Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

.

 MG 6115În perioada 30 septembrie – 6 octombrie 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 377 582 traversări, dintre care un număr mai mare – 189 126 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 91 611 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 52% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 67 927 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 64 627 traversări persoane,
PTF Otaci – 37 133 traversări persoane,
PTF Sculeni – 36 307 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 30 575 traversări persoane,
PTF comun Palanca – 19 731 traversări persoane,
PTF Cahul – 18 375 traversări persoane.

Cea mai aglomerată zi a fost sâmbătă, 5 octombrie 2019, fiind înregistrate valori de 61 908 traversări persoane și 14 281 traversări mijloace de transport. Din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 33 966 traversări.

Pe parcursul săptămânii precedente, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 116 evenimente, cu documentarea a 127 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- 41 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- 31 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- 41 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
- patru tentative de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 172 de consemne, dintre care șapte pe INTERPOL, iar 165 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente, 239 de cetăţeni străini, dar și 77 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 104 procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 101 450 lei și încasarea amenzilor de 46 700 lei.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- verificarea mediei timpului de așteptare în punctele de trecere, prin aplicația TRAFIC ONLINE de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial