Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

.

 MG 5839În perioada 18 - 24 noiembrie 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 325 476 traversări, dintre care un număr mai mare – 164 280 treceri pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 87 193 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 51% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 56 763 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 42 954 traversări persoane,
PTF Sculeni – 41 422 traversări persoane,
PTF Otaci – 39 933 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 27 850 traversări persoane,
PTF Cahul – 16 933 traversări persoane,
PTF comun Palanca – 16 671 traversări persoane.

Cea mai aglomerată zi a fost duminică, 24 noiembrie 2019, fiind înregistrate valori de 54 965 traversări persoane și 13 333 traversări mijloace de transport. Din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 31 426 traversări.

Pe parcursul săptămânii precedente, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 68 de evenimente, cu documentarea a 74 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- 16 încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- 30 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- 17 conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
- cinci tentative de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 132 de consemne, dintre care nouă pe INTERPOL, iar 123 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 112 cetăţeni străini, dar și 101 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 105 procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 101 400 lei și încasarea amenzilor de 46 075 lei.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- verificarea mediei timpului de așteptare în punctele de trecere, prin aplicația TRAFIC ONLINE de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial