Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

.

pf 15În perioada 3 – 9 februarie 2020, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 276 832 traversări, dintre care un număr mai mare – 139 283 treceri pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 72 300 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 52% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 48 883 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 42 728 traversări persoane,
PTF Sculeni – 37 257 traversări persoane,
PTF Otaci – 26 552 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 23 188 traversări persoane,
PTF comun Criva – 15 759 traversări persoane.

Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost duminică, 9 februarie 2020, fiind înregistrate valori de 47 458 traversări persoane și 11 771 traversări mijloace de transport. Din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 25 859 traversări, dintre care 13 586 treceri pe direcția intrare în țară.

La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal.

Pe parcursul săptămânii trecute, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 91 de evenimente, cu documentarea a 106 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- 44 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- 20 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- 19 conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
- opt cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 134 de consemne, dintre care 11 pe INTERPOL, iar 123 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 70 de cetăţeni străini, dar și 94 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 84 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 63 000 și încasarea amenzilor de 25 400 lei.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- verificarea mediei timpului de așteptare în punctele de trecere, prin aplicația TRAFIC ONLINE de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial