Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

.

 MG 4914În perioada 27 aprilie – 3 mai 2020, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 42 de evenimente, cu documentarea a 61 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 25 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- un cetățean străin a încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- 15 contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
- o intervenție transfrontalieră SMURD.

Au fost declanșate 19 consemne, dintre care un consemn pe Interpol și 18 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente cinci cetăţeni străini, dar și 18 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.
Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 43 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 46 700 și încasarea amenzilor de 21 600 lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 17 401 traversări, comparativ cu numărul total de persoane, înregistrat în ultima săptămână a lunii aprilie, este în creștere cu 18%. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 9 876 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 47% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 484 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 408 traversări persoane, dintre care 644 treceri la frontiera moldo-română, 351 treceri la frontiera cu Ucraina și 413 treceri a frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 493 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 413 traversări persoane;
PTF Tudora – 136 traversări personae;
PTF Otaci – 118 traversări personae;
PTF Sculeni – 86 traversări persoane.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 484 persoane și completate 1 408 de fișe epidemiologice individuale.
La fel, au fost completate și semnate 1 139 de Declarații pe propria răspundere privind achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Un călător a prezentat stare febrilă, conform procedurilor de operare a fost anunțat Serviciul de urgență 112, care a și preluat persoana pentru verificări.
În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a două rute charter din Polonia și Marea Britanie, fiind înregistrate 413 persoane.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 105 apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.
Poliția de Frontieră îndemnă participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile și să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19!
Să aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și a celor din jur! #StațiAcasă

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial