Peste 35 mii de traversări persoane, înregistrate la frontieră de Revelion

.

 MG 0014La trecerea dintre ani, circulația transfrontalieră a fost una degajată, nefiind înregistrate valori ridicate în trafic. Astfel că, polițiștii de frontieră au înscris un flux de 35 603 traversări persoane, dintre care un număr de 20 721 treceri pe sensul de intrare în țară și alte 14 882 traversări pe direcția ieșire din Republica Moldova. Comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut numărul de traversări este în creștere cu peste 20%. La fel, din totalul de treceri ale frontierei de stat un număr de 18 565 l-a constituit traversările cetățenilor moldoveni, un număr mai mare pe sensul de intrare în RM – 9 941 traversări moldoveni.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 7 495 traversări persoane,
PTF Leușeni – 5 740 traversări persoane,
PTF Otaci – 4 597 traversări persoane,
PTF Sculeni – 3 396 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 3 017 traversări persoane,
PTF Cahul – 1 722 traversări persoane,
PTF comun Criva – 1 417 traversări persoane,
PTF comun Palanca – 1 362 traversări persoane,
PTF Costești – 877 traversări persoane.

De Revelion, 7 638 de treceri ale mijloacelor de transport au fost înregistrate prin punctele de trecere a frontierei (auto), un număr mai mare fiind la intrarea în țară – 4 241 traversări.

La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- o tentativă de transportare ilegală a bunurilor peste frontieră;
- trei cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- un conducător auto a ignorat regulile de folosire a vinietelor;
- trei persoane au fost identificate la controlul de frontieră cu consemn național.

În continuare, la trecerea frontierei sunt aplicate măsuri suplimentare de lucru, menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de iarnă:
- suplimentarea numărului de polițiști de frontieră de primă linie de control;
- folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, prin redirecționarea traficului pe arterele libere și, la necesitate implementarea procedurii de trecere a frontierei ”Revers”;
- deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pistele libere,inclusive a Corpului Diplomatic;
- menținerea unei comunicări permanente între inspectorii de frontieră și călători, prin informarea corectă despre situația din punctele de trecere;
- intervenția în cele mai solicitate puncte de trecere a grupurilor de suport, formate din specialiști din cadrul Direcției regionale Centru și din sectoarele Poliției de Frontieră adiacente PTF-urilor aglomerate;
- la solicitarea administrației publice locale este inițiată activitatea mai multor puncte de trecere locale, situate la frontieră cu Ucraina;
- intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial