De Ziua Polițistului de Frontieră European dăruim viață! (VIDEO)

182505 5Sunt cinci ani de când angajații Poliției de Frontieră sărbătoresc Ziua Polițistului de Frontieră European prin desfășurarea campaniei de donare voluntară de sânge ”Oameni pentru oameni”. De la an la an numărul polițiștilor de frontieră doritori de a dona sânge este în creștere, ceea ce ne confirmăm că suntem o entitate cu oameni mărinimoși,

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 o

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

UNHCR va susține demersurile IGPF în dezvoltarea capacităților tehnice și profesionale

24-3Poliția de Frontieră este receptivă față de asistența acordată de către reprezentantul regional UNHCR, domnul Jon Hoisaeter privind solicitările de azil și perspectivele de dezvoltare a capacităților tehnice și profesionale. Discuții pe marginea consolidării acestui suport indispensabil au avut loc în cadrul vizitei de lucru desfășurată astăzi, 24 mai 2018, la sediul IGPF.

Poliția de Frontieră și-a ales cei mai profesioniști angajați

182305Poliția de Frontieră și-a desemnat cei mai buni angajați ofițeri și subofițeri – Sergiu Coadă, Oliver Salagor și Alexei Voinițchi. 36 de polițiști de frontieră s-au înscris în cursa pentru titlul de ”cel mai bun în profesie”, concurs aplicativ aflat la ce-a de-a V-a ediție.

Schimb de bune practici cu colegii austrieci în domeniul politicii migraționale

132La sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră s-a desfășurat ieri, 23 mai 2018, ședința de lucru privind politica migrațională, reglementarea proceselor și combaterea fluxului migrațional. La eveniment au participat reprezentanții Poliției de Frontieră și ofițerul de legătură din cadrul Poliției Federale a Austriei în Republica Moldova, domnul Rainer Bierbaumer.

Doi braconieri piscicoli reținuți cu 50 kg de pește pe malul lacului Beleu (VIDEO)

peste3Urmare a intensificării acțiunilor desfășurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în apele de frontieră pe parcursul perioadei de prohibiție, polițiștii de frontieră au depistat pe malul lacului Beleu doi cetățeni moldoveni care reușiseră să pescuiască 50 kg de pește de diferite specii.

Un infractor ”fugar” prins de Grom (VIDEO)

gromPatrupedul Poliției de Frontieră Grom a ”pus” la pământ un cetățean ucrainean care a încercat să fugă de polițiștii de frontieră în timpul descoperirii că acesta este căutat de autoritățile de drept din R. Moldova pentru careva infracțiuni. Incidentul a avut loc acum câteva ore, în punctul de trecere comun Briceni-Rossoșani.

Și-a cumpărat permis de conducere falsificat cu 1000 de euro

PF 20Polițiștii de frontieră au depistat la controlul suplimentar un permis de conducere falsificat, care urma să fie folosit în Portugalia de către un cetățean moldovean. Bărbatul ar fi perfectat documentul contra sumei de 1000 de euro.

45 kg de pește și mai multe plase, reținute

peste7Angajații Poliției de Frontieră de comun cu reprezentanții Serviciului piscicol au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal în apele de frontieră. În rezultat au fost documentați doi cetățeni moldoveni, scoase din ape 17 plase și ridicate 45 kg de pește.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial