontiera de stat în condițiile specificate de dvs. Vă comunicăm că, neaplicarea sancțiunilor va fi aplicată doar în lipsa reviziei tehnice întrucît expirarea acesteia a survenit în perioda stării de urgentă, cît privește obligativitatea prezentării asigurării RCA (valabile) și a vinietei achitate pentru toată perioada de aflare pe teritoriul RM a automobilului, acestea rămîn a fi respectate.

07/05/20

Focsa

Buna ziua! Din ce data va fi posbil de draversat frontiera cu Transnistria,,punctul de trecere Bender " ?

Poliția de Frontieră a RM:

Întrebarea nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a R. Moldova, deoarece nu se referă la traversarea de către persoane şi mijloace de transport a frontierei de stat a Republicii Moldova, în cazul Dvs. nu traversaţi hotarul Republicii Moldova, doar vă deplasaţi în interiorul statului.

"

07/05/20

Valentina

Buna ziua . Va fi necesară carantina de 14 zile după data de 15 mai? Sau deja va fi anulată?

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, la moment, nu sunt prevăzute alte derogări de la obligativitatea repectării regimului de autoizolare după ridicarea stării de urgență, acestea urmând a fi decise/aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale a RM. Rugăm să reveniți pentru informații actualizate, la momentul respectiv.

06/05/20

Mihai

Buna ziua, Daca la trecerea frontierei mai am un set de roti pentru masina mea, mai exact 4 roti(jante + cauciucuri de iarna) cu stare evident foarte folosite, pot trece vama cu ele ? Cu ceva timp in urma eram cu cineva in masina personala si avea doar 4 cauciucuri de la masina sa si domnul de la vama a spus ca este interzis sa duci in masina alte roti decat cele de pe masina. Am cautat in lege si nu gasesc unde se poate incadra side ce nu am voie sa am in masina inca in set de roti. Deci am dreptul sa trec vama cu inca 4 roti de la masina mea in masina sau mai sunt careva conditii care trebuie sa le respect ca sa nu am probleme. Daca nu se permite ce pot sa fac in acest caz, pentru ca oricum trebuie sa le trec vama. Multumesc

Poliția de Frontieră a RM:

Introducerea şi scoaterea de către persoanele fizice a mărfurilor şi altor bunuri de/pe teritoriul vamal al Republicii Moldova este de competenţa Serviciului Vamal. Respectiv, vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la linia de informare call center, tel. +373 (022) 574 111, sau puteți expedia un mesaj la adresa de e-mail: callcenter@customs.gov.md

06/05/20

oleg

Buna ziua, cum pot sa ma informezi in privinta permisului de aflare in zona de frontiera pentru pescuitul sportiv, cererea am depus in luna februarie data 25-27. Multumesc anticipat.

Poliția de Frontieră a RM:

Vă rugăm să reveniţi cu detalii la nr de telefon (022) 264 562

06/05/20

Катерина

Добрый день! Я нахожусь в Молдавии уже несколько месяцев, гражданка Украины, с видом на жительство Польша! Как мне выехать в Украину через пропускной пункт Отачь - Могилёв Подольский?? Мне нужно возвращаться в Польшу где я живу, транзитом через карантин в Украине! Прошу дать мне ответ как можно более точный и максимально быстро! Спасибо

Poliția de Frontieră a RM:

В настоящее время разрешено пересекать государственную границу граждан Республики Молдова по направлению въезда и выезда в / из Республики Молдова через пункты пропуска через государственную границу, открытые для движения, за исключением лиц (включая иностранцев), которые. находился в режиме самоизоляции (14 дней с момента въезда в Республику Молдова).
В то же время, учитывая ограничения на движение, в настоящее время налагаемые большинством государств, мы предлагаем вам согласовать возможность въезда в Украину с украинским пограничным органам, обратившись по адресу: http://dpsu.gov.ua/ua/contacts//

06/05/20

Cristina

Buna ziua. Ma adresez la dvs cu urmatoarea intrebarea- am dubla cetatenie si pasaport md. Copilul este nascut in Romania si are doar pasaport romanesc. In aceste conditii, pot traversa frontiera cu copilul? Va multumesc anticipat!!!

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile art. 1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial.

06/05/20

Ольга

Здравствуйте. Подскажите, пожалуйста. Я - гражданка России. Мой муж - гражданин Молдовы и находится сейчас в Молдавии. Как он может проехать в Россию? Есть ли прямые рейсы самолетов, поездов или автобусов? Возможно ли приехать в Россию через территорию Украины или другого государства? По законодательству России мой муж может въехать в Россию. Как же добраться до границы Молдова-Россия? Спасибо заранее за ответ.

Poiliția de Frontieră a RM:

В настоящее время разрешено пересекать государственную границу граждан Республики Молдова по направлению въезда и выезда в / из Республики Молдова через пункты пропуска государственную границу, открытые для движения, за исключением лиц (включая иностранцев), которые. находился в режиме самоизоляции (14 дней с момента въезда в Республику Молдова).
В то же время, учитывая ограничения на движение, в настоящее время налагаемые большинством государств, мы предлагаем вам согласовать возможность въезда c пограничные органы государства, в котором вы собираетесь путешествовать.

04/05/20

Catalina

Buna ziua. Va mai fi necesara izolarea 14 zile dupa data de 15 mai?

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, la moment, nu sunt prevăzute alte derogări de la obligativitatea repectării regimului de autoizolare după ridicarea stării de urgență, acestea urmând a fi decise/aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale a RM. Rugăm să reveniți pentru informații actualizate, la momentul respectiv.

04/05/20

Rodica

Bună ziua, spuneți-mi vă rog, cetățenii români ce nu au domiciliul în Republica Moldova pot trece pe teritoriul Republicii Moldova?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct. 4 al Hotărîrii  nr. 9 din 15 martie 2020 a Comisiei naţională extraordinară  de sănătate publică a fost dispusă autorizerea intrarrii în Republica Moldova a cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară pe teritoriul Republicii Moldova.

04/05/20

VERA

Buna ziua! Suntem in lista de asteptare pentru repatriere din Rusia.Eu sunt studenta cu un copil minor. As fi recunoscatoare daca ati putea sa-mi dati informatii privind polita de asigurare medicala, este obligatoriu sa fie procurata de studenti si copii minori. Pur si simplu fiind student , nu prea ai un venit lunar, si avind si un copil minor care il cresc tot singura, e cam complicat sa imi permit procurarea politei de asigurare.Multumesc anticipat.

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile Dispoziției nr.10 din 31.03.2020 și nr.13 din 03.04.2020 a Comisei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, începând cu 01.04.2020, în perioada stării de urgență, cetățenii Republicii Moldova și străinii cu permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, care traversează frontiera de stat pe cale terestră și aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medical pentru anul 2020. Detalii suplimentare referitor la statutul persoanelor asigurate puteți obține apelând Compania Națională de Asigurări în Medicină la telefonul: 0 800 99999

04/05/20

Ion

Cind se va deskide punctul de trecere Costesti -Stinca?

Poliția de Frontieră a RM:

Restricționarea fluxului de călători și mijloace de transport, prin anumite puncte de trecere a frontierei, este efectuată în rezultatul luării unor măsuri de prevenire a siuației epidimeologice. Asfel, odată cu ameliorarea situației epidimeogice, autorizarea traversării prin toate punctele de trecere, se va efectua în regim normal.
Lista punctelor de trecere active în prezent poate fi consultată accesînd: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere

04/05/20

Ana

Bună ziua, spuneți-mi vă rog, cetățenii români ce nu au domiciliul în Republica Moldova pot trece pe teritoriul Republicii Moldova?

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile pct.3 și pct.4 ale Hotărârii nr.9 din 15.03.2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat a cetăţenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția cetăţenilor străini şi apatrizilor cu şedere permanentă/temporară, conducătorilor auto şi personalului de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajelor aeronavelor/navelor şi brigăzilor garniturilor de tren.

03/05/20

Eugeniu

Buna ziua.. In cazu cind copilu minor de pina la un an, nu are nici un document moldovenesc, doar pasaport român cu viza de resedinta in Republica Moldova, iar parintii au toate documentele in regula.. putem trece vama in Republiva Moldova.? sau e necesar de careva documente aditionale? Multumesc anticipat pentru raspuns..! O zi buna!

Poliția de Frontieră a RM:

Actul de călătorie valabil menționat de Dvs., vă permite să traversați frontiera de stat a Republicii Moldova fără careva impedimente.

03/05/20

Olga

Hristos a inviat.... pe cand se preconizeaza deschiderea granitei cu Romania?

Poliția de Frontieră a RM: 

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19). Lista punctelor de trecere active în prezent, poate fi consultată accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați întrebarea Dvs. și cu autoritățile de frontieră ale statelor ce urmează să le tranzitați.

03/05/20

Tatiana Butnaras

Buna ziua, va rog daca ati putea sa ma ajutati cu o intrebare, sunt cetatean al republicii moldova de fapt am dubla cetatenie si am ramas de doua luni blocata in iasi din cauza pandemiei cum as putea sami iau copilul din moldova , nu am fost infectata cu covind 19 nu suntt si nici nu am simptome nu as putea sa stau 14 zile in moldova fiinca aici muncesc , as dori daca sar putea macar pina in vama sa ajung sami iau copilul, se permite asa daca mi lar aduce cineva in vama sal iau de colo fara sa fiu nevoita sa ajung izolare.? sau poate daca mias face o fisa medicala ceva sa dovedesc ca nu am nimic?

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19). Lista punctelor de trecere active în prezent, poate fi consultată accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării în România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

03/05/20

Bulmaga Daniela

Buna ziua. De la ce virsta este permisa trecerea independenta a persoanelor la Frontiera Bender ?

Poliția de Frontieră a RM:

În acest caz Dvs. nu traversați frontiera de stat a Republicii Moldova.

02/05/20

Natalia

Buna ziua, am dubla cetățenia, în perioada aceasta de carantină este posibil de a iasi din țară?

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19). Lista punctelor de trecere active în prezent, poate fi consultată accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați întrebarea Dvs. și cu autoritățile de frontieră ale statelor ce urmează să le tranzitați.


02/05/20

Victor

Salut.Au anuntat ca pe 15.05 se incheie starea de urgenta,in caz ca vii de peste hotare in RM pe 15 sau 16 mai esti obligat sa stai in carantina 14 zile..chiar daca nu mai este stare de urgenta in tara?Multumesc.

Poliția de Frontieră a RM: 

La moment nu sunt stabilite regulile și cerințele necesare la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova, după ridicarea stării de urgență. Vă sugerăm să reveniți după informații actualizate, la momentul respectiv.

01/05/20

Iulian

Buna ziua. Am dubla cetatanie, sunt domiciliat in rep. Moldova. Vreau sa revin acasa, la moment sunt asigurat international pe un an printro companie internationala. Vreau sa va intreb daca voi fi obligat sa platesc prima de asigurare loacala pentru Moldova ? Daca da, care este legea la care se refera aceasta obligatie? Multumesc

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, pct.22 al Dispoziției nr.10 din 31 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, prevede că, prin derogare de la prevederile art.4 alin.(7) din Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2020, nr.174/2019, începând cu 01 aprilie 2020, în perioada stării de urgență, cetățenii Republicii Moldova și străinii cu permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, care intenționează să traverseze frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și nu dețin statut de persoană asigurată în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM), vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă. Totodată, conform pct.24 al aceleiași Dispoziții, persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră și aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020 (modelul Declarației se anexează, Anexa nr. 2). Subsecvent, pct.25 prevede că, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră va asigura verificarea completării veridice a declarațiilor. Detalii suplimentare referitor la statutul persoanelor asigurate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, puteți obține apelând Compania Națională de Asigurări în Medicină la telefonul: 0 800 99999.

01/05/20

Natalia

Buna ziua. Pot afla daca copilul de 12 ani care calatoreste cu parintii are voie sa aiba sume banesti (pina la 10000£) la intrarea in Moldova pe cale aeriana?Multumesc.

Poliția de Frontieră a RM:

Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la linia de informare call center, tel. +373 (022) 574 111, sau să vă adresați prin e-mail: callcenter@customs.gov.md

01/05/20

Sergiu

Bună ziua, când se va deschide granitele cu România?

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19). Lista punctelor de trecere active în prezent, poate fi consultată accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați întrebarea Dvs. și cu autoritățile de frontieră ale statelor ce urmează să le tranzitați.


30/04/20

Олег

Приветствую вас,хотел бы спросить ,на данный момент могут ли граждане Молдовы ,которые находятся в Украине приехать в Молдову ,если да то каким способом ,надеюсь на положительный ответ

Poliția de Frontieră a RM:

Граждане Республики Молдова не имеют никаких ограничений на въезд в страну. С перечнем действующих в данный момент пунктов пропуска можно ознакомиться, открыв: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere
Если у вас возникли трудности, вы можете запросить помощь у дипломатического или консульского представительства Республики Молдова в Украине: https://mfa.gov.md/sites/default/files/tabel.pdf


30/04/20

Liza

Buna ziua dupa ce se sfirseste carantina vom putea calatori in italia cu biometrico

Poliția de Frontieră a RM:

În conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente. Ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia și reieșind din situația epidemiologică în majoritatea statelor, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. autorităților de frontieră ale Republicii Italiene.

30/04/20

Dragos

Buna ziua, Puteti va rog sa ma informati care este procedura de traversare a frontierei Moldo-Romane in perioada de pandemie cu COVID-19. As vrea sa plec de curind in Austria cu automobilul. Este permisa trecerea frontierei cu Statul Roman si de ce documente as avea nevoie sa prezint la esirea din tara? Detin cetatenie Romana cit si Moldoveneasca, deasemenea sunt domiciliat in Austria, detin copiea documentului care indica acest fapt. Cu respect, Dragos

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19). Lista punctelor de trecere active în prezent, poate fi consultată accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării/tranzitării în/prin România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

30/04/20

Rodion

Buna ziua! Sunt student in RO,Iasi. Doresc sa aflu cand va fi permisa trecerea vamei MD-RO?Multumesc.

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19). Lista punctelor de trecere active în prezent, poate fi consultată accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați posibilitatea intrării în România, cu autoritățile de frontieră române, accesând pagina oficială: http://www.politiadefrontiera.ro/

30/04/20

Rotaru Cristina

Când o să se deschidă vamile sa putem circula liber

Poliția de Frontieră a RM:

La moment se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor Republicii Moldova, pe sensul de intrare și ieșire în/din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului, cu excepția autorizării ieșirii din țară a persoanelor (inclusiv străinii) care au obligativitatea de a se afla în regim de autoizolare (14 zile din momentul intrării în Republica Moldova), sau carantină (impus de personalul medical, urmare a contactului cu o persoană testată pozitiv la COVID-19). Lista punctelor de trecere active în prezent, poate fi consultată accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere
Totodată, având în vedere restricțiile de circulație impuse la moment de majoritatea statelor, Vă sugerăm să coordonați întrebarea Dvs. și cu autoritățile de frontieră ale statelor ce urmează să le tranzitați.

30/04/20

Iurie

Mai este valabila autoizolarea de 14 zile la intrarea in tara? Daca persoana cu dubla cetatenie RO/MD a intrat in tara pe 18 aprilie la ora ~15:00, poate trece din MD in RO dupa 14 zile, adica dupa 2 mai ora 15:00 fara sanctiuni?

Poliția de Frontieră a RM:

Vă informăm că, perioada de 14 zile se calculează începând cu ziua traversării (intrării în țară). Respectiv, persoana poate ieși din Republica Moldova în a 15-a zi, începând cu ora 00.00, în cazul expus de Dvs. - ora 00.00, 02 mai 2020.

30/04/20

 

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial